Karácsony Gergely a héten aláírta a főváros klímastratégiájáról szóló rendeletet. A főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán tudatta azt is, hogy elkészült a Radó Dezső Terv, a főváros zöld infrastruktúra fejlesztési és fenntartási akcióterve.

Karácsony: nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig

Karácsony Gergely közlése a klímastratégiában azokat a lépéseket határozták meg, amelyeket a következő évtizedben meg kell tenni annak érdekében, hogy a káros kibocsátásokat érdemben csökkenteni, a klímaváltozás hatásait pedig mérsékelni lehessen.

A Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során – írta.

A főpolgármester hangsúlyozta: a járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük. Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek – fűzte hozzá.

A héten aláírtam Budapest klímastratégiájáról szóló rendeletet, illetve elkészült a Radó Dezső Terv – a Főváros Zöld...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. április 3., szombat

"A klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket" – fogalmazott Karácsony Gergely.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Bingó! Arra ügyelj, hogy nekerüljönnarancs kézre zöld terület!
human
Érdekes, hogy Karácsony tudja, hogy az embereknek nem elég panaszkodni a rezsim aljasságairól, de jövőképet is kell adni, beszélni kell a holnapról. Ezt várom a demokratikus ellenzéki együttműködéstől is. Mondják el milyen lesz Magyarország egy kormányváltás után, mert azt már mindenki tudja kívülről, hogy Mészáros kinek a strómanja.
ómió
@durbincs: Azokra már a saját vírusát is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.