Ha nem jön közbe valami, mondjuk egy új vírusmutáció.

A 24.hu cikke szerint Ksáler Miklós egészségügyért is felelős miniszter volt a vasárnapi Bayer show vendége, akit leginkább az egészségügyi helyzetről faggatott a publicista, bár az Árpád-házi királyok csontjainak összerakása is felmerült.

Kásler szerint legkorábban május végén-június elején lehet nyitni

Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A járvány kapcsán a miniszter úgy látja, az első hullámban gyorsan kapcsolt és gyorsan lépett az ország, hamar felállították az operatív törzset, ahol a társadalom minden részére kiterjedően hozták meg a döntéseiket, ami pedig Orbán Viktor érdeme a Kásler elmondása szerint.

Ez a magyarázata annak, hogy Magyarország az első fázisban rendkívül sikeres volt

- summázta Kásler.

A járvány harmadik hulláma kapcsán BAyer Zsolt arról kérdezte a minisztert, hogy mi lett volna, ha a kormány azt csinálja, amit az ellenzék követelt (bár a cikk szerint egyáltalán nem pontosította, hogy ez alatt mit ért).

Kásler ezt úgy értelmezte, miszerint az ellenzék nem akart korlátozásokat, majd hozzátette, ha novemberben nem szigorított volna a kormány, akkor a járvány rendkívüli módon futott volna föl.

A miniszter úgy látja, a brit mutáns már decemberben és januárban is jelen volt az országban, a 24.hu szerint ez azért is érdekes, mert Müller Cecília országos tisztifőorvos csak januárban kezdett erről beszélni.

Azt elismerte a miniszter, hogy valóban magasak a magyar halálozási adatok, de hozzátette, hogy volt, amikor a magyar adatok a világon a legjobbak közé tartoztak. Szerinte a járvány végén lehet pontosan felmérni, melyik ország hogyan is teljesített.

Arra a kérdésre, hogy mi lett volna, ha a kormány februárban kinyitja az országot, Kásler Miklós úgy felelt, hogy akkor az eltávzottak száma megduplázódott volna három-négy hét alatt.

A miniszter kitért az oltás fontosságára, mint amely a járvány megfékezésében játszik szerepet, és szerinte csak akkor lehet nyitni, ha megfelelő az átoltottság. Dícsérte a keleti vakcinák beszerzése kapcsán a kormányt, mert így magasabb lehet az ország átoltottsága a környező államokkal szemben. Arra is kitért, hogy minden vakcina dokumentációja rendben van.

Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott

- válaszolta azon felvetésre Kásler, miszerint az ellenzék úgy látja, összeomlott az egészségügy, de az orvosok beszámolói szerint is súlyos a helyzet. 

A miniszter úgy látja, felszereltségben és struktúrában Európa legjobbjai között van a magyar egészségügy, és csak akkor nem fog helytállni, ha valami "különleges katasztrófa" történik.

A beszélgetés végén Kásler Miklós elárulta, szerinte legkorábban május végén, június elején lehet nyitni, ha nem jön közbe valami, például egy új vírusmutáció.

A miniszter szerint az elsők között fog a szigorításokon enyhíteni Magyarország.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ha tőletek függ vén majom akkor elmutálódtok a választásokig,hogy ne lehessen megtartani...de ez nem fog sikerülni, mindenképpen buktok..vagy így ,vagy úgy!!
ágimami
Komolyan mondom, ennek az embernél tényleg nagy baj van!!! Napi szinten mást mondanak, hisz már rendelet is megjelent, hogy ápr.19-én nyitnak az iskolák, és majd fokozatosan a boltok is. Gyulyás szerint akkor, ha az oltottak száma eléri a 2.5 milliót, amivel a virológusok nem igazán értenek egyet, hisz nap-mint nap magasabbak a számok!!!

Ezek a kijelentések pedig egyszerúen felháboítóak!!!

24.hu/belfold/2021/03/29/kasler-miklos-nyitas-majus-koronavirus/

Jó lenne, mielőtt bárhol nyilatkozik, egyeztetne az illetékesekkel!!!
Akkor most mi az igazság??? (Úgysem fog kiderülni!!!:DDD)

Ezt azért ajánlom a figyelmébe!!!

index.hu/belfold/2021/03/29/koronavirus-szlavik-janos-oltas-magyarorszag-jarvany/
kereső
Miért kell "nyitásról" hadoválni-etetni -éés becsapni a jó népet, és elaltatni a védekezést, amikor a járvány még mindig felszálló ágban van Magyarországon. Inkább arról regélj koszos körmű, hogy mit tesztek a kórházak adósságállományával, miért egy palack oxigén van 50 betegre, miért tábori ágyakat kell beállitani ágynemű nélkül a kórházakba, miért is kellett az eü. átalakitást most meglépni, aminek a következménye, hogy tovább csökkent az eü dolgoizói létszám, miért 10 beteg jut egy intenzives szakápolóra-miért nem 3???Miért, miért, miért???- és miért a sportra költött a kormány közel 300 milliárdot,és miért az egyházaknak adott 200 milliárdot pluszban??? Miért, miért, miért???..., Miért ugyanaz a cég vette a kinai vakcinát, amely a túlárazott semmire sem jó "légzést segitő" gépeket??? Miért nem a biztonságosan bevizsgált Moderna vakcinát vette a kormány, miért a bevizsgálatlan és ismeretlen hatékonyságú kinait arany áron??? Miért???...
tudode
Eljött az ideje annak, ki kellene majd ha lezajlik a járvány, hogy a politikai szélhámos jelmondatai/szavai mögött mi rejtőzik, mint pl.
.
-- Nekün,k Magyarország a fontos - lelejmolni az utolsó gombostűig
-- Aki megbetegszik meggyógyitjuk - amelynek eredménye,mai hír szerint - Átlépte a húszezret a koronavírus áldozatainak száma
-- Ahány munkahelyet visz el a vírus, annyit adunk vissza
.
stb., stb.
.
Oszt' jelszavak szintjén megvalósúlt az, amiről nem ketyeg pl. Kásler alávaló szolgája sem, nagyon kevesek
.
----- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=299s
------------------------------
.
Ott vagyunk ahol a part szakad annak "jóvoltából", aki arra figyelmeztette a társadalmat, hogy ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit teszek, még járvány idején sem állítva le a néphülyítést!
kolnidre
Kasler úgy néz ki mint Miskin herceg a Félkegyelműben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.