Az első oltás és a védettség kialakulása között jó egy hónapnyi idő és egy második oltás kell, ehhez képest a tanárokat már az első oltás április 19-től visszaengedné a kormány tanítani az újranyitó iskolákba.

A 24.hu cikke szerint egyáltalán nem jön ki a matek a pedagógusok oltásánál, hiába jelentette be a kormány és Orbán Viktor, hogy április 19-én megnyitják az iskolákat, ha addig a tanárok nagy része nem lesz teljeskörűen beoltva.

Hiába oltják most a tanárokat, védettségi szempontból túl hamar kell visszamenniük tanítani

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a tanárokat április elsejétől kezdik tömegesen és kiemelten oltani (ezt a tanári szakszervezetek már december vége, január eleje óta kérték, eddig hiába), viszont ahhoz, hogy megfelelő védettség alakuljon ki bennük a koronavírus ellen, ahhoz két oltásra (és a két oltás között legalább 21 napra) és a második oltás után még egy-két hétre van szükség, utána lehet valaki védett a vírus ellen. Ez bő egy hónapot jelent, ám a kormány április 19-én már nyitni akarja az iskolákat és egyéb oktatási-nevelő intézményeket.

A cikk szerint a kormányzat ezzel túl korán küldi vissza a pedagógusokat abba a közegbe, ahol nagy esély van a fertőzés elkapására (mivel a gyerekeket nem oltják egyelőre a vírus ellen. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levélben kérte a kormányfőt, hogy ne hozzon olyan döntést, ami miatt védelem nélkül kénytelenek a tanárok visszamenni tanítani.

Az operatív törzs pénteki adatai szerint a 102 ezer tanár 55 százaléka regisztrált az oltásra, közülük 20 ezren már megkapták az első oltást, amelyet az épp rendelkezésre álló vakcinával oldottak meg. (Ráadásul a regisztráció zűrjeiből a tanárok sem maradtak ki, a Népszava cikke szerint többeknél azt válaszolta a rendszer, hogy nincsenek regisztrálva, holott ezt megtették már.

"A klinikai vizsgálatok során több idősávot is vizsgáltak, ezek eredménye, hogy 21 nap után van olyan szinten az immunválasz, hogy azt egy ismétléssel (a második dózissal) még feljebb lehet tornázni.

Amikor ez is megtörtént, akkor jelenthetjük ki teljes felelősséggel, hogy teljes az a védelem, amit adott vakcina nyújtani tud. Ha a tervek szerint április 1-9 között oltunk, akkor a teljes védettség (21+7-14 nap) április végére, május első hetére alakul ki"

- olvasható a cikkben, amely szerint így eléggé kockázatos a dolog, ráadásul egyelőre azt sem tudni teljes bizonyossággal, hogy aki a fertőzésen átesett, az meddig számít védettnek a vírussal szemben.

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: "mert termelő munkát nem végeztek"
Baszd meg, ők tanítottak téged is, de arról nem ők tehetnek, hogy ezt kevés sikerrel tették!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
bazd meg ...emberek milliói járnak dolgozni sipákolás, oltás nélkül!.tudomásul kéne vennetek, ha valós vészhelyzet van,akkor ti csak hátul vagytok a sorban, mert termelő munkát nem végeztek!!! hangsúlyozom,VALÓS vészhelyzetről beszélek!! egy katasztrófában lényegesen fontosabb lenne az energia, élelmiszer ipar dolgozóit oltani,mint titeket!! bármennyire is fáj, ez az igazság...ezen is látszik,igazi vészhelyzet nincs,,..sehol a világon nem tartanak az energia, élelmiszer ellátás összeomlásától, mert akkor azokat védenék először!!!
Designer
Az általános iskolai tanárok + óvónők március 5-ig védettség nélkül dolgoztak! Akkor?!
balos
@Pálinkás Pál: Remélem,hogy nincs gyereked!
Pálinkás Pál
@balos: tudsz szöveget értelmezni? ",VALÓS vészhelyzet"..vagy neked ezt is el kell magyarázni mit jelent? ha komoly járvány lenne, akkor század rendű probléma hogy nincs oktatás...
Gazella
Anyátok picsája!! Az egészségügy megmár több mint egy éve a járvány élvonalában dolgozik... ők már nem olyan érdekesek.. Aki beszari jöjjön csak élvonalba!!
balos
@Pálinkás Pál: Mivel a feleségem óvónő így látom,hogy milyen fostalicskákkal van kibélelve a nemzet vezetése!Nem veled van baj hanem a fönökeiddel!
Pálinkás Pál
@balos: és...szerinted egy komoly járvány alatt kellenek az óvodák,iskolák?...most valós járványról beszélek, nem erről ami 98 %-ban még most is a beteg,beteg aggokat viszi...először is ...egy komoly járványnál csak a létfenntartásról gondoskodók mozoghatnak..energia, élelmiszer...ezzel szemben egy országot sem tudok ahol az emberek védelmében leállították volna a profittermelést..nekem nincs főnököm, magam ura vagyok...ezért engem kevésbé érint ez a sok marhaság...kocsival járok,nem busszal...az utcán mindig "sportolok "...boltba meg bemegy az asszony a maszkban...engem maga a helyzet dühít...Svédország...minden zárás, maszk nélkül kevesebb ember van kórházban covid miatt ,mint nálunk lélegeztetőn...a halottak száma nagyságrenddel kevesebb..és akkor a sok marhának be tudják beszélni ezt a "védekezést " most vagy hazudnak, vagy Svédországban szuper emberek laknak...mellesleg a legszarabb helyzet a szigorú " védekezést " folytató országokban van...ja...meg persze ott tombolnak a hullámok ahol el lehet adni a vakcinát!
vitriol
Kierőszakoltuk a pedagógusok számára az oltást, de orbán nem enged az észérveknek!
division
@Pálinkás Pál: "mert termelő munkát nem végeztek"
Baszd meg, ők tanítottak téged is, de arról nem ők tehetnek, hogy ezt kevés sikerrel tették!!!
division
@Gazella: Igazad is lenne, ha nem mint takarítóként dolgoznál egy kórházban. Mint már írtam fentebb az imént, arról nem a pedagógusok tehetnek, hogy sík hülye maradtál.
kereső
"Miután kiderült, hogy előreveszik a pedagógusokat, Orbán és Gulyás is úgy beszéltek erről, mintha a fogukat húznák. A miniszterelnök egyszerre méltatta őket („nagyon fontos munkát végeznek, tán a legfontosabbat”), de azért figyelt arra, hogy „nem mindenki pedagóguspárti ebben az országban”.

„Tehát az ő munkájuk különösen értékes, ugyanakkor van, hogy nyári szabadság, tehát ismerjük ezeket a hangokat (...) Sok az igazságtalanság ebben a véleményben, hogy nyáron nem dolgoznak, és így tovább. Az én édesanyám egyébként gyógypedagógusként ment nyugdíjba, tehát én pontosan ismerem ennek a színét is meg a fonákját is. (...) Kérek mindenkit, azokat is, akik esetleg fönntartásokkal vannak a pedagógusok iránt, hogy ezt fogadják el.”

A rendőrök, ügyészek, katonák, bírók, politikusok oltásakor nem merült fel, hogy egyeseknek fenntartásaik lehetnek velük szemben."

Úgy látom vannak, akik teljesen osztják a kormányzat megalázó hiszterizálást, amit még tetéztek azzal, hogy ezzel a pedagógusok az "idősek elől" veszik el a vakcinát.

Érdekes, hogy a focisták-és sportolók beoltásánál nem voltak ilyen felhangok, bár azt nem verték nagy dobra.
Yoda69
A tanarok helyeben beintenek. Ha osszefognak jobb belatasra tudjak birni a tahogecit.
division
@kereső: @Yoda69: Most mondjam, hogy tökéletesen igazatok van? Egy átlagos kisember a pedagógusokban annyit lát, hogy nyáron nincs iskola, így nem is dolgoznak. Sok az ilyen hülye sajnos.
division
@Shikari: Egy tanár nem fog menni a mekibe dolgozni, annál ők sokkal többet tanultak életük során, és tanítják korunk sötét gyerekeit is a mai napig. Az online oktatás megoldható, és ezt az évet már nyugodtan végig lehetett volna vinni ahogy most van. Rohadt sokat számít már az a két hónap a nyári szünetig.
Pálinkás Pál
@division: te büdös bunkó,tudsz szöveget értelmezni?.." valódi vészhelyzet" az tudod mit jelent? az hogy leszarják az emberek az összes humán marha kínját..sajnálom a gyerekeidet, mert miattad rettegésben,meg hülyén fognak felnőni!
division
@Pálinkás Pál: Neked már sikerült hülyén felnőnöd, te számítógép szerelő. Tényleg, az értékteremtő munka? Teljesen hülye vagy vírus ügyben, nap mint nap bizonyítod. Vészhelyzet van az egész világon, attól hogy te ezt nem fogod fel a parányi agyaddal, még így van. Az én gyerekeimet meg ne sajnáld, nekem legalább van családom.
Pálinkás Pál
@division: hát én bizony sajnálom őket...és valahogy érdekes módon a "vészhelyzet " szinte kivétel nélkül a gyógyszergyárak befolyásolási területén "tombol " ugye te sem gondolod komolyan hogy másfél év alatt 20 ezer öreg ,súlyos beteg ember halála, bár sajnálatos, de messze áll a valós katasztrófától! egy igazi katasztrófában nem ezek lennének a problémák...sajnos már nem gyerek vagy...okosodni nehezen tudnál...
division
@Pálinkás Pál: Nekem már nem kell okosodnom, mert sikerült a hosszú évek alatt, van akinek még 100 év sem lenne elég rá. Neked is csak "okoskodnod" sikerül folyton olyan dolgokról, amikhez egyáltalán nem értesz, csak olvasol róluk innen-onnan, aztán azt hiszel el belőle amit akarsz. Gondolom még azt is elhiszed, hogy a vakcinákba chipet ültetnek, a maszkban meg férgek vannak, mert nagyon okos ápolónők ilyeneket is terjesztenek, aztán ki is alakultak már gócpontok ezeken a helyeken. A buta emberek sok mindent kitaláltak már a különböző vakcinákkal kapcsolatosan eddig is, most sincsen ez másként.
division
@Shikari: Akkor tudod milyen kemény munkájuk van, egy átlagember képtelen arra hogy ezt felfogja, mert sokak szerint csak az a munka, ha 12 órát szalag mellett állsz, vagy raktárosként ládákat pakolsz.
Pálinkás Pál
@division: erre legjobb példa te vagy...isteníted a vakcinát..az oltottak meg hullanak...ezzel nem dicsekszenek! mióta oltanak, azóta a világon megemelkedett az öreg covidos halottak száma...nem minősítem,mindenki azt hisz, amit akar
division
@Pálinkás Pál: Hullanak az oltottak...Link?
Pálinkás Pál
@division: te tényleg hülye vagy?,...arról akkor lesz link..ha összedől a hiszti
division
@Pálinkás Pál: Aha, világos. Amit te mondasz, az link nélkül is hiteles, amiket meg a szakemberek, azok hazugságok. Szerintem szereld tovább a gépeket...
division
@Shikari: Általánosságban beszélsz, nem minden pedagógus egyforma.
division
@Shikari: Az enyém pont egy kedves és aranyos pedagógus:-))
Csizmás Kond
A törvényt betartva most jött el az idő a tanárok oltására. Ha hamarább megkezdték volna most azon hőbörögnének, hogy nem tartják be a saját törvényeiket...
division
@Csizmás Kond: Az iskolák, óvodák nyitását viszont az idei tanévben már mellőzni kellene.
Csizmás Kond
@division: ...nem is tudom...így is elég tanuláskerülő gyerek fog kikerülni ebből a kavarodásból...
division
@Csizmás Kond: Legkisebb két gyerekem osztályából ugyanazok nem látogatják az online órákat, nem csinálják meg a házit, nem írják meg a házi dolgozatokat, akik egyébként is bukásra állnak több tantárgyból. Ennyi erővel szerintem mindegy. A szülők felelőssége is nagy, abban az esetben is ha suliba jár a gyerek, és akkor is ha online tanul. Én pl. meg tudom nekik magyarázni az angol nyelvtant, a matekot, ahogy nejem is a szlovákot, stb.? Szóval aki törődik a gyerekeivel, az mindkét esetben segít, odafigyel mit csinál, hogyan tanul a gyerek.
Pálinkás Pál
@division: mit kóstolgatsz?...a te világodban tombol a járvány...az enyémben nem..mindenesetre bebizonyosodott hogy a föld lakósságának zöme megvezethető szolgalélek, akikből az önálló akarat szikrája sincs meg...ti lesztek a " Szép új világ " rabszolgái...
vitriol
Sokak kérésére orbán tett egy "engedményt": elkezdik oltani a pedagógusokat. De ez a gesztus "nesze semmi fogd meg jól!", mert azt már nem várják meg, hogy hasson is valamennyire az oltás, rájuk eresztik a mutánsvírusokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.