Új székek vásárlásakor több szempontot is át kell gondolnunk. Az első és legfontosabb, hogy melyik helyiségbe keressük a megoldást. Konyha és étkező esetén más tényezők lesznek elsődlegesek, mint például dolgozószoba esetén. Lássunk néhány tippet, amely segíthet a megfelelő székek kiválasztásában!

A tökéletes székválasztás titka

Fotó: Pixabay.com

Műanyag, fa vagy bőr?

Az anyagválasztás minden esetben elsődleges szempont, hiszen fontos, hogy a székek stílusban passzoljanak a többi bútordarabhoz. Ne válasszunk stílusban és anyagban nagyon eltérő darabokat, de azért ne féljünk a sokszínűségtől se! Üveg asztalhoz például remekül passzol a bőr borítású szék, fa asztalhoz pedig fa vagy műanyag széket válasszunk! A könnyű tisztítás érdekében ne válasszunk textil anyagú ülőrésszel rendelkező széket, inkább dobjuk fel azt ülőpárnákkal! Az ülőpárna remek megoldás lehet, ha régi székeket akarunk új köntösbe bújtatni, vagy nem merünk túl színes darabokat választani – a székpárnákkal bátran kísérletezhetünk!

Tipp: A pihe puha szőr szuper menő! Válassz szőrös székpárnát és azonnal luxus hatást érhetsz el!

A tökéletes székválasztás titka

Kényelem mindenekelőtt

A kényelem kulcsfontosságú, különösen, ha az íróasztalhoz keresünk megfelelő széket. Az otthoni irodához vagy íróasztalhoz érdemes gurulós széket választani, kényelmes és jól tartó hátrésszel, hiszen több órát fogunk a székben ülve tölteni. Ha csak átmeneti megoldást keresünk, és például az étkezőasztalnál dolgozunk, akkor se hanyagoljuk el a kényelmi szempontot! Vehetünk például zselés vagy memóriahabos ülőpárnát, így a hagyományos székből is kényelmesen dolgozhatunk.

Természetesen elengedhetetlen szempont székválasztásnál, hogy mekkora helyre keresünk megoldást. Nemcsak arra kell odafigyelni, hogy a szék kényelmesen elférjen a helyiségben, hanem például arra is, hogy a magassága megfelel-e az asztalhoz, be tudjuk-e azt tolni az asztal alá, állítható-e a kar vagy háttámla.

Ezeket a szempontokat gyakran nem vesszük figyelembe, pedig így találhatunk rá a tökéletes darabra! Váráslás előtt mérjük le, hogy mekkora helyre képzeljük el a széket – mérjük le az asztal magasságát, a helyet az asztal mögött és a szélességet is.

Tipp: Kis helyre válasszunk padot! Szuper trendi megoldás, sokan elférnek rajta, ráadásul egy szuper ülőpárnával pillanatok alatt feldobhatjuk!

Székpárnát vagy egyéb kiegészítőt keresel! Irány a FAVI.hu bútorkereső!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.