Kásler Miklós levelet küldött péntek reggel a köznevelési intézményeknek a pedagógusok oltásával kapcsolatban – tudta meg a 24.hu egy dokumentumból.

A pedagógusok oltása kórházi oltópontokon, két ütemben valósul majd meg.

Az első ütemben SMS-ben kapnak értesítést az oltás időpontjáról és helyszínéről azok a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók, akik március 24. előtt regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. Őket már a jövő héten elkezdik behívni.

Kiderült: Így hívják be oltásra a pedagógusokat
Kép: Pixabay

A második ütemben azok kapnak majd oltást, akik március 24-éig nem regisztráltak, de jövő hétfőig megteszik ezt, valamint az egyéb óvodai, iskolai dolgozók, akik regisztrációjukkal kérték vagy kérik az oltást.

Őket is a regisztráció során megadott számon SMS-ben értesítik majd arról, hogy mikor és hol vehetik fel az oltást. Erre a tervek szerint a húsvét utáni napokban kerülhet sor.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy április 12-én vagy 19-én jöhet az újranyitás az óvodákban és az iskolákban. Péntek reggel Orbán Viktora Kossuth rádióban már április 19-i nyitásról beszélt, hozzátéve, hogy addigra 3 millió ember lesz beoltva.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.