A kormányszócső már most tudja, hogy Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kormányhű kancellárja intésre készül emelni a mutatóujját.

Az SZFE kormányhű kancellárja öt külföldi egyetem megleckéztetésére készül

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet „úgy értesült”, hogy Szarka levelet készül írni az öt külföldi egyetem rektorának, hangsúlyozva, hogy sérti az SZFE érdekeit és a hatályos magyar jogszabályokat, hogy magyarországi jogi akkreditáció nélkül oktatást folytató civil szervezetek azzal hitegetik az intézmény hallgatóit, hogy külföldi egyetemek „befogadják” őket, és számukra a magyar jogszabályoknak megfelelő diplomát állítanak ki

- írja a 444.hu.

A portál emlékeztet arra, hogy március közepén derült ki, hogy a Vidnyánszky Attila vezetésével megszállt Színház- és Filmművészeti Egyetem 150 hallgatója akkor is megkaphatja a diplomáját, ha nem kívánják a tanulmányaikat az SZFE-n befejezni.

A fideszes terjeszkedés miatt távozó oktatók és diákok által életre hívott FreeSZFE Egyesület ugyanis megállapodást kötött öt külföldi intézménnyel, a salzburgi zeneművészeti egyetemmel, a ludwigsburgi előadóművészeti egyetemmel, a varsói színművészeti egyetemmel és annak kihelyezett bialystok-i bábtanszakával, valamint a svájci színiakadémiával 14 osztály átvételéről.

Szarka egyebek mellett azt akarja majd leírni az öt külföldi egyetem rektorának, hogy sérti az SZFE érdekeit és a hatályos magyar jogszabályokat, amiért magyarországi jogi akkreditáció nélkül oktatást folytató civil szervezetek azzal hitegetik az intézmény hallgatóit, hogy külföldi egyetemek „befogadják” őket, és számukra a magyar jogszabályoknak megfelelő diplomát állítanak ki.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Mi az, hogy "Szarka"? Miért kell becézni? Legyen egyszerűen szar. A külföldi egyetemek úgy is tudják, hogy mi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A nyúlezredest a külföldi egyetem egy újjal lenyomja mint alföldi paraszt a bélyeget. Orbán, Palkovics és Vidnyánszky egy nevetséges, de nélkülözhetetlen senkit csinált belőle. Ha egyszer az is ? Ez a buli a fiatalokon kívül mindenkire megalázó.
Nessy
@justhpeter: Jól megfizetett ítélet végrehajtó, aki elhiszi, hogy neki valahol is van szava. Illetve egy szó van: Igenis!
Pálinkás Pál
@Shikari: mert az uniós egyetemek papírját el kell fogadni...nézz utána...uniós ország vagyunk,bármennyire is nem tetszik...
Pálinkás Pál
@Shikari: google a te barátod...utána nézhetsz!
kishonda
Vigyorog mint egy debil tökvirág. Vagy az?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.