A Telex.hu készített egy nagyinterjút a fideszes politikussal. Szó volt Mészárosról, az EU-ról, Hadházy-ról és Jakab Péterről is – írja a Blikk.hu.

"Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg" – Nagyinterjú Deutsch TamássalFotó: Instagram / @dajcstomi

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője beszélt a Fidesz gazdaságpolitikájának áldásos hatásáról, a Néppártból való jogos távozásról és a pszichopata ellenzékről is – írja a Blikk.hu.

Szó esett a magyar sajtó szabadság helyzetéről is, melyre a politikus úgy válaszolt, hogy 

Sajnos, nem vásárolták fel a fél sajtót, bár komoly befektetéseik voltak

- fogalmazott a Telex.hu-nak.

Az is tény, hogy a sajtó esetében a befektetéseknek van közéleti relevanciája. Az az állítás viszont gyerekes és nem igaz, hogy ezek az emberek politikai utasításokra cselekedtek volna

- utasította vissza a vádakat Deutsch.

Szó volt még a közpénzből való gazdagodásról:

A közpénzből történő gazdagodással pedig az a helyzet, hogy a magyar állam fejlesztési forrásai az elmúlt 10 évben, hála a jó égnek és az Orbán-kormányok sikeres gazdaságpolitikájának, a korábbiaknál lényegesen nagyobbakká váltak. Ezeket a fejlesztési forrásokat pedig döntő részben csak úgy lehet felhasználni, ha az üzleti élet magánszereplőinek közreműködésével valósulnak meg a fejlesztések. A fő kérdés, hogy a keletkező profit Magyarországon marad, vagy külföldre megy. És itt szerintem Lánczi professzor úrnak van igaza, ez egy alapvető gazdaságfilozófiai, politikai, világnézeti kérdés, és az ország, a nemzet jelenéről és jövőjéről vallott gondolkodás alapján két abszolút különböző megközelítés létezik. A magyar közpénzből megvalósuló beruházások profitja maradjon a magyar vállalkozásoknál

- nyilatkozott, hisz a Fidesz a globalista helyett a patrióta gazdaságpolitikát választotta.

Mészáros Lőrincz mesés gazdagodásáról annyit mondott, miszerint

Magyarországon van olyan milliárdos, akinek a felmenői 50-80 évvel ezelőtt már milliárdosok voltak, és ezt a vagyont örökölte? Van ma olyan milliárdos itthon, akinek az életében a milliárdossá válás útján nem volt néhány év, amikor mikrovállalkozóból hirtelen dúsgazdag lett?

- majd folytatta,

Ki az, aki nem így lett gazdag? Ott van például Bige László. Neki honnan lett ennyi pénze? Mi a különbség Mészáros és Bige gazdagodása között? Itt a vagyonátmentő kommunisták számtalan disznóságán kívül mindenki 1990 óta a demokráciában és a piacgazdaság körülményei között gazdagodott meg. Az USA-t leszámítva a világ minden országában a dúsgazdagok döntő részét utálja a közvélemény, mert ilyenek az emberek. Részben, mert irigyek, részben meg nem hiszik el, hogy tisztességes módon meg lehetett gazdagodni

– mondta, hozzátéve: a vagyonátmentő kommunistákon kívül mindenkiről, aki ma Magyarországon a leggazdagabbak között van, kénytelen elhinni, hogy volt az életében egy olyan teljesítmény, amitől szinte a semmiből tisztességes módon rengeteg pénze lett – fogalmazott a Blikk.hu.

Ha ez nincs így, akkor azzal kellene szembenézni, hogy ebben az országban mindenki csibész volt, ez pedig szerintem kizárt.

Merthogy ugye,

Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét.

A Néppártből való kilépésre annyit mondott csak, hogy ő már jó ideje ezen az állásponton volt, de azért komoly energiákat fordítottak arra, hogy mégis bent maradjanak. Ez Dondals Tusk megválasztásával azonban véget ért és inkább mentek.

A Telex.hu által feltett kérdésre, miszerint 2030-ban Magyarország még az EU-tagja lesz-e, azt válaszolta

A magyar állam 1021 év óta létezik, ebből 17 évet töltött az EU-ban, több mint ezer évig életképes volt az Európai Unión kívül is. Az európai együttműködés történetének közel 70 évének a döntő részét is kényszerűségből azon kívül töltötte. Nem mondom, hogy ebben az időszakban Magyarország a Föld legkellemesebb része volt, de létezett. Ugyanakkor ma a magyar embereknek, a magyar nemzetnek érdeke, hogy az EU tagjai legyünk.

Deutsch beszélt még a korrupciós vádakról is, melyek szerinte füleg a 2010 előtti évekre vonatkoznak. Nyilván valóan.

Itt azért még megemlítette a korrupciós ügyek harangját állandóan kongató Hadházy Ákost is:

És azt is gondolom, hogy szegény, szerencsétlen Hadházy Ákos pszichopata. Ez persze, neki a legrosszabb, másodsorban viszont az egész országnak az, mert azért nagy nyilvánosság előtt ritkán szoktak dúlni-fúlni pszichopaták; ráadásul ezt úgy teszi, hogy még jó pofát kellene vágni mindehhez, és úgy kellene tenni, mintha akár csak minimálisan is kiegyensúlyozott mentális képességekkel rendelkezne és lenne bármilyen valóságalapja a folyamatos vádaskodásainak. Neki a következő a viszonya a világhoz: ha valaki Magyarországon EU-s pénzhez jut, az automatikusan korrupt, és innentől már csak két lehetőség maradt: vagy már felfedezte róla, hogy korrupt, vagy még nem, tertium non datur.

 Szóba került Jakab Péter is, mely témához annyit fűzött hozzá, hogy

A széles nyilvánosságban a Fideszt támogató üzletemberek életvitelébe szerintem pofátlan dolog lenne beleszólni. Ami pedig a politika világát illeti, fontos önazonosnak lenni. Annál szánalmasabb dolog, mint amit most Jakab Péter művel, nem sok van. Mi lesz a következő, kiposztol egy krumplileves-receptet Kádár elvtárs nyomán? Ez vérciki.

Az interjú végén megtudhattuk azt is, hogy Orbán természetesen nem a hatalomhoz ragaszkodik, hiszen

Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni. A politikában a siker egyik fajtája a választási győzelem, azért pedig hatalom jár. Ha egy politikus azt mondja, hogy utálja a hatalmat, vagy anarchista, vagy olyan, mintha egy csatár azt mondaná, hogy nem szeret gólt lőni, sőt, ha lehet elkerüli. Orbán sikerorientált, én pedig nagyon szeretem a sikerorientált embereket az élet minden területén.

Forrás: Telex.hu, Blikk.hu

Címlapkép: Instagram / @dajcstomi

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
""Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg"
--Tökéleets nyílt beismerése, az új NERgazdagok Ocsmány Vigyor strómanjai.
- Hatalmát meg a többetlopás céljából akarja megtartani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A 90. utáni "efftársi privatizáció", az bizony "legendás" volt!
folt
Ha az emberek felvesznek egy szemüveget, értelmesebbnek néznek ki.
Úgy tűnik Deutsch Tamáson a szemüveg sem segít.
sgl
Bizony Martonyi fidesz külügyér elvtárs - mert ugyi ő is mszmp tag volt az átkosban,- nem véletlenül lett 90 után hirtelen egy gazdasági nagymajor tulajdonosa, ami ma milliárdokat ér.
Így gazdagodtak a komcsik akik aztán a fideszbe és a kormányba kerültek.
A gázszerelő akkor végezte a csőszereő tanfolyamot.
ómió
@Szeparepa2:Kusikálj, bolsevik szarkupac! Fortyogásod nélkül is elviselhetetlen a komcsibűzöd! Inkább merülj alá a bolsi latrinába, ahol a helyed van!
kokopelli
Nem elég,hogy nem ismeri a történelmet,de még idézni is akar belőle!...csak a szlógenekre emlékszik! (;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.