Online fogadóórát tartott Gulyás Gergely, Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázzsal, Budapestért felelős államtitkárral – írja a 24.hu.

Gulyás Gergely szerint ekkor nyithatnak a teraszok
Fotó:MTI/Botár Gergely

Gulyás Gergely arra is válaszolt, hogy szerinte mikor nyithatnak a teraszok

Nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen

- mondta, de hozzátette:

"a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan” a járvány miatt

Arra a kérdésre, hogy hogy miért rendezünk a korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket, Gulyás Gergely azt válaszolta:

alig rendezünk. Ahhoz képest, hogy milyen tervek voltak, lemondtunk nagyon sok rendezvényt, amiket pedig megrendezünk azok döntően olimpiai kvalifikációs versenyek, ezek kizárólag zárt kapuk mögött rendezhetőek meg. A járványügyi protokoll rendkívül szigorú

- mondta.

A vakninaszállítmányokkal kapcsolatban a miniszter azt mondta:

folyamatosan érkeznek vakcinák, hétfőn érkezik Szputnyik vakcina. A szállítási pontosság nagymértékben különbözik a gyártó cégektől függően. Összességében “a kínaiak a legszorgalmasabbak”, ők a szerződésből lényegesebben előbb teljesítettek, és az oroszok és a Pfizer, bár voltak kisebb csúszások, “de nagyjából a szerződés szerint teljesítettek”. Ez a három olyan gyógyszergyártó, amiben lehet bízni

- jelentette ki, és úgy folytatta:

a Moderna keveset szállít és bizonytalanul, “de még mindig sokkal jobb, mint az AstraZeneca, amelyik a már bejelentett adagok számából is jelentősen visszavesz újra és újra. Ők többszázres elmaradásban vannak a szerződéshez képest. Van ezzel kapcsolatban sok nehézség"

- jegyezte meg.

Mindenkit arra biztatva, hogy regisztráljon,

aki regisztrál, belátható időn belül az oltást is megkapja

- mondta a miniszter.

Forrás:24.hu,ATV
Címlapkép:MTI/Botár Gergely

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Marhagulyás! Ha a legelőd terasznak számít, akkor az nyithat!...
Nessy
Drága Gulyás Gergely! Egyelőre ha csökkenteni nem is tudják, de legalább próbálják megállítani a további növekedést! Nem duma kell, hanem értelmes intézkedés! Ha az iparkamara elnökének javaslatai előrébb valók, mint a szakembereké, akkor ott nincs miről beszélni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.