A felcsúti futballakadémia tulajdonosa, az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA), illetve az akadémia profi csapatát üzemeltető Puskás FC Kft. közzétette a 2020-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját.

A járvány alatt is dőlnek a milliárdok a felcsúti fociakadémiára

Fotó: MTI/Puskás Akadémia

A számok alapján a felcsúti labdarúgás a világjárvány okozta kedvezőtlen gazdasági környezetben is sikeresen megőriznie, sőt tovább növelte anyagi stabilitását – írja a 444.hu.

A FUNA 3,85 milliárd forintos eredménnyel zárta az évet, a saját tőkéje pedig 32,93 milliárd forintra gyarapodott.

A Puskás FC Kft. fergeteges évet zárt, rekordnagyságú bevétellel. 

4,29 milliárd forintot kaszált belföldi értékesítés címén, ami örök rekord a csapat történetében. Hogy legyen mihez viszonyítani a felcsúti focicsapat árbevételét: a Fradi 2019-ben mintegy félmilliárd forinttal kevesebbhez jutott ugyanebből a forrásból, noha bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

A Puskás Akadémia története során először, tavalyi NBI-es bronzéremnek köszönhetően eljutott a nemzetközi porondra, a selejtezőben kiesett.

Ehhez járult még 140 millió forint egyéb bevétel is, nem részletezett forrásból.

A FUNA és a Puskás FC Kft. együttes teljesítményének köszönhetően tehát a Felcsút az elmúlt évben összesen 13,6 milliárd forint bevételre tett szert állami támogatásból, céges adományokból, illetve a profi csapathoz befolyt összegekből. Mindössze egyetlen évben érkezett több pénz a faluba focira (2018: 17 milliárd forint), közpénz pedig még soha.

Tavaly a 444.hu számításai szerint 68,4 milliárd forint vándorolt a felcsúti fociba. Ez most így már 80 milliárd forint felett van.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez jusson mindenkinek az eszébe amikor behúzza majd az x-et.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ez jusson mindenkinek az eszébe amikor behúzza majd az x-et.
fergeteg
Végre elkezdődött városunkban az új lelátó építése. Sok időt vártunk erre az örömteli eseményre.
Polgármesterünknek köszönhetően állami támogatással még 4 sor magasítást oldanak meg. 1800 nézőt fog befogadni.
A lejáratokhoz modern sárga korlátokat,kapaszkodókaz építenek. Igazi kis ékszerdoboz lesz nb 3-as csapatunknak.
Yoda69
Az emberek is dolnek halomba, mert a korhazakba mar csak meghalni jar a magyar.
Ezek a rohadt fideSS NER gecik meg urizalnak, dozsolnek, luxus repulnek Dubajba, Maldivra, vadasznak, meg ami szem szajnak ingere. Kozeben meg mar tobb mint 20 ezer aldozatot kovetelt a Covid. Es kit tudja hol lesz a vege?
tudode
Kardod József megválaszolta a félresikerült focistáról nemzeti pecásnak, hogy mi lett ebből a pártalakulatból!
.
„Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
.
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155KARDOS JÓZSEF
.
Focival kapcsolatos üzenete az alapyítók szégyenéről:
.
"""" Csakhogy a foci mindennél előrébb való, nem számít, hány ember kerül veszélybe ezáltal és hányan halnak meg. Ráadásul még a szükséges járványügyi beszerzéseknél sem tudják megállni, hogy ne nyerészkedjenek (lásd lélegeztőgép-biznisz, vagy a kínai vakcina beszerzése). Az is világosan látszik, hogy Orbán még ezt a nehéz helyzetet is csak a saját politikai céljaira használja. """
----------------------------
.
Köszönet illeti Kardos József alapítót, hogy már az ő gyomra is felfordúl a fideSS alapítók országlásától!
.
csipetke
Hol van még a világon egy olyan kormány,ezen belül orbán,és semjén,akiknek a hobbijára évente százmilliárdokat sz@rnak el,miközben a járvány,és a válság miatt bajba került emberek nem kapnak normális segítséget,ráadásul orbán az infantilis piti bosszúja miatt kinyiffantja az önkormányzatokat. Aztán ott vannak az egészségügyi szakdolgozók,akik a végkimerülésig dolgoznak sz@ré-húgyé,de orbán nem azon töri a fejét,hogy legalább annyi béremelést kapjanak,amennyivel már súrolják az EU-s keresetek alsó határát. Ehelyett ömleszti a sportba a százmilliárdokat. 1 év alatt sportra "átcsoportosítottak" 588 milliárdot, az egyházaknak 153 milliárdot,és az egészségügyre mindössze 61 milliárdot. A többi abakon kidobott pénzekről ne is beszéljünk. Azért ez sokmindent elmond erről a kormányról,azaz orbánról,mert senkinek ne legyenek illúziói,hogy bárki beleszólhat a kormánynak nevezett bohócok közül bármilyen döntésbe is. Úgy költi orbán a közpénzt,mintha a sajátja lenne. Reméljük,hogy "22-ben vége szakad a maffia-kormány bűneinek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.