Szerinte még türelemre volna szükség áprilisban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
te meg boldogköi paraszt...golyót a fejedbe...mi a jó qrva anyádat képzelsz te magadról? zsarolnád a lakósságot?...az ilyen teféle görényeket el kell taposni...az az érzésem a világ elit polgárháborúkat akar...
division
Legalább még egy hónapig nem kellene nyitni semmit, az iskolákat, óvodákat meg már az idei tanévben teljesen felesleges, sőt felelőtlenség. Már a gyerekek oltása is lassan fontos lesz, a Pfizer már dolgozik a vakcinán.
division
"Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, egyetemi tanár"
Ezt csak a totál laikusok és mindenhez jobban értők kedvéért...
Pálinkás Pál
@division: azt miért nem írod ide..hogy ez a bolgogkői patkány, a vállalkozásai révén erősen indolt a vírushiszti fenntartásában...már csak a tárgyilagosság miatt!!!
GeoCravker
@division: Na és?
Pl. Duda Ernő prof.emeritus. Aztán mégis lenyomott egy tök idióta promóciós nyilatkozatott a pfizerbiontech GMO-vakcinája mellett. Nyilván tök függetlenül attól, hogy a fia cége biotechnológiai cég.
Egyébként Boldogkői, azon kívül, hogy celebesedik, mint írtad alapvetően kémcsővirtuóz és nem epidemiológus, nyilván van egyfajta szakmai véleménye.
Engem speciel azt követően is érdekelne a véleménye, ha az ország satufékes gazdasági összeomlására hivatkozva fél évre bezárnák a laborját, felajánlanának neki egy kecskét és egy kapát, aztán oldja meg. Valószínűleg hamarabb lenne nyitáspárti, mint Gulyás Gergely.
division
@Pálinkás Pál: Tudom, az egész világon mindenki csak hisztizik a vírus miatt, ezt már kitárgyaltuk, kár újra belefolyni.
division
@GeoCravker: Tavaly márciustól 3 hónapig szüneteltettem a céget, most megint két hónapig, és mégsem megyünk tönkre. Aki ennyit nem bír ki, az jobb is ha bezár. Egy járványhelyzet sok mindent felül tud írni.
Pálinkás Pál
@division: ja...még azért hozzátenném, boldogköi nem orvos...ergo...kutasson mint biológus,és fogja be a pofáját...
division
@Pálinkás Pál: Semmibe veszed a szellemi munkát, de ilyet gyakran hallok olyanoktól, akik egész nap kapálnak. Van ilyen sajnos.
GeoCravker
@division: Magyarország gazdasági struktúrája olyan, amilyen. A "kisvállalkozók" nem kis része kényszervállalkozó, és boldogan elmenne munkaviszonyba, ha tudna. Vannak ágazatok, amelyben a vállalkozások, kevésbé szívták meg, vannak amelyekben nullszaldósan, de számosan nagyon megszívták.
Az ország gazdasági tartaléka már tavaly júniusra kiderült, hogy pont nulla. Az oknyomozás során fel lehetne kötni pár politikust, de ettől a végeredmény nem változna.
Az ország gazdasága a gyakorlatban összeomlott. Ki lehet menni tüntikézni több pénzért, további bezárásokért, és a kijárók statáriális tarkólövéséért is. De ez emlékeztet az egyszeri szölősgazda esetére a jégesővel.
Fenntartom tehát: egy celebesedő szinte elméleti biológus a biztos egzisztenciával a segge alatt könnyedén nyilatkozgathat. Valamiről, aminek egyik oldala sem a szakterülete. sem az empidemiológia, sem a makroökonómia.
Nessy
@Pálinkás Pál: Azt hiszem,a vakcinát kutató és kifejlesztő teamek elsősorban mikrobiológusokból, víruskutatókból állnak. A tesztelési fázisban lépnek be az orvosok.
division
@GeoCravker: Az egzisztenciát meg is kell teremteni. Amúgy én meg azt tartom fenn, hogy az iskolákat, óvodákat nem lenne szabad kinyitni már az idén, tetszik vagy nem tetszik ez bárkinek. Érdekes, hogy a nem dolgozó szülők azok, akik főként lázonganak ez ellen nálunk is az oviban.
GeoCravker
@division: A kutatóintézeti egzisztencia úgy épül fel, hogy a kutató hozza azt amije van, és az állam fizeti, amit fizet. Ha eltekintünk a K+F nevű nem egyszer korrupciós alapú pénzektől.
Egy biológiai kutatónak akkor van egzisztenciája, ha vagy az állam fizeti meg (bármilyen cimkéjű csatornán), vagy beül egy piaci cégbe, mint Karikó kartársnő. Esetleg a családot delegálja egy ilyenbe. Alkalmasint ez a többi akadémiai szájtépőre is igaz. De ezt, mint kutatásban valaha dolgozó Te nyilván jobban tudod, mindent IS.
Ha "nem dolgozó szülő" nálad a munkanélküli alternatívája, akkor is megértem. Ha viszont a home-officeban dolgozó, akkor meg különösen.
Ettől függetlenül: Boldogkői, mint árkon túli hegymester, aki sem nem járványtan-, sem nem közgazdász alig kompetensebb véleményalkotó ebben, mint bármelyikünk, aki látott már egy biológiakönyvet.
division
@GeoCravker: Nem én dolgozom mint immunológus, hanem tesóm meg sógornőm. Én műszaki téren vagyok járatos. Egy kutatónak akkor is van egzisztenciája, ha már évtizedek óta a pályán van, és a 7 számjegyű havi keresetével tud is bánni. Ebben az esetben túléli ezt az időszakot, vagy dolgozik online, ahogy sógornőm is, mint egyetemi tanár. Aztán ott van a másik lehetőség, amikor a tőke adott egy pénzes befektető által, és a fejlesztések nem állami irányítás mellett történnek, hanem magán cégként. Sok mindenen múlik az, ki hogyan tud átvészelni egy ilyen időszakot, egy átlag bérből élő nyilván sokkal nehezebben, és itt kellene a kormánynak segíteni minden erejével.
GeoCravker
@division: Előordultam az akadémiai szférában. Nem voltam és ma sem vagyok hasra esve (amikor az akkor még számomra inkább hobbinak számító informatikában megkaptam az első fizetésem, akkor az nagyjából a duplája volt a kutatói fizumnak, fokozat ide-oda... de ez egy másik történet). A 7 számjegyhez a fiam két egyetemen tanít, s valóban jelenleg online. Ez azonban mit sem von le abból, hogy az egzisztencia fedezete alapvetően külső forrású. Magyarul kitett az ország általános helyzetének. Alkalmasint ezt Te sem cáfoltad.
Ergo, lehet elméleti modelleket felállítani, meg ahogy mondod, reklamálni az államnál, de ettől még legfeljebb inflációs pénzből lehet osztani, ha nincs gazdasági tartaléka az országnak. Alkalmasint sejtem, hogy miért nincs, de mintha nem láttam volna százezres tömegeket megszervező ellenzékiséget, és ezt követő megmozdulásokat stadionilag, mezőgazdaság-szétverésileg, korrupcióilag, stb. De ez is annyiban másik történet, hogy ha ma akasztanak, attól sem lesz több pénz holnap.
Ilyen esetben továbbra is sajátosnak érzem, ha árkon túli hegymesterek (s Boldogkői, minden kémcsőismerete dacára ebben a témában szerintem az) ötletelnek a biztos egzisztenciájuk tudatában arról, hogy kiével kellene másnak vernie a csalánost. Lehetőleg tőle távol, gondolom.
Miközben azt is elengedem, hogy a gazdasági satufék az adott víruscsalád bármely tagja ellen szerintem nagyjából nulla hatásfokú védekezés, viszont a biciklisbalaeseteknél is kevesebb valós* áldozatot követelő fertőzési hullám világszinten remek fedőtörténete az évtizede görgetett recessziós és erőforrás-válságon alapuló válsághullámnak.

*valós áldozatként azokat tekintem, akiknek nem volt olyan kezelt, illetve egy boncoláson kiderülő, különben elhanyagolt alapbetegsége, amely bármilyen lázroham, illetve immunológiai sokk esetén halálos lett volna. Ők ugyanis bármilyen lázzal járó betegségben, vagy immun-terhelést jelentő helyzet hatására másban is meghaltak volna. Az influenzától a hasmenésen át szinte...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.