A különböző országok eltérő adatközlési gyakorlata miatt nem lehet megalapozottan összehasonlítani nemzetközi szinten a koronavírusban elhunytak számát.

Ha valaki autóbalesetben hal meg koronavírus-pozitívként, akkor is megjelenik a statisztikában
Fotó:Pixabay

Fogalmazta meg az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója az Origonak adott, szerdán megjelent interjúban.

Bozsonyi Károly szerint a különféle statisztikák összevetését nem szabad egyféle "versenyként" kezelni, pláne járványhelyzet idején.

Ellenőrizhető és összehasonlítható számok 2020-ból az egyes országok teljes népességére vonatkozó többlethalálozásról vannak, és ezek alapján Magyarország jóval az uniós átlag alatt van

- hangsúlyozta.

a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) többször is felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes országok, így a magyar operatív törzs által napi szinten közölt koronavírus-halálozási statisztikák és gyorstájékoztatók nem hasonlíthatóak össze egymással nemzetközi szinten, ám számtalan olyan cikk és publicisztika jelent meg, amelyek ezt figyelmen kívül hagyták

- tette hozzá.

Azt is kiemelte, hogy:

az egyes országok nem használnak azonos standardokat. Magyarországon nem a koronavírus miatt közvetlenül bekövetkező halálesetek bonyolult és lassú módszertannal meghatározható számát, hanem a vírussal kapcsolatba hozható esetek egyszerű és gyors módszertannal megállapítható adatát közlik – mondta. Példaként említette, hogy Magyarországon ha egy koronavírus-pozitív, de nem súlyos állapotú beteg autóbalesetben hal meg, akkor is megjelenik a statisztikában.

Forrás: MTI
Címlapkép:Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Ha valaki autóbalesetben hal meg, csinálnak nála koronavírus tesztet?
Ne röhögtess orbán!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Ha valaki autóbalesetben hal meg, csinálnak nála koronavírus tesztet?
Ne röhögtess orbán!
simmering73
Kínos a sok halott. Elkezdődött a maszatolás. Mondjatok kevesebbet, mint tavaly tavasszal.
Aki Én
Kell valami ostoba magyarázat a totális káoszra.

,,Bozsonyi Károly szerint a különféle statisztikák összevetését nem szabad egyféle "versenyként" kezelni, pláne járványhelyzet idején."

Na, ebben pedig tényleg a fidesz a legerősebb. Lásd átoltottság.
Aki Én
,,Az, hogy ismét meghaltak 274-en, nem kommunikálható olyan jól. A kétmilliomodik magyar állampolgár beoltásáért viszont még Orbán Viktor is gratulált magának hivatalos Facebook-oldalán."
444.hu/2021/03/31/a-keleti-vakcinak-trukkje

,,A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani”
Amikor márciusban elkezdték oltani a prioritáslista hatodik helyén levő kritikus infrastruktúrák dolgozóit, a BKK, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamos Művek és a MÁV munkatársait, semmiféle hasonló szöveg nem jelent meg. Egyik esetben sem merült fel, hogy ők az idősektől „vennék el” a vakcinát."

Vérlázító. Így kenik másra a felelősséget.
ómió
A fő, hogy efftársilag ránk lehessen hazudni, miszerint covid-elhalálozásban "világelsők vagyunk"!
mzper x
Mesél az erdő...

A Fidesz arról híres, hogy maga felé hajlik a keze. Ha ezek a kozmetikázott - szépített - adatok, akkor sokkal nagyobb a baj!
Aki Én
@ómió: Te egy művész vagy. Legalábbis művészien szarod telibe a tényeket, te ártalmas, idióta bolsi csicska.
Már a fideszben is rajtatok röhögnek, annyira buták vagytok. Pedig lehetnének veletek hálásabbak.
magyar1
@voltmárjobbis: Gondolom ha előtte csináltak neki tesztet, de akkor meg karanténban a helye.
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája gyötör téged, bolsiék elmebetege!? És a sok aljamocsok hazudozásod se könnyít rajta, fajkretén!? Jobbulást!
Aki Én
@ómió: kussolj már el, te hazudozó elmebeteg.
ómió
@Aki Én: Ha hazudozó elmebeteget látnál, tekints körbe, bolsi fajpatkány, ott, ahol vagy, az elmeosztály munkásőr tagozatán! De, akár tükörbe is nézhetsz, ott láthatsz olyat legbiztosabban! Ha meg kussolnál, akkor fogd be a böszmeszaros pofádat!
solidedge
"Ellenőrizhető és összehasonlítható számok 2020-ból az egyes országok teljes népességére vonatkozó többlethalálozásról vannak, és ezek alapján Magyarország jóval az uniós átlag alatt van". Tehát azt az időszakot kell figyelembe venni, amikor még alacsony volt az elhalálozás. A jelenlegi rendkívüli mértékűt már nem. Micsoda logika. Most az oltásellenes baloldal a hibás, majd később azok akik nem oltatták be magukat. Orbán viszont a tévedhetetlen, a király. A bolondok királya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.