Többmillió forintot szereztek az átveréssel, a rendőrség most vizsgálja, hogy kik lehetnek a sértettek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két szlovák állampolgárt fogtak el a rendőrök, ugyanis a két személy (a felvétel alapján egy nő és egy férfi) unokázós csalóként több millió forintot csalt ki, és próbált kicsalni Nógrád és Heves megyében élő idősektől. 

Szlovák állampolgárok dolgoztak unokázós csalóként, Pásztón kapták el a rendőrök őket – videó

Fotó: police.hu/NMRFK

A közlemény szerint a rendőrök február 10-én kaptak bejelentést arról, hogy egy idős salgótarjáni férfitől ismeretlenek 3 millió forintnyi készpénzt csaltak ki. A nyomozás megállapította, hogy külföldi számról hívták a sértettet, akivel közölték, hozzátartozóját baleset érte és többmillió forintnyi készpénzre van szüksége. A hívó azt is közölte, hogy a pénzt a rendőrség emberei fogják átvenni. A sértetthez eztán érkeztek meg a magukat rendőrnek kiadó személyek, akiknek átadta a kért összeget. Az ismeretlen személyek hasonlóval próbálkoztak Nógrád és Heves megye több településén is.

A megyei rendőrök az adatgyűjtés után március 26-án Pásztón csaptak le a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsított két személyre, egy 67 és egy 52 éves szlovák állampolgárra. A közlemény szerint a gyanúsítottak pénzt és ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve prbáltak kicsalni, a hívásokat külföldi telefonszámról indították.

"A rendőr-főkapitányság épületébe előállított szlovák állampolgárokat a nyomozók többrendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet 2021. március 29-én a bíróság elrendelt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e, illetve további személyek sérelmére is követtek-e el bűncselekményt. A nyomozás adatai alapján az ügyben várhatóan a gyanúsítottak köre szélesedni fog"

- olvasható a közleményben.

A rendőrség a közlemény végén leírta az unokázós csalások főbb ismertetőjegyeit, érdemes átfutni, vagy megmutatni idősebb hozzátartozóknak, hogy mire ügyeljenek, ha valaki azzal hívja őket, hogy a hozzátartozója bajba került és sürgősen pénzre van szüksége.

Forrás: police.hu/NMRFK

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szlovák állampolgárok---tehát határontúli magyarok. Ilyenkor valahogy a mi ""igazmagyarjaink"" mindig átváltoznak ""állampolgárokká"". Legyenek akár Szlovákiából, Erdélyből vagy valamelyik környező országból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.