Legalább 4-es erősségű földmozgás rázta meg Ausztria keleti részét, közel a magyar határhoz.

Fontos! Földrengést éreztek Sopronban – Cikkünk frissül!
Kép:Pixabay

Többen is jelezték a közösségi médiában, hogy érezték 18:25-kor Sopronban a 30-40 másodpercig tartó földrengést.

Károkról vagy személyi sérülésekről egyelőre nincsenek információk. A közösségi médiában 3-4 erősségűre saccolják, elmondások szerint szerint 30-40 másodpercig tartott.

A legtöbben csupán enyhe remegésről, kisebb lökésekről számoltak be.

Több geológiai oldal is 4,2–4,4-es földrengésről számolt be 10 kilométeres mélységben.

Az Amerikai Földtani Intézet adatai szerint az epicentrum, a földrengés fészke fölött a Föld felszínén elhelyezkedő pont Bécsújhelytől mintegy 5 kilométerre volt. Egy földrengésekkel foglalkozó német portál, az Erdbebennews azt írta, hogy Neukirchen térségében lehetett a rengés központja, amely körülbelül pont 5 kilométerre van Bécsújhelytől.

A földrengés így a Magyar határtól megközelítőleg 30 kilométerre lehetett.

A Kurier a földmozgás erősségét 4,7-re tette. Az osztrák lap információi szerint azért is lehetett érezni egész Burgerlandban a rengést, mert a földmozgás fészke, azaz hipocentruma 3-10 kilométeres mélységű volt, tehát viszonylag közel a földfelszínhez.

Az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2021. március 30-án, helyi idő szerint 18 óra 25 perckor földrengés volt Ausztriában, Bécs közelében, a magyar országhatártól megközelítőleg harminc kilométerre, mintegy nyolc kilométeres mélységben. A földmozgás erőssége 4,3-es volt a Richter-féle skálán. A földrengést Magyarország területén is érezte a lakosság, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés.

-írta a Katasztrófavédelem!

Forrás:Index
Címlapkép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Szeparepa2: Hát Én még élőben nem tapasztaltam ilyet az elmúlt 32 évben mostanáig :) De túlzás a 40 másodperc jó volt az 5=10 nek is.Csak egy óriási zörejt lehetett hallani meg remegett minden !De nem volt durva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.