Egy pécsi általános iskolánál kihelyezték a fekete zászlót, ugyanis két szülő hunyt el a koronavírus miatt nemrégiben, akik után kilenc gyermek maradt. Az egyik családban hatan maradtak árván, ott az édesanya nevelte a gyerekeket, a másik családnál a családfő hunyt el.

A Pécs Aktuál cikke szerint fekete zászló került ki a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola kapujára, miután két szülő is elhunyt a koronavírus miatt, akik után összesen 9 gyermek lett árva, vagy félárva.

Tragédia: két szülő is elhunyt a vírus miatt egy pécsi iskolában, kilenc gyerek maradt utánuk

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Molnárné Szoldatics Katalin iskolaigazgató az esetek kapcsán a következőt nyilatkozta:

Nem jutunk szóhoz, segítenünk kell az árván maradt gyerekeknek.

A cikk szerint az egyik családban egy 51 éves anyuka nevelte egyedül hat gyermekét, a legkisebb épp csak betöltötte a 13. évét. Ő az iskolaigazgató tudomása szerint együtt aludt az anyjával egy szobában, most pedig csak nézi az üres ágyat.

Az édesanya a válását követően javarészt az idősebb gyerekek segítségével próbált boldogulni, de örökölt tartozásuk miatt eléggé kilátástalan volt a helyzetük. 

Az iskolaigazgató szerint a gyerekek tehetségesek, és lelkileg nagyon megviselte őket anyjuk halála. A gyerekek most egyedül próbálnak meg boldogulni, de egyelőre nem tudják, hogy miképp fizetik ki a közüzemi számlákat és a felhalmozott tartozást. Olyan helyre szeretnének költözni, ahol a roszz életkörülmények és az emlékek sem kísértik őket és új életet tudnak kezdeni, ehhez szeretnének segítséget kérni.

A másik pécsi családban egy hatodikos ikerpár és egy 15 éves lány maradt családfő nélkül, miután 45 éves édesapjuk elhunyt. Az igazgatónő nekik is szeretne segítséget nyújtani, mert ugyan az édesanyának van munkahelye, de ekkora tragédiára nem számítottak. 

Molnárné Szoldatics Katalin a lapnak elmondta, szülők halálakor nem szokták kitenni a fekete zászlót, de most kivételt tettek. 

Aki segítené a két pécsi családot, azok ennek a cikknek a végén találják meg a számlaszámokat.

Forrás: pecsaktual.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.