Ellenzéki pártok szerint Orbán Viktor a keddi járványügyi bejelentésében sem adott magyarázatot csapnivaló kormányzati teljesítményére, ehelyett maradt a propaganda, a nyitás pedig csak a korábbi hibák korrekcióját jelenti.

Barkóczi Balázs a DK szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor nem adott magyarázatot arra, hogy "miért Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan az egész világon hetek óta, hogy miért nem jutnak idősek lélegeztetőgépes ellátáshoz, hogy milyen kormányzati döntések és mulasztások vezettek több ezer magyar ember egyébként elkerülhető halálához. Ehelyett maradt a propaganda és a hencegés a háziorvosok oltási teljesítményével".

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt követeli, a kormány a jövőben bízza a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre – közölte a szóvivő.

"A kormány teljesítményét már ismerjük, és nem akarunk még több családtagot, rokont, barátot és ismerőst gyászolni. Az ország érdekében reméljük, hogy ez volt a miniszterelnök utolsó járványügyi bejelentése"

- fogalmazott Barkóczi Balázs.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.