A beruházás összege nagyobb, mint 2019-ben a magyar felsőoktatás teljes állami költségvetése volt. Ebből épül a kínaiaknak a magánegyetem Budapesten.

Kínai magánegyetem magyar adófizetők százmilliárdjaiból: a polgármester Orbántól a terv visszavonását követeli

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ferencváros polgármestere a kínai magánegyetem építéséről készült kormányzati terveket visszavonását követelte kedden az esti órákban a Facebookon megjelent bejegyzésében.

Baranyi Krisztina azokra a kedden napvilágot látott hírekre reagált, amelyek szerint a magyar kormány egy kínai állami óriásvállalattal szeretné megvalósítani a magyar felsőoktatás elmúlt évtizedeinek egyik legnagyobb beruházását, a sanghaji elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának építését.

Az 540 milliárd forintra becsült építkezésből 100 milliárdot a magyar állam állna, viszont mintegy 450 milliárdot Kína hitelezne, hasonló konstrukcióban, mint a Belgrád-Budapest vasútbővítésnél.

A Direkt36 arról írt, hogy a Fudan kampusza a kormány számításai szerint több pénzbe fog kerülni, mint amennyit a teljes magyar felsőoktatás működésére költött az állam 2019-ben.

Ferencváros függetlenként megválasztott polgármestere kemény hangú posztjában közölte, levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben egyebek mellett azt írta a miniszterelnöknek és Palkovics László miniszternek,  hogy a kormányzati terveket hozzák nyilvánosságra és amennyiben a Direkt36 cikkében leírtak megfelelnek a valóságnak, a meghozott döntéseket vonják vissza.

Mi természetesen támogattuk, hogy Ferencvárosban felépüljön a Diákváros 8-10 ezer kollégiumi férőhellyel, a megújult...

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2021. április 6., kedd

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nem fogja; erre 2 ok is van:
ezzel is tövig benyal a kínai elvtársaknak
és ebből is rengeteg pénzt kap vissza! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
450 milliárd forint!! Ennyi volt 2019-ben a teljes magyar felsőoktatás költségvetési finanszirozási összege.
Clavigo
@verőce21: 13.12. Szerintem inkább Orbán... Valószinű megejt egy extra komcsi- emlékmű koszorúzást Pekingben.,egy extra pipával együtt... Tulajdonképpen mire jó ez,,meséld el..
CsipkeRózsa
Hány milliárdot lehet ebből alkotmányos költségként elszámolni?!

Szemét banda, az itthoni oktatás, egészségügy pedig tovább romolhat, a szegénység bővülhet.

Ehhez már nagy fokú bátorság és szemétség kell. Nincs a közelben egyetlen politikus sem, aki megszólalna, hogy ezt azért mégse?
kissé felnőttem
@kereső: nem az ő pénze könnyen jőtt könnyen szórja itthon mi van az nem érdekli
Eladott Ország
A bűnöző román cigányt és politikai prostituáltat le kell váltani és bíróság elé kell állítani! Ezzel a velejéig rohadt, pofátlan és cinikus szarházival nem is lehet tárgyalni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.