A megbetegedett vasutasok száma meredeken emelkedik, a szakszervezet már 1800 Covid fertőzöttről tud. Megdöbbentette őket , mennyire kevés oltóanyagot szán a kormány a vasutasok fertőzés elleni védelmére.

850 vakcinát szánt a kormány 36 ezer vasúti dolgozó oltására, a szakszervezet szerint ez szánalmas
Kép:Pixabay

Ki fogja eldönteni, hogy a 850 adag védőoltást ki kapja meg a mintegy 36 ezer vasutas közül? Kinek a lelkén szárad majd, ha továbbra is meredeken emelkedik a Covid fertőzöttek száma, de ezúttal azokból kerülnek majd ki a betegek, akiknek nem jut védőoltás

– háborodott fel Meleg János.

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke végtelenül méltatlannak tartja az eljárást és felelőtlenül kevésnek azt az oltóanyag mennyiséget, amit a vasúti ágazat teljes létszámára szánt a kormány, miközben azt hirdeti, hogy „beoltjuk a vasutasokat”. Összesen 850 vakcinával a mintegy 36 ezer embert. Ez szánalmas

– jegyzi meg keserűen az elnök.

Az elmúlt napokban is százával dőltek ki a munkából, így jelenleg 1800-an „covidosok”. A Vasutasok Szakszervezete elvárja:

biztosítson a kormány megfelelő mennyiségű vakcinát az ágazatban dolgozók számára, hogy minden regisztrált vasutas időben megkaphassa a védelmet.

Az elnököt felháborítja az is, hogy még erről a 850 vakcináról sem tudni, ki, mikor, hol fogja beadni a szerencsés kiválasztottaknak. A VSZ gyors és pontos információt, de mindenekelőtt kellő mennyiségű oltóanyagot követel az ágazatban dolgozók számára. Az elnök megjegyzi:

ha a fertőzés az elmúlt hetekben tapasztalt ütemben terjed – egyik napról a másikra százak esnek ki a szolgálatból –, gondok lehetnek a szolgáltatás biztosításával is.

Forrás:VSZ
Címlapkép:Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
@Málna: mert pl. ha mozdonyvezető, akkor nem indul a vonat, de kell aki átállítja a váltót, felügyeli az irányító rendszereket, stb (én nem vagyok mávos)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Hol van Gaskó? 2010 előtt napi rendszerességgel állíttatta le a vasúti forgalmat pitiáner dolgokért. Végül már szolidarításból is sztrájkolt másokért. Persze ez Orbánék kérésére történt, hogy lássa a nép, milyen káosz van ha nem ők vannak hatalmon. 2010 után a 3 legnagyobb szakszervezet 100-100 millió forintot kapott, hogy kussoljanak, amit szépen be is tartottak. Aztán Orbánék sunyi módon ellehetetlenítették a sztrájkjogot, amit most a rendkívüli állapit tetéz. Így azt érzi a felcsúti, hogy mindent megtehetnek. Mi meg csak ámulunk, hogy valóban ez az a Magyarország ahol 1989-ben megtörtént az átkos rendszer megdöntése?
Clavigo
@solidedge:bkv,+5 másik sz.szervezet fenyegetőzik sztrájkkal,,,oktatás - eü. romokban,,,most éppen a máv- ot szopatják... A szakszi vezérek azért kapják a levesbe valót,,hogy kussoltassák a birkákat..Csak egy " gyenge ",,2-3 napos sztrájk kellene,,összehangolva,,bedőlne a Putris rendszere..tekestől,alaptörvényestől,rendőröstől,,mindenestől...
ómió
@fideszes gyökér: Üdvözöllek, Görény efftárs, én ómió vagyok! A kárpát-medencei szarok meg - ahogy írod - lehet, hogy a miniszterelnök úr ellenségei - magam nem vagyok ismerős a körükben, de te, Görény efftárs, biztos jobban ismered a tiéidet! "Oszt" te miért nem dolgozol, ha már másokat arra "oktatsz", Görény efftárs!? "Elfelejtettél"?
Aki Én
@madlaci66: @Málna: ,,A kormányfő közölte, hogy már 13 millió embernek elég nyugati vakcinát, és 3,5 millió embernek elég keleti vakcinát rendeltek...
A miniszterelnök szerint azért is szükség lehet a 16,5 millió embernek elég oltóanyagra, mert lehet, hogy mi oltjuk be a határon túli magyarokat is."
tudode
Mer ugye vannak a jogÁSZOK, akik matemból bamBIKÁK, és a normális emberek!!!
ómió
@fideszes gyökér: Szerintem gondok egy újabb bolsi ámokfutással lennének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.