A Telex.hu készített egy nagyinterjút a fideszes politikussal. Szó volt Mészárosról, az EU-ról, Hadházy-ról és Jakab Péterről is – írja a Blikk.hu.

"Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg" – Nagyinterjú Deutsch TamássalFotó: Instagram / @dajcstomi

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője beszélt a Fidesz gazdaságpolitikájának áldásos hatásáról, a Néppártból való jogos távozásról és a pszichopata ellenzékről is – írja a Blikk.hu.

Szó esett a magyar sajtó szabadság helyzetéről is, melyre a politikus úgy válaszolt, hogy 

Sajnos, nem vásárolták fel a fél sajtót, bár komoly befektetéseik voltak

- fogalmazott a Telex.hu-nak.

Az is tény, hogy a sajtó esetében a befektetéseknek van közéleti relevanciája. Az az állítás viszont gyerekes és nem igaz, hogy ezek az emberek politikai utasításokra cselekedtek volna

- utasította vissza a vádakat Deutsch.

Szó volt még a közpénzből való gazdagodásról:

A közpénzből történő gazdagodással pedig az a helyzet, hogy a magyar állam fejlesztési forrásai az elmúlt 10 évben, hála a jó égnek és az Orbán-kormányok sikeres gazdaságpolitikájának, a korábbiaknál lényegesen nagyobbakká váltak. Ezeket a fejlesztési forrásokat pedig döntő részben csak úgy lehet felhasználni, ha az üzleti élet magánszereplőinek közreműködésével valósulnak meg a fejlesztések. A fő kérdés, hogy a keletkező profit Magyarországon marad, vagy külföldre megy. És itt szerintem Lánczi professzor úrnak van igaza, ez egy alapvető gazdaságfilozófiai, politikai, világnézeti kérdés, és az ország, a nemzet jelenéről és jövőjéről vallott gondolkodás alapján két abszolút különböző megközelítés létezik. A magyar közpénzből megvalósuló beruházások profitja maradjon a magyar vállalkozásoknál

- nyilatkozott, hisz a Fidesz a globalista helyett a patrióta gazdaságpolitikát választotta.

Mészáros Lőrincz mesés gazdagodásáról annyit mondott, miszerint

Magyarországon van olyan milliárdos, akinek a felmenői 50-80 évvel ezelőtt már milliárdosok voltak, és ezt a vagyont örökölte? Van ma olyan milliárdos itthon, akinek az életében a milliárdossá válás útján nem volt néhány év, amikor mikrovállalkozóból hirtelen dúsgazdag lett?

- majd folytatta,

Ki az, aki nem így lett gazdag? Ott van például Bige László. Neki honnan lett ennyi pénze? Mi a különbség Mészáros és Bige gazdagodása között? Itt a vagyonátmentő kommunisták számtalan disznóságán kívül mindenki 1990 óta a demokráciában és a piacgazdaság körülményei között gazdagodott meg. Az USA-t leszámítva a világ minden országában a dúsgazdagok döntő részét utálja a közvélemény, mert ilyenek az emberek. Részben, mert irigyek, részben meg nem hiszik el, hogy tisztességes módon meg lehetett gazdagodni

– mondta, hozzátéve: a vagyonátmentő kommunistákon kívül mindenkiről, aki ma Magyarországon a leggazdagabbak között van, kénytelen elhinni, hogy volt az életében egy olyan teljesítmény, amitől szinte a semmiből tisztességes módon rengeteg pénze lett – fogalmazott a Blikk.hu.

Ha ez nincs így, akkor azzal kellene szembenézni, hogy ebben az országban mindenki csibész volt, ez pedig szerintem kizárt.

Merthogy ugye,

Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét.

A Néppártből való kilépésre annyit mondott csak, hogy ő már jó ideje ezen az állásponton volt, de azért komoly energiákat fordítottak arra, hogy mégis bent maradjanak. Ez Dondals Tusk megválasztásával azonban véget ért és inkább mentek.

A Telex.hu által feltett kérdésre, miszerint 2030-ban Magyarország még az EU-tagja lesz-e, azt válaszolta

A magyar állam 1021 év óta létezik, ebből 17 évet töltött az EU-ban, több mint ezer évig életképes volt az Európai Unión kívül is. Az európai együttműködés történetének közel 70 évének a döntő részét is kényszerűségből azon kívül töltötte. Nem mondom, hogy ebben az időszakban Magyarország a Föld legkellemesebb része volt, de létezett. Ugyanakkor ma a magyar embereknek, a magyar nemzetnek érdeke, hogy az EU tagjai legyünk.

Deutsch beszélt még a korrupciós vádakról is, melyek szerinte füleg a 2010 előtti évekre vonatkoznak. Nyilván valóan.

Itt azért még megemlítette a korrupciós ügyek harangját állandóan kongató Hadházy Ákost is:

És azt is gondolom, hogy szegény, szerencsétlen Hadházy Ákos pszichopata. Ez persze, neki a legrosszabb, másodsorban viszont az egész országnak az, mert azért nagy nyilvánosság előtt ritkán szoktak dúlni-fúlni pszichopaták; ráadásul ezt úgy teszi, hogy még jó pofát kellene vágni mindehhez, és úgy kellene tenni, mintha akár csak minimálisan is kiegyensúlyozott mentális képességekkel rendelkezne és lenne bármilyen valóságalapja a folyamatos vádaskodásainak. Neki a következő a viszonya a világhoz: ha valaki Magyarországon EU-s pénzhez jut, az automatikusan korrupt, és innentől már csak két lehetőség maradt: vagy már felfedezte róla, hogy korrupt, vagy még nem, tertium non datur.

 Szóba került Jakab Péter is, mely témához annyit fűzött hozzá, hogy

A széles nyilvánosságban a Fideszt támogató üzletemberek életvitelébe szerintem pofátlan dolog lenne beleszólni. Ami pedig a politika világát illeti, fontos önazonosnak lenni. Annál szánalmasabb dolog, mint amit most Jakab Péter művel, nem sok van. Mi lesz a következő, kiposztol egy krumplileves-receptet Kádár elvtárs nyomán? Ez vérciki.

Az interjú végén megtudhattuk azt is, hogy Orbán természetesen nem a hatalomhoz ragaszkodik, hiszen

Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni. A politikában a siker egyik fajtája a választási győzelem, azért pedig hatalom jár. Ha egy politikus azt mondja, hogy utálja a hatalmat, vagy anarchista, vagy olyan, mintha egy csatár azt mondaná, hogy nem szeret gólt lőni, sőt, ha lehet elkerüli. Orbán sikerorientált, én pedig nagyon szeretem a sikerorientált embereket az élet minden területén.

Forrás: Telex.hu, Blikk.hu

Címlapkép: Instagram / @dajcstomi

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét."
Magyarul törvényesített lopás. Ezért maffia kormány az orbani halál kormány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
És akkor azt is meg kell nézni, hogy min gazdagodtak ezek a herék ! Mert nem ám valami értéktermelésen, valami újnak a bevezetésén, valami világsikeren ...Nem ! A fejésen, a közbeiktatáson, az áremelésen, a lefölözésen, a fix díjak kizsarolásán. A turizmus nem hozott többet, mint korábban, de a beruházásai elvitték az összes beruházás harmadát, minden közhaszon nélkül ! Ugyanígy a sport beruházásai, nem hoztak aok egy forintot sem, de annál inkább vitték a hasznot a megfelelő orbánzsebekbe. Az MTK stadiont sem a focicsapat bevétleiből tartják fenn, ezt talán látja ez a valamikori ember. Tönkrement az eü, az oktatás, a szociális ellátás, ezekbe be sem riháznak, nem is hoznak semmit sem. Fejik őket, tarolnak, igazgatnak, erőlködnek, erőszakoskodnak. A fizetések emeléséből származó állami bevételek a többinél gyorsabb ütemben nőnek ! A bankok gyakorlatilag nem fizetnek a náluk elhelyezett betétekért, a pénznek pillanatnyi értéke van csupán. Ez a vacak ember olyan tudatlan, hogy az már nemzeti fájdalom!
ómió
A 90. utáni "efftársi privatizáció", az bizony "legendás" volt!
folt
Ha az emberek felvesznek egy szemüveget, értelmesebbnek néznek ki.
Úgy tűnik Deutsch Tamáson a szemüveg sem segít.
ómió
@Szeparepa2:Kusikálj, bolsevik szarkupac! Fortyogásod nélkül is elviselhetetlen a komcsibűzöd! Inkább merülj alá a bolsi latrinába, ahol a helyed van!
kokopelli
Nem elég,hogy nem ismeri a történelmet,de még idézni is akar belőle!...csak a szlógenekre emlékszik! (;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.