A fővárosi hajléktalankórház ügyében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult levélben Budapest főpolgármestere, aki együttműködést vár a kormánytól az intézmény méltó elhelyezése érdekében.

Karácsony Gergely – a Főpolgármesteri Hivatal által kedden az MTI-hez is eljuttatott, Mager Andreának küldött – levelében kiemelte:

a fővárosi hajléktalankórház a helyén marad, "onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik".

Karácsony Gergely: Megvédjük a legkiszolgáltatottabb emberek egészségét, emberi méltóságát
Kép:Facebook

Megvédik a legkiszolgáltatottabb emberek egészségét, emberi méltóságát, küzdenek a koronavírus-járvány ellen, óvják a budapesti kórházak teherbíróképességét

- írta a főpolgármester, aki "hasonló világos állásfoglalásra" kéri a minisztert és a kormány tagjait is.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

az elmúlt kilenc hónapban mutatott kormányzati álláspont ellenére még mindig bízik abban, hogy a kialakult helyzetet az együttműködés és az együttérzés jegyében sikerül rendezni: a hajléktalankórháznak méltó és alkalmas elhelyezést találnak a járványveszély elmúltával.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.