Többcsatornás finanszírozást képzel el az állam a modellváltáson átesett egyetemeknek. Mérlegelik az állam maradék Mol- és Richter-részvénypakettjének és más állami vagyonnak az átadását is. Kétharmados törvényben fogják szabályozni az egyetemi alapítványok tevékenységét - derült ki egy szakmai fórumon.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igen az a TAO dolog nagyon sokat elárul

Sztyopa: „Kétharmados törvényben fogjuk szabályozni az egyetemi alapítványok tevékenységét”

egyetemi modellváltások koordinációjával megbízott kormánybiztos, Stumpf István egy szakmai fórumon péntek este süketelt egy nagyot. Rlmondta, hogy március 30-án nem csak a most modellváltásra készülő egyetemekről szóló törvényeket nyújtják be, hanem egy olyan “sui generis” kétharmados jogszabályt is, ami összefoglalja az egyetemek fenntartásával megbízott közfeladatokat ellátó alapítványokra vonatkozó szabályokat. Ezekről a szabályokról ugyanakkor nem árult el túl sokat, pontosabban gyanúsan keveset. Illetve felfogás kérdése, mert amit elárult az bizony igencsak sokatmondó, ha belegondolunk a mai matyar rögvalóságba. Arról, hogyan képzeli el az állam az egyetemek finanszírozását nem sokat mondott, de azt igen, hogy: „Konktérumként említette az egyetemi kötvényeket és egyetemi taót”!!
Ja így már értjük: jól ismertek a TAO támogatások elosztásának szokásai és a kedvezményezettek köre! és arányai! =))
Clavigo
Bazdmeg,,,,itt semmi nem marad,,ha ezek eltakarodnak végre. Itt qrva nagy baj lesz...
justhpeter
@Clavigo: Egyirányú utcába kell irányítani őket, az utca végén álljon a fegyház.
Clavigo
@justhpeter: Azért ez már nagyon gáz,,,,,,És ehhez az egészhez,,csak pár tonna krumplit kellett beszerezniük.,,a 2 bitest meggyőzni... A többit mi magunk finanszírozzuk ,még mindig. Ebből katasztrófa lesz...
justhpeter
@Clavigo: A NER újabb négy éve elhozhatja a nagyarányú kivándorlást és az azt követőgazdasági összeomlást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.