Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan – segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Kiderült, milyen vakcinákat adunk Csehországnak
Beoltanak egy férfit a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagával Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 3-án. MTI/Vajda János

Szijjártó Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott, az "Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzése miatt Csehország (is) nehéz helyzetbe került".

"Mivel mi időben léptünk és a kormány a brüsszeli közös beszerzés mellett nagy mennyiségben keleti vakcinákat is vásárolt, az Európai Unióban élen járunk a lakosságarányos beoltottság tekintetében"

- fejtette ki a miniszter.

A cseh közszolgálati televíziónak Andrej Babis cseh miniszterelnök azt mondta: "felhívtam Orbán Viktor magyar kormányfőt, akit barátomnak tartok, és megkértem a szolidaritásra.

Megígérte, hogy május első hetében 40 ezer vakcinát enged át nekünk, Pfizert vagy Modernát"

- mondta a cseh elnök.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Vajda János

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ne felejtsétek, hogy a Pfizerrel nem tud a Szijjártó ""beszerezni"". Viszont minél több a "kici, occó"" és a ""putyinka"", annál több csurran a szijjártói/orbáni családi kasszába. Egyiknél se láthattunk még hiteles (!!!) árcédulát, csak azt amit beszerzési árnak mondanak. Nincs tudomásunk az ""alkotmányosról"".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ugyan nincs baj az orosz meg a kínai vakcinákkal, de pont a Pfizert meg a Modernát odaadni elég nagy felelőtlenség. Nem értem...
solidedge
Uraim a Propellert benyelte az Orbán szféra. Hiába a pénz beszél. Béke poraira.
division
@solidedge: Fene tudja. Akkor miért nem vágják ki a sok alpári mocskolódót innen?
amaramaistanna
Felháborító, hogy a legjobb oltóanyagokat ajándékozzák el, mi meg kapjuk az engedély nélküli orosz és kínai micsodát..., ja hogy a magát külügyminiszternek nevező nímand engedélyezte...
gina
OV nak ennyit érnek a magyarok, most mit szóltok fidesz birkák???
gina
56 ban hivták a nyugati felszabaditókat az oroszok ellen, most inkább a magyar kormány a nyugat ellen dolgozik, aljas mocskos patkány banda ////
gina
@division: Kezdjék veled. minek vagy itt???
namihami
Ne felejtsétek, hogy a Pfizerrel nem tud a Szijjártó ""beszerezni"". Viszont minél több a "kici, occó"" és a ""putyinka"", annál több csurran a szijjártói/orbáni családi kasszába. Egyiknél se láthattunk még hiteles (!!!) árcédulát, csak azt amit beszerzési árnak mondanak. Nincs tudomásunk az ""alkotmányosról"".
division
@gina: Ezt én is kérdezhetném tőled. Te minek vagy itt? Nem én vagyok itt a mocskolódó, laikus vakcina ellenes, hanem te és még jó néhányan. A Pfizer és a Moderna a két legjobb vakcina, de a Szputnyik meg a Sinopharm is teljesen rendben vannak, ennek ellenére nem osztogatnám senkinek egyiket sem. Ami a mienk, azt itthon kell felhasználni, de szerencsére úgy néz ki, lesz lassan vakcina bőven, csak kicsit hamarabb kellett volna elkezdeni mindent, zárást, oltást, és egyelőre nyitni sem kellene még jó két hónapig.
gina
Itt van az igazság!!! de osztogat ez a szemét kormány csak hogy az EU ellen hangolja az embereket ... "Mégsem megy olyan gördülékenyen az oltakozás? Van olyan település, ahol oltana a háziorvos, csak nincs mivel "

Ezek mai hirek !!!
gina
@division: Én vakcina ellenes??? én nem csak kormány és kimondottan fidesz ellenes vagyok, és ki is állok az álláspontom mellett, ha tetszik ha nem ///
division
@gina: Felőlem kiállhatsz bármi mellett, csak ne vegzáld a másik embert, akkor sem ha valamiben más a véleménye. Az meg, hogy nem vagy oltásellenes, kifejezetten dicséretes:-)
gina
@division: Akkor miért irogatsz ilyeneket, ha nem is ismersz??
division
@gina: Azt hiszem te szóltál be először, olvass kicsit vissza. Amúgy meg hagyjuk egymás békén szerintem, amióta a propi abszolút nem előnyére megváltozott, itt már egy ember is itt lehet 100 néven, és az ember nem tudhatja éppen kivel társalog, főleg amikor egyidőben zajlik két beszélgetés ilyen késő éjszaka:-)
gina
@division: Be is fejeztem ezzel "Nem én vagyok itt a mocskolódó, laikus vakcina ellenes, hanem te és még jó néhányan. " ezt te irtad ki a mocskilódó akkor . na mindegy is Jó éjt
division
@gina: Bevallom, összekevertem a nevedet hirtelen Gazelláéval, aki elmondása szerint ápoló (nyilván nem az), és a vakcinák semmit nem érnek, a covid vírus az egy biológiai fegyver, plusz embertelen helyesírási hibákkal szokott nekem esni, pont mint akit kiengedtek a gumiszobából kis időre és még netet is kapott meg egy gépet:-) Neked is jó éjt!
mzper x
"Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter"

Nem, hogy hozzám érsz, ha csak rám nézel, megöllek - a kurva anyád !!!
Béla333
A Pfizert elajándékozzuk, a kínaival meg oltjuk a magyart...
Ha egyszer a kínaival lehet lopni a közpénzt...???!!!
simmering73
Minek nekünk a nyugati vakcina, mikor itt a ruszki, meg a kínai a beidomított népnek.
csipetke
Miért nem a kínait ajándékozzák el?Lehet,hogy a csehek azt nem kérték?Meg is értem...
lampa laz
Felháborító, h a jó minőségűhöz legtöbbünk nem juthatott hozzá hiába is kértük. Most meg el lesznek ajándékozva. Ez leginkább azért bosszant, mert nekem is keleti jutott, erről pedig nincsenek megnyugtató információk. Lehet, h ettől a vìrustól valamelyest megvéd, de az egyéb utólagos hatásairól semmit sem lehet tudni. Ezért nagy felelőtlenség volt ezeket a vakcinákat ránk zúdítani. Persze tudjuk, h az ebből származó 'nyereség és a dicsőség' begyűjtése volt a hatalom legfontosabb dolga.
ómió
Pedig az efftársak csak az "efftársi szolidaritásra esküsznek"!
Málna
@lampa laz: Akkor miért fogadtad el? Ha nem teszed, előbb-utóbb kapsz másikat.
Katalina62
Most a kormány saját maga buktatta le a hazugságait! Most akkor ugye, hogy mégis van megfelelő adag Pfrizer, Moderna is, ha kitudunk segíteni másokat!! Nem a segítségnyujtás a baj, hanem a hazudozás! Ha meg netán mégsincs, (amit nehezen hiszek,) akkor a felelőtlenség!
Giovanni Alba
infostart.hu/kulfold/2021/04/02/magyarorszag-is-rabolintott-a-szolidaritasi-vakcinak-tervere
"Az európai uniós tagországok zöme megegyezett csütörtökön abban, hogy a lélekszámarányosan járó Pfizer/BioNTech-vakcinákból közel hárommillió adagot szolidaritásból szétoszt a koronavírus-járvány miatt "leginkább rászoruló" országok között. Három tagállam elutasította az egyezséget."
A három tagállam Ausztria, Csehország és Szlovénia.
Úgy vagyunk mi, a magunk módján nagyvonalúak és gavallérok, hogy aláírtunk egy megállapodást a "béna és tehetetlen EU" kezdeményezésére. Sz. Petya korlátozott erkölcsű, önjáró házizseni szokás szerint meghajlítja a valóságot.
"Megígérte, hogy május első hetében 40 ezer vakcinát enged át nekünk, Pfizert vagy Modernát"
Miért nem ad most Mao könnyét vagy Putyin kölnit most, miért vár május első hetéig? Csak nem arra vár a kis hamis, hogy április végére beérkezzen "a vakcinabeszerzésben megbukott, alkalmatlan EU" által megígért, ütemezett szállítással a Pfizer meg a Moderna?
cikicakk55
@lampa laz: Ma 08:13

Nekem is a kínait akarták beadni 3 hete,pedig nem is regisztráltam. Nem vagyok vakcina ellenes,sőt mielőbb szeretném megkapni,de inkább azt,amelyiket már az EU is elfogadta és nem a külügy-miniszterünk - szakértette meg,hanem egy nem megvásárolt tényleg orvosként dolgozó virológus. Maga a kínai professzor vallotta be,hogy 60 éven felülieknél és 10 éven aluliaknál nem tesztelték. Igaz,szegény egy héttel a megosztott videója után kizuhant egy toronyház fene tudja hányadik emeletéről. Nem a Magyar híroldalakról tudom. Na én ezért nem kértem a vakcinát,mivel közölték,hogy a kínait kapnám. 66 éves vagyok.
emerencia
@Málna: Tisztában vagy azzal, hogy sokunknak mit jelent az "előbb-utóbb"? Nekem pl. azt jelenti, hogy több hónapon keresztül kell fertőzésveszélyes helyen tartózkodnom, ahol már mások megkapták a betegséget. Nem teheti meg mindenki, hogy otthon üljön és online kiszolgáltatja magát ezen idő alatt. Az emberek a következményektől félve is inkább elfogadják a kizsarolt kínai vagy orosz kétes minőségű vakcinát, míg a szövetségeseinktől érkező biztonságos oltásokat bűnös módon orbán elajándékozza. Remélem, egyszer még súlyosan meg fogtok lakolni ezért és a sok halottért!
Málna
@emerencia: Féltek a Covid következményeitől, ezért elfogadjátok a kínai vakcinát. Tehát elismeritek, hogy még mindig jobb ez, mint a semmi. De azért hisztiztek.
Azt már gondolom fel sem fogod, hogy ha nem lenne az orosz és kínai vakcina, kevesebb ember lenne beoltva és még több halottunk lenne...
Málna
@Katalina62: Csak LESZ megfelelő adag Pfizer és Moderna. Nincs itt semmilyen hazugság, a saját gondolataidba kavarodsz bele.
134.bátor
Ti elvakult,fanatikus,gondolkodni kèptelen egyedek! Akik most " szèp gesztust" meg ilyeneket emlegettek. Kíváncsi vagyok,ha ezt Gyurcsány ajánlotta volna fel,akkor mi lenne a vèlemènyetek??? Hazaárulóznátok ezerrel,libsiznètek, fröcsögnètek a gyűlölettől!! De ugye îgy más a helyzet,hogy imádott vezèretek adja oda a nekünk járó vakcinát?!
Borsodi
www.youtube.com/watch?v=I7u8AuIiFvE
Nekünk jó a kínai és az Orosz! Lélegeztetőgépet is adhatunk van elég,az ember életért nekünk semmi se drága,pénz meg hagy fogyjon.
www.youtube.com/watch?v=39UL5_vHP7M
lampa laz
@cikicakk55: kétszer én is visszautasítottam, de a háziorvos sajnos azt mondta, h kb. 4-6 hetet kellene várni, h a Parizerből kaphassak. Mivel dolgozom, így kénytelen voltam elfogadni az oroszt. Orbán is úgy gondolta biztos, h szükség törvényt bont alapon sokat fogják beoltatni magukat majd a keletivel. Most már csak abban bízom, h nem okoz majd problémát az esetleges mellékhatása a későbbiekben sem.
surdilloFUJT
@Málna: Az agyrágó bogár a te fidessfertőzött fejedben is éhenhalna!!!Jól kimosták a polgári körös agyadat!!!
Málna
@lampa laz: Ha nincs keleti vakcina, akkor is ennyit kellett volna várnod a nyugatira. Szerintem te magad sem érted, hogy min problémázol.
Aki Én
@Málna: ,,Tehát elismeritek, hogy még mindig jobb ez, mint a semmi"
Hogy lehet valaki ennyire buta, nint te?
Nem érted, hogy a legjobb vakcinákat ajándékozza el a hazaáruló gazdád?
Azt, ami még a terhes és szoptató anyáknak is jó, meg a krónikus betegeknek. És csak az!
Ugyanakkor azt hazudja, hogy abból jön kevés, orosz meg kínai korlátlanul.
Hihetetlenül hülye emberek vagytok!
Málna
@Aki Én: Májusban ajándékoz el belőle. Ugye értetted?
division
@lampa laz: Nem lesz bajod a Szputnyiktól, ne aggódj miatta, legalábbis semmi maradandó. Nejem 3 napig izomfájdalmakkal küzdött, fájt a karja a Pfizer után, elmúlt. Más egyebet nem igazán tapasztalsz a többi oltástól sem, max, némi kis hőemelkedést, de ez sem törvényszerű. Amennyiben viszont a vírust kapod el, nem úszod meg ennyivel, tudom, mert tavaly novemberben azon esett át, és az közel 4 hét kín volt.
Málna
@csak úgy...: Egy éve tart már a járvány...És te ezen csodálkozol?
csak úgy....
@Málna: azon csodálkoztam volna ha nem ez lett volna a válszod! :)
jól jön ez a kórság orbánnak,erre minden zsebretett garast rá lehet kenni..
gondolom,hogy az eszméletlenül sok focira költött pénzt sem sajnálod,mert minden fillér megtérül!? :) a 7 szük esztendö elöre programozva.
lampa laz
@division: Köszi a megnyugtatást. Remélem megúszom -mint Katinka a 200 vegyest- és én mindenkinek ezt kívánom.
Katalina62
@Málna: dehogy kavarodom, és te is pontosan értetted, amit írtam!
Málna
@Katalina62: Persze, hogy értettem, ezért írtam azt, amit. Az idővel vagy gondban. Nem most segítünk ki másokat - amikor még nincs elég vakcina, hanem majd akkor, amikor már lesz.
Katalina62
@Málna: ha tegyük fel, így van, akkor nem kell félreérthető nyilatkozatokat tenni!
Málna
@Katalina62: "Ausztriához és Szlovéniához hasonlóan – segít Csehországnak és 40 ezer vakcinát ad május első felében, addigra ugyanis Magyarországnak lesz annyi oltóanyaga, hogy mindenkit be tud oltani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon."
Szerintem ez teljesen egyértelmű.
nezelodo
Miből adjon, csak abból tud, amiből a legtöbb érkezik az országba! Ja hogy azt mondja túlnyomórészt csak kínai és orosz jön? Tudjuk be ezt a kijelentést Orbán és a csapata legendás "igazmondásának"!
Málna
@nezelodo: Miért csak abból tudna adni, amiből a legtöbb jön? Ez hülyeség.
kereső
Kiváló a Sinopharm vakcinája. Babis elnöknek mért nem jó, ha orbánnak is megfelelt. Hiszen azzal oltatta be magát.azt a 40 ezer Pfizzert,/Modernát meg kapják meg a szociális munkások, bolti dolgozók.
nezelodo
@Málna: Múlt héten közöltek egy számot, kétmillió beérkezett vakcinából másfél millió volt EU-s származású. Igaz azok beérkezésekor nem jelölte körbe a küldeményt, mint a kínait vagy az oroszt, (talán még az sem volt ráírva a csomagra, hogy hajrá Magyarország), mint a kutyusok a territóriumukat ahogy körbe hugyozzák.
Málna
@nezelodo: Március 26-i adatok szerint eddig majdnem 4 millió adag vakcina érkezett, és egy kicsivel több keletről, mint nyugatról.
De a lényeg, hogy bármelyikből lehet ajándékozni, nem csak abból, amiből több jött.
cikicakk55
@lampa laz: Április 4 20:31

Megértelek,hisz te ki vagy téve a fertőzésnek. Én nyugdíjas vagyok,ritkán mozdulok ki itthonról,bár heti 3-4 alkalommal el kell mennem ( bolt,bank,posta,gyógyszertár, stb) igyekszem úgy megoldani,hogy a csekkeket összegyűjtöm, a boltba mindent megveszek legalább egy hétre és csak az egy sarokra lévő kenyereshez kell mennem 2 naponta. A fiam Covid osztályon dolgozik,így napra kész vagyok a járványról és teljesen megértem,hogy a sok rossz közül az egyiket ki kell választanod. Tudod ha nem oltatod be magad,akkor könnyen a munkahelyed is ellened fordulhat. Most tényleg csak drukkolok,hogy ne legyen mellékhatása, ne kapd el a mutánst( állítólag az ellen nem véd). Sok szerencsét és reményt kívánok.
cikicakk55
@division: árinis 4 21:33

Hány vakcinát kapott a feleséged? A pfízertől 2-3 napig fájta a karja,de a többitől sem volt semmi baja. Ő is olyan,mint Orbán? Február elején felvette a Pfízert,majd márciusban lejött két fénykép,ahol az egyik szerint Orbán felveszi a kínai vakcinát a jobb karjába,majd még az nap jön a másik kép,hogy Orbán felveszi a Kínai vakcinát a bal karjába. Remélem túl adagolták a zsírdisznót.
division
@cikicakk55: Ez meg miféle kérdés? Múlt hét csütörtökön kapta meg az első Pfizert, 3 napig volt az izomfájdalom. A 2. - at még nyilván nem kapta meg.
lampa laz
@cikicakk55: Köszönöm, nagyon aranyos vagy. Semmi mellékhatása nem volt eddig, remélem így is marad. A cégemnél sajnos tőlem sokkal fiatalabbak elkapták, vannak már gyógyultak is köztük, de olyan is akinek nagyon hosszú lesz a kilábalás. Most az a félő, h orbán holnapi nyitása után az emberek elkezdik megrohanni az üzleteket. Hiába lesz négyzetméter arányos a vásárlók létszáma, ha hosszú sorokban fognak egymást érve sorba állni. Félő, h újból felfut a fertőzöttek száma, mert a 2,5 milliót elért oltott személyből nagyrésze csak egyszer kapta meg még a vakcinát.
cikicakk55
@division: Akkor félre értettem a hozzászólásod." Nejem 3 napig izomfájdalmakkal küzdött, fájt a karja a Pfizer után, elmúlt. Más egyebet nem igazán tapasztalsz a többi oltástól sem, max, némi kis hőemelkedést, de ez sem törvényszerű." Ezt értettem úgy,hogy a feleséged több oltást is kapott.
division
@lampa laz: Az iskola meg az óvoda nyitás lesz nagyon veszélyes, mára többen kidőltek a sulinkban a tanárok, aki jót akar az ne vigye a gyerekét az idei tanévben.
lampa laz
@division: Ezt én is így gondolom, mert ez nagyfokú felelőtlenség, ha már nem vették előbbre a pedagógusok oltását. Nem tesztelni kellett volna őket, hanem védőoltani. A mostani oltással meg kb. a tanév végére lesznek védettek. Így továbbra is fennáll a fertőzés veszélye és ami riasztó, h már a gyerekeket is megbetegíti a vírus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.