A járvány terjedésének csökkentése és a sofőrök egészségének megóvása érdekében a Budapesti Közlekedési Központ hétfőtől lezárja a buszok és trolik első ajtaját, és az első részt le is kordonozzák.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként mától átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, a járművek első részét kordonnal zárják le – olvasható az MTI hírében.

Válasz a járványra: a BKK lezárja a buszokon és trolikon az első ajtót

Kordon és figyelmeztető felirat a 74-es trolibuszon 2020. március 19-én

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Vauia Rex

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a járművekre a második, a harmadik vagy a negyedik ajtónál lehet felszállni.

Az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentsék. Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét, "védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is" – emelték ki a közleményben.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez szimpla parasztvakítás!...az "aerosol hatás " amire mindig hivatkoztok, az meg fog állni a kordonnál?...ha meg a maszk nem engedi ki az aerosolt, akkor meg minek a kordon hiszti? egyre jobban hiszem hogy az emberiség zöme elhülyült...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.