Az Opera szakszervezete szerint kevesebben fertőződtek volna meg, ha időben leállítják a próbákat.

Az Origóra írt publicisztikát Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója, hogy válaszoljon a Magyar Narancs korábbi cikkére, amiben a Narancs megírta, hogy az elmúlt 1 évben összesen 288, az Operában dolgozó vagy ott fellépő ember fertőződött meg koronavírussal. A Operaházi Dolgozók

Független Szakszervezete ráadásul Ókovácsot is hibáztatja a történtekért, az igazgató ugyanis a november 11-i járványügyi korlátozások életbelépése után sem állította le a nagy létszámú próbákat és az online előadásokat, csak a közönség jelenlétében tartott fellépéseket szüneteltette.

Egészen a márciusi újabb szigorításokig zajlottak a próbák az intézményben, közben 2020. szeptember és 2021. március 10. között 234 fő kapta el a koronavírust, és 8 munkatársat gyanúsnak találtak. A 234 fertőzött java az operaházi előadásokat prezentáló művészek közül került ki: az énekkarból 61, a zenekarból 57, a balettkarból 45 fő. A fertőzés majdnem az énekkar felét érintette, 43 százalékuk lett beteg, a balettkarnak 32, a zenekarnak 30 százaléka. A többi fertőzött külsős fellépő volt, ezek adják ki együtt a 288 fertőzöttet.

Megfertőződött az Operában 288 ember, az igazgató szerint ez nem több az átlagos számnál

Ókovács Népirtás az Operában, avagy ki kér egy cikk Narancsot? című publicisztikájában azt írta, hogy

„236 esetből kevesebb mint 10 igényelt kórházi ellátást. 236 eset a dolgozók mintegy 20%-a, a magyar társadalom bizonyított és látens fertőzöttségének összegétől nem tér el. Rengeteget tesztelünk, ezért rengeteg tünetmentes személyt is kiszúrunk. Kollégáink tömegközlekednek, járnak boltba, gyerekeik iskolába, van házastársuk, rokonuk, barátjuk, aki máshol dolgozik – mint mindenkinek, tehát a veszélynek ők is mindenhol ki vannak téve, akár jobban is, mint az Operában”.

Forrás: hvg.huorigo.humagyarnarancs.hu 

Címlapkép: MTI / Máthé Zoltán 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ebbe a nagyüzemi diliházba szervesen illeszkedik Ókovács Szilveszter a folyamatos megmondásaival – alighanem ez volt az ára a főigazgatói székének, rendszeresen meg kell írnia a propagandakanálison, miért hülye mindenki, kivéve a drágajóminiszterelnökurat' és kormányt. Ez a kedves, szép, gerinces ember ráadásul annyira agyafúrt, hogy az valami egészen csodálatos, fantasztikus és egyáltalán. Meg átlagos meg minden. A művésznek, tudósnak civilizált kultúrkörökben nem kötelessége hálálkodni azért, mert dolgozni hagyják, az csak a lábszagú féldiktatúrákban elvárás, hogy aki a zenekart fizeti, annak a seggét fényesre kell nyalni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Gyurcsány lehetett az oka,,,szóba jöhet még Karácsony...
Sámannus
Mi a faxomnak örül ez? Hogy milyen kártékony állat?
nezelodo
Csak szét kellene nézni más közhasznú állami cégeknél, lehet, hogy sok helyen nem úszták, és sajnos nem is fogják ennyivel megúszni. Persze sokat tehet érte a hatalom, és nem tippet akarok nekik adni, elég találékonyak saját kútfőből is, a Lölö független napilapjában el kell rendelni, hogy a halálozási rovatban ne szerepelhessen a "tragikus hirtelenséggel elhunyt" munkahelye.
emerencia
Nincs ebben semmi csoda. Rengeteg munkahelyen hiszik azt a kollégák és a vezetők, hogy egymásközt nem fertőznek. Épp tegnap hallottam egy varrodáról, ahol a dolgozók 80%-a!!! megfertőződött. Van aki súlyosan pedig nagyon sokat szellőztettek. Mást nem tehettek. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.