Itt a jó idő, az emberek pedig úgy indultak meg, mintha a járványnak már semmi nyoma nem lenne. A toxikológus szerint ez iszonyú felelőtlen a hozzáállás.

Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet

– nyilatkozta az Index megkeresésére Zacher Gábor. A hatvani kórház főorvosa szerint az emberek látszólag azt hiszik, minden rendben.

Zacher Gábor: sajnos az emberek elfelejtik, hogy mekkora szar van ebben az országban
Fotó:MTI Fotó/Mohai Balázs

Egyáltalán nincs minden rendben! Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet

– mondta a főorvos,

A budapesti látkép szerint a fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni. A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át!

– mondta Zacher Gábor.

A főorvos hozzátette:

közeleg a húsvét, itt a jó idő, az emberek megint megindulnak majd, kirándulnak, rokont látogatnak, jönnek-mennek.

Mindez Zacher Gábor szerint iszonyú felelőtlen.

Forrás:Index
Címlapkép:MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@gina: Volt kollégáktól tudom, hogy nagyobb a baj, mint amiről a győzelmi jelentésekben hablatyolnak! Lehet mesélni ágyakról, lélegeztetőgépekről de technikai háttér és szakemberek nélkül a szó szoros értelmében halottnak esti mese.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Nagy szar az van! Ők ülnek a nyakunkon.
Nem gondolod, hogy unják az embefek ezt a járvány hisztérikát??
Nessy
Tökéletesen igaza van! A napi győzelmi jelentések, a felelőtlen "még bőven van tartalék az egészségügyben" "elsősorban az idős krónikus betegek halnak meg" szövegek mindegyike tudatos valótlanság állítás. Nincs már tartalék, egyre több fiatal hal meg, vagy szerez életre szóló krónikus tüdő, vese, vagy szívbajt Beszélhet Merkely prof. minden nap több, korrekten ellátható intenzív ellátást igényló betegszámról, meghazudtolhat az OKFŐ minden tényekről beszélő igazgatót, főorvost, orvost, a tények akkor is tények. De ameddig nem látják az emberek, különösen a fiatalok a valóságot, addig hazardíroznak, hiszen az az igaz, amit a kormány mond.
voltmárjobbis
Ha a kijárási tilalmat ellenőrzik, akkor a maszk viselést köztéren miért nem?
Fél óra alatt láttam, hogy 10 emberből 3 viselt maszkot az utcán, nem beszélve a gördeszkás kiscsajról és a biciklizős családról.
Nessy
@Szeparepa2: De ha látnák, tudnák az emberek a valóságot,talán értelmesebben viselkednének. Miért jobb a hamis illúzió, és a fertőzöttek , elhunytak számának a növekedése? Vagy ettől jobb lesz valakinek a hangulata?
gina
Mi az oka hogy nem teszik nyilvánossá az intenziv osztályokon folyó állapotokat???,, vagy igy vagy úgy valami nem az igazi..vagy sokkal nagyobb a probléma vagy nincs probléma...menjenek a tv srábjai és filmezzenek, az embereknek joguk lenne tudni az igazságot,,, itt ne hivatkozzanak emberi jogokról. le kell takarni az arcokat ha kell... valami nagy bűz van a virus körül...
Nessy
@gina: Volt kollégáktól tudom, hogy nagyobb a baj, mint amiről a győzelmi jelentésekben hablatyolnak! Lehet mesélni ágyakról, lélegeztetőgépekről de technikai háttér és szakemberek nélkül a szó szoros értelmében halottnak esti mese.
Pálinkás Pál
ahogy öregszik ,úgy hülyül..." az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, "..ennek nagyjából annyi értelme lenne, mint a tüdőrákos fotóknak a dohánytermékeken...és te bunkó...azt miért nem regélted el, hogy említett fiataloknak milyen egyéb súlyos betegsége van? hányok ettől a palitól is...ő is tökéletesen tudja, cseppfertőzés nem terjed szabadban...ha meg simán a levegőben terjed, akkor ezek a maszkok szart sem érnek..
balos
@Nessy: Akiket kiszórtak a Hárs hegyi hotelből,jól elélnek a fideSSes felső vezetésben!
balos
@Shikari: A járvány neve:fideSS!Érted csicska!Ahhoz még a covid is kis miska!
ómió
Ez a "szar", az efftársi "táptalaj", maga! Minden belehazudható! Tedd az efftársak alá, egy gyékényen árultok!
Yoda69
A fideSS így ágyaz meg a 4.hullamnak, Amit majd kasler megint a zemberekre fog. Ennyi.
A félő az egeszben amit a német doki is mondott, hogy nagy eséllyel megjelenhet egy olyan mutáció amely immunis az oltasra. Akkor aztan szar lesz orbán oltási tervében.
emerencia
@Yoda69: Már most is sz@r van mert az orbán által behozott legdrágább kínai oltást ráerőltették az idős emberekre de kétséges a hatékonysága. www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-covid-jarvany-vakcina-sinopharm-sinovac-cansino.725800.html?fbclid=IwAR1zBC1zwNqbWm1mzIOjdGJkI-65lunp49P28QOzqCPYWeTsunYAsbARUUg
Yoda69
@emerencia: Nem veletlen hogy Kinaban nepszerutlen a sajat vakcinajuk. Ok tudhatnak valamit sajat rendszerukrol, ezert nem biznak meg benne. Foleg azokutan, hogy sajat politikusaik is Pfizerrel oltottak magukat. (Kina 100 millio adag Pfizer vakcinat vett. Ez a szam megegyezik a Kinai Kommunista Part tagszamaval.)
emerencia
@Yoda69: Ide is jön elég Pfizer csak mi nem kapunk belőle. Attól félek, Orbán oda fogja adni a külmagyaroknak a szavazataikért cserébe. :-((((((((((((((((((
Yoda69
@emerencia: Vagy a kíniaknak. A kínaiak meg rajtunk kísérleteznek orban jóvoltából.
Komolyan mondom, ha ezek után orban hatalomban tud maradni jövőre, akkor ez a nép elveszett. :(
pécsi
Nem jól mondja Zacher dr, nem szar van az országban, hanem szar emberek! Veszélyeztetik a környezüket, idióták! Az ország jó, szép és szeretjük. Akinek nem tetszik " el lehet menni".Sajnos a szemkilövető ideológus maradt! Jó lenne leküldeni a picsába követőivel együtt!
pécsi
@Yoda69: idióta! Minden vakcina jó! Ha megbetegszel, remélem kínait kapsz, utánna mondj egy imát, ha meggyógyulsz! Ha nem , majd én fohászkodok érted ,szerencsétlen ember!
Yoda69
@pécsi: Idiota! Ha megbetegszel a vakcina mar hatástalan, nem is adjak be. Ennyit illene tudnod fideSSbirka letedre.
Hol irtam hogy nem jo a kinai vakcia? Nem irtam se azt hogy jo se azt hogy nem jo.
Ertelmezd amit irtam, es ha felfogtad utana allj kotoszkodni. Idiota.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.