A miniszterelnök korán kezdte a reggelt a vakcinaelosztó telephelyen.

Orbán Viktor miniszterelnök húsvétvasárnap reggel meglátogatta a Hungaropharma X. kerületi telephelyét, ahonnan minden hajnalban elindulnak a vakcinaszállítmányok az oltópontokra – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán szerint jó eséllyel egy-két napon belül meglesz a 2,5 milliomodik beoltott is

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A miniszterelnök a helyszínen készült videójában, amely a közösségi oldalán látható, elmondta: az oltásnál mindig az ápolónőkre és orvosokra gondolunk, pedig kellene gondolnunk a rakodómunkásokra, pilótákra, sofőrökre, anyagkiadókra is, hiszen az ő munkájukkal kezdődhet meg az oltás.

Ezt a munkát minden hajnalban elvégzik. Ma is így van, és jó esélyünk van arra, hogy ha holnap és holnapután is rendben mennek a dolgok, akkor a húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott

- fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: mti.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
B+ te szerencsetlen gyoker, mit jelent 2.5 millio beoltott szemely? Es raadasul tobbnyire csak EGYSZERI oltassal? A vilagon semmit sem jelent, mert a nyajimmunitas 60-70 %-os beoltottsagnal ESETLEG jelentkezik, de inkabb efolott. Ez Ma.o.-n 7 millio embert jelent - ez a 2.5 millio csak egyharmada a kivanatos atoltottsagnak!
De szrencsere az arcod mindent elarul! Latszik rajta a teljes retteges - mindegy, mit mondasz, mit csinalsz - a testbeszededet, az arcodat nem tudod uralni - FOSOL RENDESEN!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ez a videó baromi fontos volt. A kórházakban már nem mer grasszálni,most az oltóanyag után kajtat.Megmutatja a birkáknak,hogy ő a nagy megmentő, a vakcinák beszerzője. Sajnos az ilyen videók,fotók rohadtsokba fájnak az adófizetőknek,mert azt tudni,hogy a nemzeti kakadut havonta több,mint 1 millióért fotózzák/videózzák, orbán se kerül kevesebbe. Na de ez is a kampány része,a birkáinak
karma1
B+ te szerencsetlen gyoker, mit jelent 2.5 millio beoltott szemely? Es raadasul tobbnyire csak EGYSZERI oltassal? A vilagon semmit sem jelent, mert a nyajimmunitas 60-70 %-os beoltottsagnal ESETLEG jelentkezik, de inkabb efolott. Ez Ma.o.-n 7 millio embert jelent - ez a 2.5 millio csak egyharmada a kivanatos atoltottsagnak!
De szrencsere az arcod mindent elarul! Latszik rajta a teljes retteges - mindegy, mit mondasz, mit csinalsz - a testbeszededet, az arcodat nem tudod uralni - FOSOL RENDESEN!
csipetke
@karma1: 08:52 A virológusok is ezt mondták,hogy 5-7 millió oltott ember kell minimum. De tudjuk,hogy orbán sokkal jobban ért mindenhez,és felülbírálja a szakembereket. Valahol azt olvastam,hogy valami nagy fociesemény miatt vakarózik ennyire.
Azt kéne tudnia minden birkának,hogy a gazdájuknak sokkal fontosabb a saját hobbija,mint az emberek egészsége/élete. A foci-buziság mindent felülír
karma1
@csipetke: Itt is olvashattad, mert azert kell aprilisban nyitni, mert az a tetves UEFA nem akar zartkapus meccseket, viszont mivel minden normalis orszag odzkodik beengedni turistakat esetleg mas, jobban fertozott orszagokbol - igy ott tolongott az UEFA-nal, hogy o majd megtartja Ma.o.-n, szoval ahogy meglesz az aprilis 19-i nyitas, masnap - vagy nehany nappal utana lesz meg az elso meccs! Ezert hangsulyozza a 2.5 millio beoltottat, mint a nyajimmunitasi szamot, hogy mindenki higgye azt, hogy biztonsagos lesz a magyarok eletbenmaradasi kilatasa, es az emberek nehogy elkezdjenek gondolkodni, hogy dehat 6-7 millio embert kellene beoltani, raadasul 2x a nyajimmunitashoz, mert akkor o ugye szarban marad a nep elott. (Mondjuk igy is)
Qqberci
Ha nem b@szott volna el több, mint egy évet a töketlenkedésével, akkor most nem kellene hajrázni. Nem zárt kapus meccs kell ide, hanem bezárt O1G!...
tudode
Nem történik egyéb, mint a magamutogató, magát atyaúristen nek képzelő el akarja hitetni, hogy legyőzte a járványt, mint az árvíz idején a felemáscsizmában
.
------ A gumicsizmás Orbán legyőzi az évszázad árvizét
www.origo.hu/itthon/20130610-hogyan-szerepel-orban-arvizek-idejen-a-mediaban.html
----------------------------------------
.
Nagyon dúrva, hogy husvét vasárnap sem képes magát visszafogni, közjogi méltóseggként átmenve lájkvadának
.
----- A Fidesz reménytelenül lemaradni látszik a lájkbajnokságban
telex.hu/belfold/2021/03/07/lajkbajnoksag-15
----------------------------------
.
Minusz egy lájk, mert nem ér a nevem!
karma1
@Qqberci: Jaha, es O1G bezarasaba meg az UEFA se szolna bele!...:o))))
karma1
Mint a loversenyen: "jo esellyel"... Semmi pontos, kovetendo terv, elkepzeles, hatarozott, eltervezett kivitelezes, hanem "jo eselyunkj van ra, hogy talan sikerul beoltani ennyi embert. Hat ha meg nem, akkor kisnyul"
kereső
Mondja, mondja,...dolgozik, megment, dolgozik, megment. Te szerencsétlen, mit érsz a 2,5 millióó beoltottal? Mit érsz vele akkor, ha kiderül, hogy a Sinopharmból tényleg kell a harmadik oltás , hogy a megfelelő védettség kialakuljon a 60 + korosztályban! Mert, most nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a nagy "hajrában", a világelsőség elérésében adtatok a xarnak egy nagy pofont! Mi van akkor, ha a sok százezer rádöbben, hogy átvágtátok, és hiába oltakozott, nem lett védett.Mert kellett a lecsaöppent kis alkotmányos, meg a melldöngetéshez az elsőség. Ezért ki lesz a felelős? Ja, tudom. Az "oltásellenes" baloldal-Gyurcsány vezetésével.
cikicakk55
Olvastam reggel a telexen. Ott azt is írták,hogy korán hajnalban,meglepetés szerűen csapott le az oltóanyag központra. A saját maga vezette fekete furgonjában. Némi kis huza-vona után beengedték. Na persze,véletlenül. Gondolom senkinek nem tűnt fel a kb 20 gépjárműből álló konvoj. Orbán még a wc-re is a TEK-el jár. Most tök magányosan,neki indul a pesti éjszakának és teljesen váratlanul. Na akik ezt el is hiszik,azok vagy nem itt élnek,vagy totál szét mosták az agyukat.
libellle
Most ez valami verseny?? Csupán a problema ott van, hogy a kinai oltás semmit nem véd szinte. A ruski sputniknak egy baja van olyan anyag is van benne amire talán absolut nincs szükseg, lehet fellövi a patienst a Marsra
division
@libellle: Sem a kínai, sem az orosz oltás nem veszélyes, sőt az orosz hatásfoka közel áll a Pfizeréhez. A probléma inkább az, hogy nem mindenkinek lehet beadni bármelyiket. Amúgy a kínai is véd, olyan emberektől tájékozódj, akik értenek is ehhez. Ami viszont tény, hogy a Pfizer és a Moderna a két legjobb.
division
@karma1: Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyerekek teszik ki Magyarország 20% - át, és őket majd csak ősztől lehet jó eséllyel oltani, addig meg ba...juk.
kishonda
@cikicakk55: Azt se vették észre, hogy már két napja megszálta a tek a környéket.
Málna
@karma1: Nyoma sincs a rettegésnek Orbán arcán, a meccsek pedig júniusban kezdődnek. Kamuzol már megint...:-)
terlasz
Mit akar ezzel a 2,5 millióval? Erre akarja nyitni az országot? Ezzel csak a halál kapuját lehet nyitni.
libellle
@division: Nos olyanoktól tajákozódtam. Az EMA ezt eléggé érthetöen kifejtette. A praxis alapján pedig ahol eddig nagy hevvel oltottak a kinait mint az Arab Emiratban mát a harmadik oltást is részben megkapták a polgárok mert a kettötöl az ellenanyag nagyon alacsony mertéket ért el. Amennyiben te erröl nem tudsz az absolut a te problemád,. viszont sikeres oltakozást neked mind a kettövel
kereső
@libellle: Nem úgy van az! Ő az elsők között vette fel az oltást- soron kivül!!! Ki nem találod, hogy mivel oltották!Pfizerrel!
A kibicnek meg semmi sem drága!
division
@libellle: Tudok arról, hogy a kínait pár helyen harmadjára is be kellett adni, az oroszt viszont nem. Amúgy meg én is azt mondtam, a két legjobb a Pfizer meg a Moderna.
division
@kereső: Születési szívizom probléma miatt mindenképpen Pfizert kaptam volna, szóval hiába okoskodsz.
kereső
@division: Nem okoskodom,mi nem igaz abban, amit irtam. Megkaptad soron kivül a vakcinát? Meg. Pfizert kaptál? Igen.Te magad irtad meg,. És most itt kampányolsz a kinai vakcina mellett-amelyt aranyárban vett a kormány-holott lehet, hogy nem is hatásos. "Kiemelt fő hír
SZERBIÁBAN SEM TERMEL ANTITESTET A KÍNAI VAKCINA, AZ ORBÁNI PROPAGANDA PEDIG OLTÁSELLENESNEK NEVEZI, AKI EZT KRITIZÁLJA"
Mond, kinek a bűne lesz az. ha kiderül sok százezer idős emberről, hogy mégsem védett kellő képpen?Hogy a szervezetük nem termel anti- testet, mert a vakcina hatékonyságáról hazudtak a kinaiak. Mond csak erre a hirre mit mondanak a rokonaid? Hogy jó, meg mindenki vegye fel- annak ellenére, hogy nem kellő hatékonyságú? És miért nem szóltak az ellen, hogy orbánék döntése nyomán pont azokat oltottak vele, amelyet nem is teszteltek még Kinában sem?
Nincs nekem semmi bajom a Te soron kivüli oltásoddal, de legalább ne szónokolnál egy lábviz hatékonyságú vakcina mellett, melynek a beszerzése is már maga a botrány.
division
@kereső: A kínai oltást nem az idős krónikus betegeknek adják be, én legalábbis így tudom, itthon legalábbis nem ez a gyakorlat. Nejem is Pfizert kapott múlt hét csütörtökön mint pedagógus, ugye ő elkapta a vírust tavaly, így nem lehetett volna eleve hamarabb oltani. Anyósom 81 éves, ő is Pfizert kapott, szomszédom Modernát (75 éves). A kínait elsősorban egészséges fiatalabbaknak adják, de valóban nem véletlen, hogy nálunk is már inkább a Szputnyik kerül előtérbe a kínai helyett.
kereső
@division: Nem jól tudod, a zöme 60 éven felüli, és válogatás nélkül- ha krónikus beteg, ha nem. A házi orvosok azzal oltanak vidéken- a falvakban. Szóval más a gyakorlat.Tudsz róla, van esetleg infód, hogy a 3. fázisu kisérlletben rlszt vevő több százezer embert vizsgálja-e valaki ma Magyarországon, hogy mennyire hatásos ebben a koorosztályban a vakcina? Mert én nem tudok ilyenről- és ez nagyon nagy fokú felelőtlenség, mondhatnám azt is, hogy ember kisérlet. Úgy kezdték el oltani a Sinopharmmal az idős korosztályt, hogy kinában a 3. fázisú tesztelés megkezdése előtt a beoltottaknak 0,64%-a volt ebből a korosztályból, ami még laikusként is azt mondom, hogy csekély minta az eredmény értékeléséhez. Na erre mondtátok Ti, hogy a kinai a jó!!! Honnan tudta ezt bárki is???
kereső
@division: Ja és az OGYEI honlapján ott van fenn az "alkalmazási előirás"- krónikus betegnek is adható, ha az karban tartott.
Azaz be van állitva a vérnyomás, a cukor..., na de mi van ha az immunválasz az llesz, hogy felborul a cukor egyensúly, a vérnyomás el kezd ingadozni, a többiről már ne is beszéljünk. Tudja ezt valaki??? Ugye nem! Mert nem volt vizsgálat- csak engedély. Ill. az volt a vizsgálat, hogy már több millió embert beoltottak vele. Nagyon tudományos válasz a vizsgálatra.
A Szputnyiknál meg úgy hirlik, van valami gond az egyik vivő anyaggal. Ezért is húzódik az EMA vizsgálat.
division
@kereső: "válogatás nélkül- ha krónikus beteg, ha nem" Eben az esetben nem kérdeznék meg az embert, hogy van e valamilyen krónikus betegsége. Nálunk az orvos megmondta, hogy kínaival nem oltja be azokat, akikre nézve hatástalan lehet a kora vagy a betegsége miatt, és ez nem egyedi eset. Nyilván eltérő lehet ez városonként, falvanként, de szerencsére én még nem igazán hallottam olyan esetekről, ahol az orvos válogatás nélkül adta volna be a vakcinákat az embereknek. Biztosan van ilyen, de kevesebb mint több. Azt azért nem árt tudni, hogy egy ilyen járvány esetében akkor is oltani kell, ha egy vakcina nem 100% - osan bizonyított még milyen hatásfokú, és ha őszinték akarunk lenni, ez még a Pfizer esetében sem teljesen egyértelmű. Ezekre az idő adja majd meg a választ.
simmering73
@division: Ismeretségi körömben sok 65 feletti nem egészséges ember mind kínai vakcinát kapott.
division
@kereső: A Szputnyik DNS alapú vivőanyaggal van ellátva, pont mint az influenza elleni oltás, így okozhat nagyobb eséllyel hőemelkedést. A Pfizer RNS alapú vivőanyagot tartalmaz, valóban már egy modernebb technológia, ami kevesebb esetleges mellékhatással jár, viszont a tárolásuk is komolyabb odafigyelést igényel. Az influenza oltásba sem halt még bele senki, még ha páran szeretnek is hasonlókat terjeszteni.
division
@simmering73: Értem. Lett bármi bajuk amúgy azon kívül, hogy nem tudják milyen hatásfokkal bír majd rájuk nézve?
simmering73
@division: Nem, senkinek sem. Csak meg vagyok döbbenve, hogy azt írjátok, elég gyengén muzsikál a hatásfoka.
Yoda69
Nem tudom miert kell misztifikalni ezt 2,5 milio beoltottat. Ez kb annyit tesz mint doglott lovon lovagolni.
Megmondtak a szakemberek a brit mutansnal legalább 80-85%-os beoltottsagot kell elerni (2.dozissal ertendo, kinai eseteben 3.) Csak ekkor tud kialakulni a nyajimmunitas, es addig szo sem lehet nyitasrol, vagy utat engedunk a 4. hullamnak. Ennyi.
Itt az ideje, hogy orban elkezdje kartalanitani azokat akik erre raszorulnak, mert a full nyitas meg honapokra van. Szerintem az iskolak eseteben is jobb ha a szeptemberre keszulnek full nyitas teren.
division
@simmering73: Ezt azért elsősorban nem én írom. Vannak a neten terjengő hírek, ezt te is tudod, és aki nem virológus, az abból tájékozódik. Némi bizonyítást a Pfizer nyert leginkább hatásosság terén, ez az ami bizonyított, de ettől még a többi vakcina is hatásos. Egy vakcina hatásosságát populáris szinten kell nézni, és nem úgy, hogy most nekem vagy neked nem olyan mértékben hatott, mint mondjuk a szomszédnak.
division
@Yoda69: Amiben igazad van, abban igazad van:-) A baj inkább az, hogy az iskolákat, óvodákat ki akarják mindenáron nyitni, és mivel a gyerekeket is oltani kellene (ez max. ősszel válhat esedékessé), ezért végzetes hibát fognak elkövetni, de ne legyen igazam.
Persze a nyári nyitás is borzalmas következményekkel járhat, mivel addig jó ha 3-4 millióan lesznek csak beoltva.
kereső
@division: Igen, olvastam- de "állitólag" az EMA-nak épp ezzel a vivő anyaggal van gondja, problémája, ill. a hiányos-és nem megfelelő dokumentációval.(Ha jól rémlik azzal a magyar szakember gárdának is problémája volt- ennek ellenére engedélyezték.)
division
@kereső: Fene se tudja kinek mivel van itt valóban gondja. Falus azt mondta, hogy a nyarat a maszkot szabályosan hordva, a távolságtartásra ügyelve kell végig csinálni (én is ezt tartanám követendőnek), Rusvai meg azt, hogy a nyáron maszk nélkül nyaralhatunk, járhatunk vendéglőbe és szórakozóhelyre. Ugyanez van a vakcinákkal is, össze-vissza jelennek meg róluk mindenféle hírek, ahány szakember annyi vélemény. Talán Szlávik gondolata ami igaz is lehetne, csak ehhez el kellene érni nyárig legalább a 80% - os átoltottságot, ami lehetetlen: "talán nyárra sok mindent vissza lehet hozni a normális életből". Szóval marad(na) Falus elképzelése, amennyiben nem akarunk egy durva negyedik hullámot. Az idén nem szabadna még lazítani.
libellle
@division: Ja ok. azt én ertettem, de nem értem azt, hogy miert kell egy kinait vagy ruskit ott az emberekbe belenyomkodni. Mert nem lehet megvárni azt amig engedélyezve vannak. Igaz a kinaiak nem is akarják engedélyeztettni. A ruski az már beadta de az elfog tartani ugy mint a többinél honapokig, különösen akkor amennyiben szintén hiányos lesz a dokumentacio. Mi történik amennyiben kiderül, hogy károkat okoznak az emberi szervezetben. A BioNTech/ Pfizer honapokon keresztül teszetelték a vakzint, és az EMA sem rohant kiadni az engedélyt. A Curevac Vakzin majd valamikor a nyár elején kezdik el gyártani. A curevac a vakzinját több mint egy evig vizsgálta. A ruskik hopladihop már piacra dobták ugy mint a kinaiak a sajátjukat. Senkit nem erdekel ezekben az országokban az ember.
karma1
B...d ki, ez nem loverseny! Sotet bunko!
kereső
Orbán kitalálta ezt a 2,5 milliót.Jogszabályba vésette, mint " erkölcsi törvényt". Hiába szól ellene m inden- a járványhelyzzet, a halottak száma, a kórházban lévők száma, az orvosok érvei- hogy nem ez számit. Hiába minden. Orbán azt mondat, akkor igy lesz- nem számit semmi, sem ember élet, sem semmi. Csak úgy legyen ahogy ő kitalálta.Agyrém.
Málna
@sgl: Nem 2,4 millió oltás történt, hanem ennyi a beoltottak száma. Egyértelműen írják. Nyugi...
karma1
@sgl: Na, pont ezert kezdek nagyon pipa lenni az ellenzekre is! Az, hogy a fidesz nem tud - es nem is akar - helyesen szamolni, a matek a leggyengebb pontjuk - (ahogy mondod) - az egy dolog! De hogy annyi szakerto es ertelmisegi kozott egy se legyen, aki ezt a fejukhoz vagja? Bar tudod, erre volt jo a titkolodzas: SENKI sem tudja ma orbanon kivul megmondani, hogy milyen oltoanyagbol mennyi allt rendelkezesre, mert akkor pillanatok alatt kiderulhetne az igazsag! Ha nem tudjak az ellenzekiek, hogy hany adag van es ilyen oltoanyagbol, es hanyan kaptak elso-, illetve mar a 2. adagot is, akkor pillanatok alatt dolne orban, mint epulet. Valoszinu ezert ez a minden iranyban torteno titkolozas
Málna
@karma1: Ezek az adatok itt vannak: koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-9
Unalmatokban csináljátok mindig a fesztivált vagy mi a jóisten bajotok van nektek mindig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.