Gulyás Gergely a Facebook-oldalán nyilvánult meg a Pedagógusok Szakszervezetével kapcsolatban, reagált az általuk megírt nyílt levélre.

Gulyás Gergely keményen beszólt a Pedagógusok Szakszervezetének
Fotó:llyés Tibor/MTI

Szerinte káros, ha egy szakszervezet inkább ellenzéki pártnak képzeli magát. A szakszervezet már február végén kérte a kormányt, hogy zárják be az iskolákat, majd ők erről döntést is hoztak, ám szerinte most mégis úgy látszik, hogy:

a tanárokat a három hét múlva esedékes nyitás ellen szeretnék hangolni.

A csütörtöki Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy ha meglesz a 2,5 millió beoltott magyar, kinyitnak az iskolák, a tanárokat pedig beoltják az újranyitás előtt. 

Erre reagált tegnap a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amely szerint életveszélyes ötlet, hogy a tanároknak azelőtt kelljen visszamenniük az iskolákba, hogy a védettség kialakulna.

És ma Gulyás Gergely erre így válaszolt:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről, avagy miért káros, ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát. Február végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén.

A végén még keményebbre vette a hangsúlyt:

A szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos.

Forrás:Facebook
Címlapkép:MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
A pdsz meg egy birka. Megérdemlik, ha nem állnak ki magukért.
Nessy
@justhpeter: Mezőgazdasági kiállításon aranyérmet nyerne!
vitriol
hamisgulyásnak javasolnám: ne a pedagógusokkal "keménykedjen", próbálkozzon a főnökénél!
Qqberci
"a tanárokat a három hét múlva esedékes ndt főnököd fejen állva ketyeg!...yitás ellen szeretnék hangolni."

Marhagulyás! Ha nem buktál volna meg számtanból, akkor ki tudnád számolni, hogy három hét múlva még nem lesz meg a szükséges védettség, még akkor sem, ha dagadt főnököd fejen állva ketyeg...
Madácsi Pali
Te csak dumálsz barom, míg az ők eletükkle játszotok! Sűljön le a bőr a képedről!
balos
A gulás gergö,vajon miért nem a pandémia alatt sztrájkolókat izélgeti?Gondolom nem véletlen,hogy most sztrájkolnak a fideSS támogatói,mert a taplós alatt hallgattak,mint a szar a fűben!Azzal együtt,hogy Őket is leszarják,mint ahogy a velük nem egyet értőket!Mert a nemzethy oldal népírtásához nem fogunk asszisztálni sem!
kereső
@Qqberci: Meg lesz az. Orbán mondta.Márpedig ő tudja, ért ehhez is.
ómió
De, hát, "efftársi szakszervezet"! Más nem lehet!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ha nem egy műveletlen paraszt-suttyóról lenne szó,

akár még kentaur beszédnek nevezhetnénk, bár az az igazság, hogy ez a kifejezés is sokat veszített eredeti értelméből

Mottó:
A minap Lengyel írta: „a demokratikus jogállami próbálkozásra, amikor haza, haladás és európaiság hármassága egybeesett, volt vagy tizenöt-húsz évünk”, amihez tegyük hozzá ez az egybeesés sohasem volt meg, pontosabbam most igen: egységesen tesznek rájuk!

Vezénylő tábornokunk is hozzászólt a pedagógus kérdéshez:
„Erről persze majd egy nagy vita lesz, hogy helyes-e előre venni a pedagógusokat. ” kezdéssel adta elő a véleményét, s csak mondta. csak mondta… Közben valamiért kiemelt egy tényt is: „Az én édesanyám egyébként gyógypedagógusként ment nyugdíjba”. Amihez hozzátette: „tehát én pontosan ismerem ennek a színét is meg a fonákját is”!
Nos túl azon, hogy sem tisztánlátási képességei, sem pedig a logikai készségei nem adnak okot egy ilyen megállapításra, meg kell jegyezni, hogy annyi igazság van, hogy a kedves mama szakmai sikerei – ha voltak – igazi suszter cipője!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.