Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 536 751 fő, közülük 1 005 936 fő már a második oltását is megkapta.

1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 311 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 152 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115 főre emelkedett.12 202 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen.

Újra kettőezer alatt az új fertőzöttek száma, viszont több mint háromszázan meghaltak itthon

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 25%-a már kapott oltást, szemben az uniós 13%-os átlaggal.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, a mai naptól megkezdődhet a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithatnak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódik. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85%-a már megkapta az oltást. A pedagógusok soron kívüli oltása is folytatódik, az érintettek SMS-ben már megkapták a behívót. Szerdán újabb Pfizer-szállítmány érkezik.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: Pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

folt
"az UEFA elvárása szerint az MLSZ-nek április 7-ig kell jelezni, hogy mennyi nézőt vállal Budapest a júniusi meccsekre, illetve hogy április 19-én végleg pontot tesznek az idei labdarúgó-Európa-bajnokság ügyére, tehát akkor derül ki az is, hogy a járványhelyzet mélysége és a nézőszám-vállalások alapján mely helyszínektől veszik el a rendezés jogát.

„Furcsa egybeesés, hogy Orbán éppen a holnapi, április 7-i határidő előtt jelentette be a szakemberek szerint teljesen indokolatlan lazítást, egy olyan bűvös 2,5 milliós átoltottsági határszám ürügyén, amit egyetlen járványügyi szakember sem képes értelmezni és felfogni, hogy miért pont annyi… A másik érdekes egybeesés, hogy Orbán ugyebár éppen az UEFA végleges döntésével egy napon, vagyis április 19-én, hétfőn akarja mindenképpen újranyitni az iskolákat, annak ellenére, hogy a járványügyi szakemberek szerint ez a szintén ép ésszel megmagyarázhatatlan döntés óriási kockázatokat rejt magában, és hatalmas, akár komoly emberáldozatokat követelő kormányzati felelőtlenség.”

"Nos, az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
Egyébként nekem annyira teCC amikor szinte minden médiából betelefonálók, médiageczik osztják az észt mindenféle baromságot hablatyolnak, ha valaki mond egy méretes baromságot nem javítják ki, mert a média csótány is hülye hozzá, és az elhangzott baromságok pillangó hatásként terjednek aztán az országban és így válnak tudományos hozzászólásokká.
Persze ezt nagyban elősegíti a politikusok zagyválása, a megszólaló szagemeberek sem egyöntetű véleménye.
Szóval a média is hatalmas károkat tud okozni nem csak az FB.
gina
Aki nem hisz ezeknek a számoknak akkor jobb ha a duplájának hisz, ha nem igy lenne OV és alattvalói már régen tiltakoznának,,, aki megvédi ezt a rohadt népgyilkos kormányt az maga is megérdemli hogy ott kössön ki... ennyire hülye és korlátolt ez a nép? hát nem hiszem el. hogy ennyire imádja ezt az alattomos rohadék cigányt...
lusta
@Namely: A következőt nem árt tudni. Ha megfelelő lenne a védekezés, akkor ezek az emberek (egy részük) nem halnának meg. Sajnos a médiából és a közzétett statisztikáából úgyjön le, ezeknek már úgyis mindegy volt. Hát nem. Olvasom a világhálón megjelenteket és sajnos oda kell jutnom, hogy Magyarország egy másik bolygó. Mai nyilatkozat a Gdański Orvostudományi Egyetem Klinikai Központjának igazgatójától: ...október közepe és január közepe közötti időben a 4000 dolgozóból, orvosok, szakápolók, segédek, mentősök, adiminisztráció, 400 fő betegedet meg és több tíz embert kellett kórházi kezelésre beutalni. Köztők engemet és a rektort is. 1 fő elhunyt. Jelenleg 2 hónappal az oltások után kijelenthetjük annak ellenére, hogy egyesek csak egyszer lettek beoltva, hogy csak 6 fő betegedett meg és egyiknek sem volt súlyos lefolyású betegsége...Jelenleg a betgek nagy része 40-50 év közöttiek. Igaz, ott a kínai oltóanyagot nem használják. Ugyanis nem egy ismerősöm, barátom a kínai oltóanyag után súlyosa megfertőződtek és a kórház irodájában fekszenek, mert mááshol nincs hely.
Aki Én
ezalenyeg.hu/kozugy/orban-tul-koran-kezdte-unnepelni-sajat-magat-57135?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=57135

ezalenyeg.hu/publi/mennyit-er-orbannak-egy-magyar-ember-elete-55880

,,A sport!
Épeszű vezető egy világjárvány közepén inkább az egészségügyre költené a milliárdokat, nem üresen kongó stadionokra. Viktor azonban nem normális vezető. 2020. március 20. és 2021. március 19. közötti időszakban

288,6 milliárd forint plusztámogatást adott különböző sporthoz kapcsolódó célokra. Tavaly kb. 4,6 millió magyart foglalkoztatott a munkaerőpiac, azaz minden dolgozó állampolgárnak 62 ezer forintjába fájt a miniszterelnök hobbija.
Összehasonlításképp, az egészségügy mindössze 60,7 milliárd forint átcsoportosított támogatást kapott. Miközben világelsők vagyunk halálozásban, a kormány inkább áldoz a kedvteléseire, mint a magyarok védelmére. Kimondhatjuk,
a káoszkormány az életünkkel játszik."
Namely
@lusta: 1. Nem azt írtam, hogy ők meghaltak volna amúgy is. Azt írtam, hogy nem a covid vezetett a halálukhoz, mert az maga csak az emberek töredékénél vezetne hozzá.
2. "Mai nyilatkozat a Gdański Orvostudományi Egyetem Klinikai Központjának igazgatójától: ...október közepe és január közepe közötti időben a 4000 dolgozóból, orvosok, szakápolók, segédek, mentősök, adiminisztráció, 400 fő betegedet meg és több tíz embert kellett kórházi kezelésre beutalni. Köztők engemet és a rektort is. 1 fő elhunyt. "
Számoljuk csak. Ezek az értékek az influenza számai alatt vannak.
" Jelenleg 2 hónappal az oltások után kijelenthetjük annak ellenére, hogy egyesek csak egyszer lettek beoltva, hogy csak 6 fő betegedett meg és egyiknek sem volt súlyos lefolyású betegsége...Jelenleg a betgek nagy része 40-50 év közöttiek."
Én nem mondtam, hogy oltással nem lesz jobb azoknak a helyzete, akiknek gondjuk lenne ezzel a vírussal. Nem vírustagadó, hanem járványtagadó vagyok. De azt vallom: ezt a helyzetet nagyságrendekkel elnézték. Az oka pedig a média, a szentimentális nyugati szemlélet (amíg nem látják, hogy meghalnak emberek, addig azt hiszik, ilyen a filmekben van), és a kínai befolyás alatti who direktívák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.