A napokban robbant a hírbomba: 533 millió Facebook-felhasználó személyes adatai szivárogtak ki. Most már azt is tudjuk, hol lehet leellenőrizni, hogy köztük vagyunk-e – írja a 24.hu.

Itt lehet ellenőrizni, hogy kiszivárogtak-e a facebookos adatai

Fotó: Pexels

A felhasználók, akiket érdekel, hogy az ő profiljuk adatai is elérhetőek-e bárki számára az interneten, most már ellenőrizhetik. Létrehoztak ugyanis egy nyílt forráskodú szoftvert, ami a Facebookon használt telefonszám vagy a közösségi oldal azonosítója alapján ellenőrzi, hogy érintettek vagyunk-e a szivárgásban.

Az oldal ide kattintva érhető el – tudta meg a 24.hu. Ez az oldal tartalmazza az ellopott 377 000 magyar adatainak lebutított változatát, de semmilyen érzékeny személyes adat nem elérhető rajta. Egyetlen célja, hogy a felhasználóknak lehetősége legyen ellenőrizni érintettek-e a korábbi adatszivárgásban.

Ha az oldal azt az információt dobja vissza, hogy szereplünk a kiszivárgott adatbázisban, akkor érdemes azonnal jelszót cserélni minden fontosabb oldalon, nemcsak a Facebookon, illetve ügyelni rá, hogy megfelelő erősségű legyen a választott jelszó, továbbá ahol erre adott a lehetőség, ott melegen ajánlott a kétlépcsős azonosítás beállítása.

Forrás: 24.hu

Fotó: Pexels

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.