A Fidesz-KDNP támogatottsága kismértékben gyengül márciusban.

A Republikon Intézet felmérése szerint – melyet a Telex hozott nyilvánosságra – márciusban egy százalékpontot esett a Fidesz-KDNP népszerűsége a teljes népesség körében, így a kormánypártok támogatottsága 29 százalék. A Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Momentum viszonr immár fej-fej mellett állnak, a teljes népesség körében 9 százalékon vannak.

Felmérés: a Jobbik felzárkózott a DK és a Momentum mellé

Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

A Republikon Intézet 1000 fős telefonos megkérdezésen alapuló közvélemény-kutatását március 18-25. között végezte. Nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint a felmérés reprezentatív az ország felnőtt lakosságára.

A felmérés szerint a DK-Momentum-Jobbik triászt az MSZP követi 6 százalékkal, a Párbeszéd, az LMP, valamint a Mi hazánk egyaránt 1-1 százalékon állnak a teljes népesség körében.

A cikk szerint az adatokból az is kiderül, hogy márciusban a Fidesz és a DK a pártválasztók között is 1 százalékpontot vesztett a támogatásából, így 45 és 14 százalékon álltak az előző hónapban.

A Jobbik a pártválasztók körében további 2 százalékpontot erősödött, így jelenleg a Momentummal együtt 13 százalékon állnak. A Momentumnak ugyanakkor változatlan maradt a tpmogatottsága.

A pártválasztók körében az MSZP is erősödni tudott, 9 százalékon állnak, a Párbeszéd és az LMP támogatotsága változatlanul 2-2 százalék, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 2 százalékról 1 százalékra esett vissza, a Mi Hazánk pedig változatlanul 1 százalékon áll a cikk szerint.

A Republikon Intézet elemzése szerint összrsségében az ellenzéki pártok támogatottsága csak kis mértékben változott, egyedül a Jobbik volt az, amely párt jelentősen tudta növelni a támogatottságát márciusban, de ez a tendencia már februárban elindult. Ennek oka az intézet elemzése szerint Jakab Péter pártelnök határozott politikai szereplése lehet.

"Eközben a Fidesz-KDNP mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében gyengült, bár csak kis mértékben. Az elemzőcég szerint ez a gyengülés ugyanakkor nem teljesen meglepő, ha az oltási rend körüli gondokat figyelembe vesszük.

Azt is írták, hogy továbbra is erősebb az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz-KDNP a teljes népesség körében (35-29 százalék), és a pártválasztók között is (53-45 százalék)"

- olvasható a Telex cikkében, amelyben az intézet elemzésére alapozva arra is kitértek, hogy a választói hajlandóság az előző hónapban csak minimálisan változott: 70 százalék biztosan elmenne szavazni, 10 százalék valószínűleg elmenne szavazni. 11 százalék biztosan nem venne részt szavazáson, 6 százalék valószínűleg kihagyná a szavazást, 3 százalék pedig nem tudta, vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

Forrás: telex.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Erik Nizsnánszky:: tévedsz, az IS döntő. 2018-ban is addig ""számolták"" a potyások voksait, amíg ki nem jött (pont azzal az egy képviselői hellyel) a szükséges 133 fő. És ez tette lehetővé a kontroll nélküli orbánizmust. Tehát, nagyon is fontos.
2022-ben már a szavazatösszesítő szoftver is fideszes kézben van, így végképp kontrollálhatatlan a hiteles (hiteles!!!) eredmény. Az ellenzéknek csupán a többséghez min. 60-40%-os többségre lesz szüksége, mert a ""becsületes Fidesz"" ez alatti arány esetén addig számol, amíg ""meg nem nyeri"" a gép előtti szavazást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Erik Nizsnánszky:: tévedsz, az IS döntő. 2018-ban is addig ""számolták"" a potyások voksait, amíg ki nem jött (pont azzal az egy képviselői hellyel) a szükséges 133 fő. És ez tette lehetővé a kontroll nélküli orbánizmust. Tehát, nagyon is fontos.
2022-ben már a szavazatösszesítő szoftver is fideszes kézben van, így végképp kontrollálhatatlan a hiteles (hiteles!!!) eredmény. Az ellenzéknek csupán a többséghez min. 60-40%-os többségre lesz szüksége, mert a ""becsületes Fidesz"" ez alatti arány esetén addig számol, amíg ""meg nem nyeri"" a gép előtti szavazást.
Eladott Ország
@sgl: ma 11:51 Íme a másik LMP-s képviselő: ELŐKERÜLT VÁGÓ GÁBOR, AKI NEM LETT LMP-S EP-KÉPVISELŐ, MOST MÉGIS BRÜSSZELBE MEGY... ( ő fogja vizsgálni a háromfülű gyík élettani hatásait)
azonnali.hu/cikk/20200827_nem-lett-ep-kepviselo-megis-brusszelbe-megy-vago-gabor
tudode
Sajnos az összefogás győzelmébe bele van kódolva a bukás lehetősége, mert azt a katyvaszt, amit a bátor 133 szentesített abból, amit/amelyet a szakbarbár párttitkár kifundált, álmatlan éjszakáin ha bejutnak a parlamentbe ember legyen a talpán az, aki azt a kutyuldát, amiben semmi nem az aminek látszik!
..
Amelyről a reformátos egyház is aggodalmát fejezi ki:
.
--- Kereszténységgel az illiberális demokráciába?
.
www.egyhazforum.hu/index.php/21-folyoirat/cikkek/egyhaz-es-tarsadalom/610-keresztenyseggel-az-illiberalis-demokraciaba
...
""""HOGYAN TOVÁBB?
Az idézett reakciók alapján úgy tűnik, hogy a magyarországi egyházak vezetőinek egy része aggódva figyeli a kormány illiberális, nemzeti-keresztény, újabban kereszténydemokratának aposztrofált kurzusát. Ebben ugyanis csak nyomokban vannak jelen kereszténydemokrata értékek (mindenekelőtt a családpolitikában), más jellemzői viszont súlyosan sérülnek (az emberi méltóság és emberi jogok, a hatalmi ágak elválasztása, a szabadság sokrétű biztosítása, beleértve a sajtót, a civil szervezetek és bizonyos egyházak működését is), egyes tulajdonságok pedig mai formájukban egyenesen ellentmondanak a kereszténydemokráciának (a szolidaritás elől menekülő és gyűlöletkeltő nacionalizmus, nemzeti maffia típusú oligarcharendszer kiépítése, szociális érzéketlenség). Nem véletlen, hogy a közelmúltban a kereszténydemokrata Európai Néppárt frakciójához tartozó képviselők kétharmada is megszavazta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amellyel megindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország kormánya ellen. Úgy tűnik, hogy az Orbán-kabinet kevésbé a kereszténydemokrata értékek megvalósításában, mint inkább a hatalom egyházak részéről történő legitimációjában érdekelt. "" (...)
-----------------------------------
.
Akit érdekel érdemes beleolvasni a javasolt cikkbe!!!
Eladott Ország
@tudode: ma, 12:55 ♦ Akkor nem marad más hátra, mint a népfelkelés/blokád!
Eladott Ország
@Szeparepa2: Csak tudtommal NATO is van, melynek még tagja vagyunk, kérdés, hogy a csúti geci meddig hagyja. Csak nem hagynak szarban megint, mint 1956-ban?!
NKF
Na,a gyengébbek kedvéért!Orbán,többszörösen választott miniszterelnök!
Az összes komcsi ivadék,mehet a francba!
terlasz
@NKF: O. többszörös bukó és csaló is.
Gyurka80
A moslékkoalíció egymástól lopja a szavazókat!
evacica
@namihami: Ezért kell, hogy az ellenzék minden szavazókörben ott legyen!A fidesz és Orbán minden aljasságra képes a hatalomért és a pénzért!
evacica
@NKF: Orbán is az! PB titkár papa!Csak az a fidesz komcsiai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.