A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Fabiny Tamás szerint a lelkészek nap mint nap kockáztatják az életüket – közölte az Index.hu.

A hazai lelkészek is soron kívüli oltást kérnek

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bár a templomok zárva vannak, a lelkészek folyamatosan végzik szolgálatukat. Ebbe az is beletartozik, hogy betegeket látoagtnak, illetve temetnek, így nap mint nap az életüket kockáztatják – írja az Index.hu.

Így a református és az evangélikus egyház képviselői levélben fordultak Pintér Sándor belügyminiszterhez, és arra kérték, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a papokat, lelkészeket is sorolják előre az oltási tervben.

Fabiny Tamás olyan érveket sorakoztatott fel, mint hogy a hivatásuk veszélyes, hogy a munkéjuk arról szól, hogy továbbra is emberek között mozognak, illetve hogy egy éven keresztül semmiféle privilégiumot nem kért az egyház papjainak, lelkészeinek. Azt is kiemelte, hogy a lelkészek munkájára most különösen nagy szüksége van a társadalomnak, komoly feladat vár az egyházakra a társadalom lelki egészségének helyreállításában.

Az elnök-püspök elmondta: „túlsó part” néven már kidolgozták tervüket az újranyitásra, egyelőre online konferenciák és megbeszélések formájában zajlik a szervezetfejlesztési és teológiai munka.

Forrás: Index.hu

Fotó: MTI/Kovács Tamás

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
- Ti is imádkoztok evés előtt ?
- Nem , az én anyukám jól főz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Nekem az a leginkább feltűnő, hogy Pintér Sándor vezényel mindent, hozzá kell fordulni kéréssel.
ittott
menjenek a büdös picsába. egy improduktív élősködő társaság.
namihami
Szabadságon az Úr? Hová tűnt a földi helytartói feje fölül védő keze? Csak nem ismerte ki, hogy milyenek a beosztottjai? És ezeket inkább mégse...
GeoCravker
Kasler egy idióta, és Erdő Péter egy barom.
De a kórházi lelkészeket az szólja le az itt egybegyűlő hülyék közül, aki átvállalná a munkájukat. Nem is életfogytig., Csak egy hónapra. Nem is koronavírusosak között. "Csak" egy hospice kórházban.
gina
Ugyan már,, nektek elég pár imát mondani,,,
mzper x
Nem bírom a keresztényeket.
Isten sem bírja - miattuk pusztítja el az egész világot tűz által.

Az egész világ a keresztények miatt pusztul el!
(nem bírom a keresztényeket. Idegileg)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.