Bige László, az utóbbi években sűrűn vegzált magyar milliárdos beszélgetett Gulyás Mártonnal a Partizán műsorában.

A helyszín – rendhagyó módon – ezúttal a riportalany otthona volt, tekintve, hogy a vállalkozó házi őrizetben van.

A Telex összefoglalójából kiderült, az ellene felhozott műtrágya-leértékelési, feketeértékesítési és hűtlen kezelési gyanúkat Bige tagadja,  az ő álláspontja szerint arról van szó, hogy

egy Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják kicsinálni, és az állami szervek a NER-rel jó kapcsolatban álló Csányi érdekében vegzálják őt.

A vele kapcsolatban zajló eljárásokat így foglalta össze Bige: két ember feljelentette magát, majd vádalkut kötött a rendőrséggel, és azt mondták, hogy abból a pénzből, amivel megkárosították a magyar államot, Bigének osztottak vissza, de nem kaptak cserébe semmit. Ugyanakkor szerinte az különös, hogy egy 2010-es eseményre hivatkoznak az emberek, akik a rendőrséghez fordultak, vagyis 10 évet gondolkodtak az önfeljelentésen. Bige László magabiztosan nyilatkozott az ügyekről, amelyek közül az egyik már bírósági szakaszban van:

mint mondta, egyáltalán nem tart tőle, hogy nem tudja majd bizonyítani az ártatlanságát.

Szóba kerülnek még a vadáaszatok mindkét politikai oldal képviselőivel, a magyar sportfinanszírozás visszásságai, melynek kapcsán Bige elárulta,

2010 után egy ideig ő maga is évente több százmillió forinttal támogatta a Fradit, hogy ezért cserébe egy számára kellemetlen adónemet eltöröljenek. Később ezt visszahozták, azóta nem is fizet a klubnak.

Csányi Sándort korábban "jó csókának" tartotta, de az OTP-vezérnek 2008 decemberében volt egy mondata, amit rossz szemmel nézett (hogy ez pontosan mi volt, nem árulta el, csak annyit: „olyasmit idézett, ahogy ők eljártak sok mindenkivel szemben,”), majd jött a január, amikor gondolkodott ezen az egyetlen mondaton, februárban pedig az OTP egyszer csak felmondta a Bige-cégek hiteleit.

A milliárdos azt állítja, kétszer történt olyan, hogy megüzenték neki, hogy ha elmegy Magyarországról, szabad elvonulást kap. Ő erre azt válaszolta, hogy Romániából már egyszer elment, de innen nem fog elmenni.

Összességében úgy gondolja, hogy azért zajlik cégei ellen és ellene ez a sok eljárás,

mert szívesen megszereznék a tulajdonát, de túl sokat ér, ezért pénzért nem szeretnék piaci áron megvenni, inkább tönkreteszik és aztán elveszik, de nem fog sikerülni.

Az esetleges ellenzéki szerepvállalásáról úgy vélekedik, ő alapvetően mindig politikafüggetlen volt, de „ha mindenáron át akarnak állítani egy oldalra, megtehetik”. Más szerepet vállalna, mint korábban Simicska Lajos.

Bige László azt is elmondta,

elég sok eszköz (vagyon, információ, dokumentumok) van a kezében, és ha nagyon kell, akkor fogja használni. 

Mészáros Lőrincről pedig annyit mondott: őt legfeljebb csak sajnálni tudja, mert véleménye szerint

„ő lesz ennek az első áldozata”.

Forrás: Telex

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
bátor pasi, azt meg kell hagyni...

A piacon azt mondta egy forralt-bortól ázott ember, hogy nem ő bátor, hanem az őt kóstolgatók a muják...

Most melyik?
RonaGyuri
Simicska is így kezdte, de aztán csendben maradt! =))
Talán nem véletlenül, a maffia ezekhez képest leányegylet! =))
lampa laz
A véghajrában ne hogy ő is úgy tegyen majd mint Simicska. Azokra a papírokra mindenesetre nagyon vigyázzon, mert az lesz az életbiztosítása.
Béla333
Nehogy a félvak, félhülye oszták nyugdíjasok arra kanyarodjanak a kocsijukkal, mint annakidején Váradi András elgázolásakor történt.
A maffiánál bármi megtörténhet...
Gauntlet
Simicska is ezt gondolta, aztán a Pártállam átgázolt rajta !
Gauntlet
ez hiba volt - felhívta magára a figyelmet. ez itt a Maffia, mely országot nyert.
levarosbukta
Ne dumálj! Cselekedj! A dumából meg elegünk van!
human
Azért ne bízza el senki magát. Simicska is inkább megtartotta magának az atombombáit, nehogy egy osztrák nyugdíjas véletlen elüsse. Pár kisebb-nagyobb petárdát azért eldurrogtatott. Lásd hír-tv, magyar nemzet kritikus hangvételre váltása vagy mondjuk a horvát országi földtámogatások sorsa. De belátta, hogy nem nagyon izgatja az embereket és érthető módon inkább visszavonult.
Szerintem Bige László is most csak üzent Orbánnak. Ha Orbán elengedi, akkor minden marad a régiben.
csak úgy....
"Nem lepődnék meg, ha másfél, két év múlva Marci egy felcsúti házból jelentkezne egy sikeresnek induló, de kevésbé sikeresen végződő életút bemutatásával."
simmering73
Még ez hiányzik Lölőnek, pont az üzekedés kellős közepén.
levarosbukta
Kishal a Mészáros, miért nem a fejnél kezdi?
division
@Pegero: Túl sokat kérsz egy ilyen alpári senkiházitól, aki a másik ember halálát kívánja családostól a vakcinától. Szerintem szóra sem érdemes.
nezelodo
A biztosítók helyében én sem kötnék nagy életbiztosítást a Mészárosra, mert akkor saját cégjüket kockáztatnák. Ahogy Simicska egy-két hét alatt "önként" megvált a vagyonától, ahhoz képest a Lölö egy hajlakkal lefújt legyecskeként fog aláhullani.
Persze az akarnokok sora és rendszere sem menekült soha a történelem ítéletétől legfeljebb csak haladékot kapott. Gondoljunk csak a nyolcvanas években egy szovjet katonaszoborra akasztott feliratra, hogy "Ne vigyorogj Iván, semmi sem tart örökké, 150 év alatt sem váltunk törökké!"
Akkor még legtöbben elképzelhetetlennek tartották, és lám, gyorsan széthullott, az az öröknek hitt rendszer is.
Madácsi Pali
@Shikari: ...az orbáni önkénynek! Ezt gondolom nem véletlenül hagytad le, de sebaj, mi denki érti.
Katalina62
@RonaGyuri: így van! Nem lesz itt semmi! Nagyon meglennék lepve, ha beváltaná a fenyegetést!
Aki Én
@Shikari: ,,Bige igen intenzíven ássa a sírját."
Te is úgy gondolod, hogy aki szembeszáll a ge-civel, az életveszélyben van?
nezelodo
@Shikari: "Bige igen intenzíven ássa a sírját."
Megvan már az elhalálozás dátuma is? Megelőzi, vagy követi az örökösnőt és védőjét?
CsipkeRózsa
Félő, hogy őt is elintézik, mint másokat, akik útban voltak.
karma1
@RonaGyuri: simics izig-verig fideszes volt - bige nem volt parttag, a Fradit is inkabb szponzorkent tamogatta, nem mint fideszes huber-birtokot... Szerintem nagyon mas alaprol indul, mint sinmics: neki minden stiklije izig-verig fideszes volt, amit osszelopott, osszeugyeskedett, mind-mind vagy meglevo fideszes vagyonbol (partszekhaz eladas, oreg orbannak valo atjatszas) simics-fele belso bravur volt. Bige maga kezdett el es epitett fel mindent - latszik, hogy orban nem tud vele mit kezdeni, ehhez nincs semmi okos embere (ha simics ott lenne meg a fidesz kozeleben, akkor Bige igencsak izgulhatna, mert egy tollvonassal vesztene el a vagyonat. Igy orban csak probalkozik, csanyinak meg csak penze van, amit meg akar novelni, de hatalma nincs ahhoz, hogy elintezze Biget.) Szerintem Bige mindent jol csinal - lehet, hogy o volt az ordog ugyvedje is? Nagyon sok helyen lehetnek beepitett emberei, akik szivesen dolgoznak neki penzert. En is drukkolok Bigenek - lehet, hogy ma neki van a legnagyobb eselye alaasni tevolegesen is az orban bunszovetkezetet!
ómió
A "Mészi" meg addig majd szunyókál! Mi? Móricka efftárs úgy gondolja?
jesz
Bige aszongya:..
..."elég sok eszköz (vagyon, információ, dokumentumok) van a kezében, és ha nagyon kell, akkor fogja használni."...

Na Gyurcsány is ilyesmivel fenyegetőzött, amikor Orbán titkos bankszámláját akarta nyílvánosságra hozni...

Aztán mi lett? ...szopás...

Ezek nem tanulnak egymás baklövéseiből?
mzper x
Menj a picsába, te román geci!
Miért nem akkor akadtál ki, amikor "kényszerűségből" több száz milliót utaltál a TAO-ba?

Most veszélybe érezve a segged, társadalmi összefogásra vágysz, hogy majd ősznépileg megmentenek téged?

Fenyegetsz? Addig kussoltál, amíg nem fenyegették a vállalkozásodat?

(én a magam részéről készülök a háborúra, mert ezt már nem lehet lenyelni)
mzper x
Tudok lőni messzire, közelre, késsel báni... és igen, verekedni is tudok - de kurva csúnyán! (akit én megverek, annak annyi - mert én végletekben gondolkodom)
Yoda69
Sok erőt es kitartást Bigenek, de szerintem ennek a dolognak is nagyobb a füstje mint a lángja. Ha tenyleg van valamije, akkor azt idozitse jovo ev elejere, es folyamatosa tolja a valasztasokig. Ennyi.
mzper x
@Itsuka Nakimaga: ...aztán mi lett belőle?

Bocsi, hogy befejeztem a mondatod.

De józanul is kiakasztó, hogy egyes emberek, csak akkor kezdenek el keménykedni, amikor veszélyben érzik magukat.
Addig is tisztán látta, hogy mi megy ebben az országban (és a saját vállalkozásának az eredményességéért élt... vissza is élt a rendszer hiányosságaival), de amíg dőlt a lé meg volt Lola is, addig nem volt semmi problémája ezzel az országot kirabló rendszerrel.
Hány hasonló termékkel foglalkozó magyar kis- és középvállalkozást tett tönkre Bige a nyomulásával?
Gazella
@Yoda69: azt fogja csinálni. A választás előtt fog megszólalni Bige
Yoda69
@Gazella: Úgy legyen, de én mar nem bízom az ilyen varázslatokban. Mindenki megfizethető.
karma1
@RonaGyuri: simicset ket oldalrol tudtak volna nagyon kikesziteni, ha nem azt teszi, amit tett: anyagilag tettek volna teljesen tonkre 0 ami nagyreszben meg is tortent - de simicset a nagyon aktiv politikai eletevel is meg lehetett fogni... Bigenel szerintem bizonytalanok tudnak csak lenni, mert nem tudnak belemenni a szemelyisegebe, nem tudjak politikailag IS kicsinalni. Szerintem ez egy nagyon fontos pont, amiben kulonbozik a ket ember sorsa. Biget azzal tudjak megfogni, hogy nem engedik rendesen uzletelni, kivettek a rendes napi munkajabol. Viszont ami a fontos kulonbseg lehet a ketto kozott, az az is lehet, hogy amig simicsnek csinovnyikjai voltak, akik dilettansok, amde jo elvtarsak voltak, addig Bigenel szrintem kizarolag profik dolgoznak, akik 100 %-ig CSAK Bigehez huek, es nem kell lesni egy Bige felett allo szemely parancsait is. Azert simics sohasem csinalhatta egeszen azt, amit profi modon kitalalt, mert abba bele kellett avatnia orbant, es nagy valoszinuseggel orban hatarozta meg, hogy kik dolgozzanak alatta. Mar bocsika, de ugyanez volt annakidejen egy "repulos" vezetovel is, aki altalaban tokhulye volt a vezeteshez vagy az adott szakmahoz, de maximalisan hu volt a parthoz, meg ahhoz, aki kinevezte arra az allasra! Ezt valoszinu simics is megerte. Csak egy- ket valoban hozza hu embere lehetett, nem tobb. Bigenek meg egy profi csoportja van, akiknek csak hozza kell lojalisnak lenni.,
fűre lépni szabad
Úgy tűnik, hogy a román cigány Bige kapott pénzt, hogy befogja a pofáját.
Mindenkinek meg van az ára...
simmering73
@fűre lépni szabad: To do or not to do. (Ne durbincskodj)
jesz
@Pegero: húúúú...ezek kemény képek...
Németh István
Ez a bige egy nagy hülye, a beszarástól elment az elméje, összelopta, csalta a fél világot, a saját tányérjába is belehányott!
ez egy olyan megátalkodott moslék ürge, hogy emberszámba sem vehető!
fergeteg
Te senkiházi SZARJANCSI !
KÉT KEZED MUNKÁJÁVAL SZEREZTED A VAGYONOD te gyökér?
Yoda69
penztaros lorinc szerintem fel sem fogja, hogy mibe húzta bele orban, hiszen azt sem tudja hány cég van nevén, vagy hány száz milliárd forint a vagyona. Pedig ezért simán eletfogytot fog kapni ez a balfácán.
Yoda69
@ESCOBAR: En se nagyon bizom benne, hogy lesz belole valami. Az lesz mint simicskanal volt, majd megegyeznek a szinfalak mogott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.