Magyar feliratot kapott az Orbánról szóló, Helló, diktátor című dokumentumfilm. A film szerint az uniónak nincs megfelelő belső kontrollja az autokráciába forduló tagállamokkal szemben.

A Propeller is megírta korábban, hogy 

„Helló, diktátor” – Jean-Claude Juncker öt évvel ezelőtti mondatával kezdődik az a dokumentumfilm Orbán Viktor és az Európai Unió kapcsolatáról, amit a német-francia Arte csatornán mutattak be.

Bár Juncker egy tavalyi interjúban arról beszélt, hogy csak poénkodott, és igazából tiszteli a magyar miniszterelnököt, Michael Weich „Hallo, Herr Diktator” című dokumentumfilmje nagyon is komolyan vette az idézetet.

A filmrendezője, Michael Wech szerint jó visszhangot kapott, és azóta

elkészült hozzá az angol és magyar felirat is, amivel most először látható.

A három hónap alatt készült film több témát is körbejár. Láthatjuk azokat a brüsszeli vitákat, amik fokozatosan elszigetelték a Fideszt. Felidézik a civiltörvény elleni tüntetéseket, a Soros-ellenes kampányokat és a CEU elűzését. Bemutatják a Magyar Hang, a Klubrádió és Iványi Gáborék – kormányzati ráhatástól sem függetlenül kialakult – működési nehézségeit. Hadházy Ákos pedig a semmi közepén zötykölődő, az EU-s pénzből épült, felcsúti kisvasúton ülve mesél Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korrupciós ügyeiről.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: youtube.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@cikicakk55: Elvoltam, megjöttem, mindjárt indítom. Kíváncsi vagyok.
nezelodo
@Shikari: Miért, csak Orbán tehette meg azt a gusztustalanságot, amit a modern Európában még senki, hogy óriásplakátokon gyalázta a szövetséges politikustársait? Szerinted ez rendjén volt, aztán pedig odament és tartotta a markát!
Most, hogy kapott egy kis ízelítőt, halálra sértődik, mert a kölcsön kenyér visszajár!? Vagy ő személyesen az Isten, hogy csak neki szabad? Azt gondolod, hogy a focipályán még sosem törlesztett egy véletlen felvágásért, amiért amúgy bocsánatot kért tőle a játékostárs? Még a meccs után is kolléga...
Nessy
@nezelodo: Orbánt csak hódolat illeti, s nem bírálat! Az demagógia Nem tudja megcáfolni, hiszen az internet nem felejt. A XXI.században élünk, ha ő a XIX.századot látná is szívesen.
simmering73
Kötelező mozi illiberálisoknak is. Shikariéknak meg van a program estére.
nezelodo
@Shikari: Kimerítő, tudományos, illiberális indoklás. De sokszor hallottuk ezt a Kádár rendszerben is a nem megmagyarázható tettekre, és lehet, hogy ugyanazon ajkakat hagyta el a varázsige mint most.
Nyírfa
Gyerekek, emésztek. Mindent tudtunk, tudunk, mégis, így egy kupacban látni a szégyenünket...nem találok más, megfelelőbb kifejezést arra, amit érzek: szégyen.
De, azt is el akarom mondani, hogy a filmben szerepelt néhány magyarok közt európai:
Karácsony, Magyar Bálint, Ákos, Arató, a Magyar Hang képviselői.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.