Bige László, az utóbbi években sűrűn vegzált magyar milliárdos beszélgetett Gulyás Mártonnal a Partizán műsorában.

A helyszín – rendhagyó módon – ezúttal a riportalany otthona volt, tekintve, hogy a vállalkozó házi őrizetben van.

A Telex összefoglalójából kiderült, az ellene felhozott műtrágya-leértékelési, feketeértékesítési és hűtlen kezelési gyanúkat Bige tagadja,  az ő álláspontja szerint arról van szó, hogy

egy Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják kicsinálni, és az állami szervek a NER-rel jó kapcsolatban álló Csányi érdekében vegzálják őt.

A vele kapcsolatban zajló eljárásokat így foglalta össze Bige: két ember feljelentette magát, majd vádalkut kötött a rendőrséggel, és azt mondták, hogy abból a pénzből, amivel megkárosították a magyar államot, Bigének osztottak vissza, de nem kaptak cserébe semmit. Ugyanakkor szerinte az különös, hogy egy 2010-es eseményre hivatkoznak az emberek, akik a rendőrséghez fordultak, vagyis 10 évet gondolkodtak az önfeljelentésen. Bige László magabiztosan nyilatkozott az ügyekről, amelyek közül az egyik már bírósági szakaszban van:

mint mondta, egyáltalán nem tart tőle, hogy nem tudja majd bizonyítani az ártatlanságát.

Szóba kerülnek még a vadáaszatok mindkét politikai oldal képviselőivel, a magyar sportfinanszírozás visszásságai, melynek kapcsán Bige elárulta,

2010 után egy ideig ő maga is évente több százmillió forinttal támogatta a Fradit, hogy ezért cserébe egy számára kellemetlen adónemet eltöröljenek. Később ezt visszahozták, azóta nem is fizet a klubnak.

Csányi Sándort korábban "jó csókának" tartotta, de az OTP-vezérnek 2008 decemberében volt egy mondata, amit rossz szemmel nézett (hogy ez pontosan mi volt, nem árulta el, csak annyit: „olyasmit idézett, ahogy ők eljártak sok mindenkivel szemben,”), majd jött a január, amikor gondolkodott ezen az egyetlen mondaton, februárban pedig az OTP egyszer csak felmondta a Bige-cégek hiteleit.

A milliárdos azt állítja, kétszer történt olyan, hogy megüzenték neki, hogy ha elmegy Magyarországról, szabad elvonulást kap. Ő erre azt válaszolta, hogy Romániából már egyszer elment, de innen nem fog elmenni.

Összességében úgy gondolja, hogy azért zajlik cégei ellen és ellene ez a sok eljárás,

mert szívesen megszereznék a tulajdonát, de túl sokat ér, ezért pénzért nem szeretnék piaci áron megvenni, inkább tönkreteszik és aztán elveszik, de nem fog sikerülni.

Az esetleges ellenzéki szerepvállalásáról úgy vélekedik, ő alapvetően mindig politikafüggetlen volt, de „ha mindenáron át akarnak állítani egy oldalra, megtehetik”. Más szerepet vállalna, mint korábban Simicska Lajos.

Bige László azt is elmondta,

elég sok eszköz (vagyon, információ, dokumentumok) van a kezében, és ha nagyon kell, akkor fogja használni. 

Mészáros Lőrincről pedig annyit mondott: őt legfeljebb csak sajnálni tudja, mert véleménye szerint

„ő lesz ennek az első áldozata”.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
penztaros lorinc szerintem fel sem fogja, hogy mibe húzta bele orban, hiszen azt sem tudja hány cég van nevén, vagy hány száz milliárd forint a vagyona. Pedig ezért simán eletfogytot fog kapni ez a balfácán.
Yoda69
@ESCOBAR: En se nagyon bizom benne, hogy lesz belole valami. Az lesz mint simicskanal volt, majd megegyeznek a szinfalak mogott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.