Szükség lenne erre, mert addig nem lehet megállítani a járványt.

Póta György háziorvos, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke nyilatkozott az RTL Klub Híradójának, szerinte ugyanis addig nem lehet megállítani a járványt, amíg a közösségbe járó gyerekek nagyobb része nem lesz beoltva, hogy kialakuljon a védettségük – vette észre az nlc.hu.

Házi gyermekorvos: elkerülhetetlennek látszik a gyerekek beoltása is

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Póta György szerint a leginkább a krónikus beteg gyerekek vannak veszélyben, a Híradónak elmondta, a gyerek korosztályban az igazolt fertőzések számához képest 7 százalék körül van a súlyos esetek száma, ami járvány kezdetekor 1 százalék körül volt.

A házi gyermekorvos úgy látja, fontos lenne a gyerekek, és nem csak a 16 év felettiek oltása, különösen a krónikus beteg gyermekek vakcinálása lenne fontos.

Nagyon sok krónikus beteg van: cukorbeteg, immunbeteg, akiknek az oltása a rizikócsoport miatt lenne rendkívül fontos

- mondta el. 

Jelenleg a 18 éven aluliakat még nem lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltás miatt létrehozott honlapon, ha a szülő ezt mégis megtenné, a kiskorú gyereket akkor sem oltják be. 

Orbán Viktor miniszterelnök április 2-ai, pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy tervezik a 16-18 év közöttiek oltását is, a nyugati tapasztalatok szerint ez lehetséges, ám nem mindegyik vakcinával. Izraelben már több száz 16-18 év közötti gyereket beoltottak, Nyugaton több vakcinatípus esetén már folyik a 12 éves kor alattiak tesztelése is – hangzott el a Híradóban.

Forrás: nlc.hu, RTL Klub Híradó

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
A Pfizer úgy néz ki alkalmas lehet a gyerekek biztonságos beoltásához, de még folynak a vizsgálatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.