A pedagógusok a védőoltás iránti igényüket kedd éjfélig adhatták le.

Nem várt sokat a kormány a döntéssel, megadták az engedélyt a tanárok soron kívüli beoltására. Gulyás Gergely részleteket is megosztott:

úgy gondolják, 19-én már nyithatnak az iskolák, ha jól haladnak az oltásokkal.

A Magyar Köznevelésért Felelős Államtitkár úgy véli, reális időpont az április 19. Szerinte, ha sikerül elérni a két és fél millió beoltottat, és a pedagógusok is megkapják az oltást, visszatérhetünk a hagyományos oktatási formához és kinyithatnak az iskolák.

Azok a pedagógusok, akik már korábban regisztráltak, még a héten megkaphatják az oltást, de akik az elmúlt időben – a kedd éjfél bezárásával – azokat valószínűleg jövő héten kezdik majd el oltani. 

Megkezdődik a regisztrált pedagógusok oltása

Nem ment olyan simán a regisztráció: többen is jelezték, hogy – az oktatási államtitkárság szerint elírásos okokból – nem kaptak visszaigazolást a sikeres regisztrációjukról. Szorított a határidő: akik rosszul adták meg az adataikat, ha nem javították azt tegnap éjfélig, lemaradtak a soron kívüli oltásról.

A PDSZ amiatt is aggódik, mert nem tartják megfelelőnek az olyan nyitási folyamatot, ami a pedagógusok védelmének kialakulása előtt történik. Szerintük akkor kéne kinyitni az iskolákat, ha az oltás után eltelt annyi idő, hogy a vakcina meg tudta tenni a hatását.

Egy államtitkári közlemény szerint már a tanárok 54 százaléka regisztrált az oltásra.

Forrás: index.hu

Címlapkép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Pfizert kapnak. Miért nem kínait, mint azok a fizikai stb. munkások akik a szájukba keresik a kenyeret, igaz ez a sportolókra és a csókosokra is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.