Mindezt az OKFŐ egyik vezető munkatársa kérte a rendelőktől. 

Már az oltópontokról is kitiltották a média képviselőit, mert nem most kell álhíreket gyártani

Fotó: MTI/Vajda János

Miután a szakrendelőket is átalakították oltópontokká, “szükségessé vált a közvélemény tájékoztatásával kapcsolatos kommunikációs szabályok kialakítása” – írta a rendelők vezetőinek címzett levelében Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese.

A rendelőket arra kérték vasárnap, hogy “ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat. Takács ezt azzal indokolja, hogy

“az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet”.

Ez a lépés nyilvánvaló válasz arra, hogy a héten 28 szerkesztőség, köztük a Telex is nyílt levélben fordult a kormányhoz és az operatív törzshöz, hogy engedjék be a kórházakba a magyar sajtót.

A szerkesztőségek többek között azt kérték, hogy engedjék be az újságírókat és forgatócsoportokat a magyarországi kórházak Covid-osztályaira és az oltópontokra, és tegyék lehetővé, hogy az egészségügyi dolgozók szabadon nyilatkozzanak.

Minderre a kormány részéről előbb Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár reagáltúgy, hogy „a kórházakban gyógyítani kell, nem kamerázni”. Orbán Viktor pedig annyit mondott, „nem most kell bemenni a kórházakba kamuvideókat és álhíreket gyártani”.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI/Vajda János

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@division: ma, 21:27
Amennyiben minden nagyon szép, minden nagyon jó, akkor miért nem lehet dokumentálni? Miért nem lehet bemutatni, hogy micsoda szervezettség jellemzi a védőoltások beadását, hogy sehol nincsenek feleslegesen várakozók, sehol nincsen tumultus?
Megszűnne pedig a suttogás, a mindenféle összeesküvés elméletek alól így lehetne a legjobban kihúzni a szőnyeget.
Nem hiszem, hogy olyan nagy fáradság belátni ezt.
Országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylésére nem válaszolnak, a sajtó nem mehet be a kórházakba, de mostmár az oltópontokra se, vajon mit titkolnak, mi az a szégyellnivaló amit takargatnak?
Akik oltanak mit tudnának mondani, kérdezed. Például azt, hogy minden olajozottan, fennakadás nélkül megy, a kiskatonákra múlhatatlanul szükség van, mert nélkülük ... hát, innen jönne az érdekesség.
Aztán netán azt is el tudnák mondani, hogy gond van a listákkal, gond van az oltásra várókkal, valamilyen oknál fogva jönnek jogosulatlanul is, és a kiskatonák a bejáratnál nem merik megkérdezni, hogy időpontra érkezett-e a tisztelt polgár.
Na szóval ilyesmit mondanának. Ha az első variáció a nyerő, akkor minden szuper, ha második, akkor benne vagyunk a guanoban. Ezt tudnák elmondani hiteles emberek, ha hagynák. Miért nem hagyják?
Megjegyzés : a te és a nejed esete egyedi eset, ebből nem lehet általános következtetést levonni. Márpedig ha az oltási kedvet akarnánk fokozni, akkor azt éppen az őszinte tájékoztatással lehetne elérni.
Kiderült már, hogy hányan kapták el a fertőzést az oltás után tetszőleges időben? Még mindig titok? Szerinted normális ez?
Szerinted mi az oka a titkolózásnak? Ne gyere azzal, hogy ez nem tartozik a lakosságra, mert igenis mindenkire tartozik.
Majd ha lesz időd meg kedved is, akkor válaszolhatnál, de ha nem, az se baj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Egy hangyafülnyit megint álságos a nagyon lojális OKFŐ.Amikor valamelyik prominens személyt, vagy celebet oltják, felvonul a királyi média, és neten, híradóban mutatják. Igaz csak a pácienst, mert a többit jobb ha homály fedi!
karma1
@justhpeter: 11.09-re: Azert van masfele tapasztalat is. Gyermekem Edesapja az Ulloi Uti Klinikakhoz volt behivva - egyebkent a Honved korhazhoz tartozna - , es bar idore szolt a behivoja, de 3 orat kellett varnia a sorara. O 76 eves, egeszseges, 3 hete felhivta a haziorvosa - akit nem is ismer, csak korzetileg hozzatartozik - hogy jojjon be Szputnyikra. Mire O mondta, hogy koszoni, de azt nem keri, miutan nem hivatalos oltoanyag, es az oroszok ugy adtak a magyaroknak, hogy 12 ev alatt es 59 ev folott NINCS BEVIZSGALVA meg az orosz gyarto altal sem - ugyhogy ezt most nem keri. Harom het mulva lett Pfizer, de peldaul egyszerre oltottak Ot egy csoport kismamaval, es nekik is az utcan kellett alldogalni a szar idoben, orakat varva az oltasra. De hallottam a baratnontol, hogy a IX. keruletben is flottul ment minden, kinaival. Soha nem lehet altalanositani, de nem az utobbi es nem a Te eseted az altalanos illetve a leggyakoribb
Nessy
Ez a kitiltás természetesen az MTI beállított fotóira nem vonatkozik! Hazánk nagyjait és a "celebeket" is kísérheti a királyi tv stábja.Olyan álságos az egész kormányzati kommunikáció.
gina
Én meg megakadályoznám hogy egy elmebeteg legyen az ország élén a mocskos tolvaj hazug szemét társaival,elég volt ebből az élösködő szemét patkányokból

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.