A tököli országos büntetés-végrehajtási intézetben nem jutnak hozzá az elítéltek a koronavírus elleni védőoltáshoz – tudta meg az Index.

Nem kaphatnak oltást a tököli börtön elítéltjei

Fotó: Pixabay

A névtelenséget kérő forrás azt mondta az Indexnek, a bv.-szervezet az elítéltek azon kérdésére, hogy miért nem kaphatják meg az életüket védő vakcinát, azt a válasz adta, hogy 

A BÜNTETÉSÜK VÉGREHAJTÁSA ALATT NEM ÉL AZ ÖNRENDELKEZÉSI JOGUK. EZT AZ INDOKLÁST KÉSŐBB VISSZAVONVA ÚGY MÓDOSÍTOTTÁK, HOGY AZÉRT NINCS JOGUK SE A REGISZTRÁCIÓHOZ, SE A VÉDŐOLTÁS KÉRÉSÉHEZ, MERT ŐK FOGVATARTOTTAK.

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a lapnak azt tájékoztatást adta, hogy a tököli rabkórházban kezelt fogvatartottak között – a speciális Covid-részlegen kívül, ahol a bv.-intézetekből átszállított, igazoltan fertőzött fogvatartottak kezelése történik – nincsen koronavírus-fertőzött személy.

Jelenleg a Covid-részlegen 98 fő igazoltan fertőzött fogvatartottat látnak el. A koronavírus miatt március hónapban egy fogvatartotti haláleset sem történt a tököli intézményben.

Forrás: Index
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.