A terezvárosi képviselő-testület támogatta a főváros kezdeményezését, így a Nyugati pályaudvar melletti, jelenleg még parkolóként, de közparkként funkcionáló terület Puczi Béla nevét veszi fel.

Puczi Béla társaival együtt a romániai rendszerváltás idején védelmére kelt az ottani magyar kisebbségnek, amiért később a román hatóságok bezárták és megkínozták. Az elbeszélések szerint tőle származik a híres mondás:

Ne féljetek, magyarok, mert itt vannak a cigányok!

Életében a nemzet nem köszönte meg neki hősiességét:

hajléktalanként, szegénységben halt meg 2009-ben. A Puczi Béla tér így nemcsak rá, hanem az összes cigány hősre emlékeztessen minket, és arra, hogy még életükben becsüljük meg a közösségünkért cselekvőket.

Forrás:Facebook
Címlapkép:Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
@Shikari: A te agyad az, a kis hitler ma is uralkodik csak a neve OV,,, egy elmebeteg aki nap mint nap vivja a "Mein Kampf"-ot
Csizmás Kond
Ez az egész az ottani magyar képviselet szégyene.Akkor sem és ahogy hallatszik most sem tesznek semmit a sajátjaik érdekében, halomra büntetnek minden magyar vezetőt mindenféle kitalált okkal és ők ott lebzselnek a kormányba és a fülük botját sem mozditják...
csak úgy....
@gina: @Horizont: a tibink egy föltünési viszketegségben szenvedö pöcs...,
de látom,hogy a mindent tudó szörös is! :)
csak úgy....
@Shikari: te egy marhára buta és unalmas udvari bolond,persz orbán "humorához" pont passzolsz. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.