Az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) felhívást tett közzé, amelyben a jelenléti oktatás ellen a diákok, szülők, tanárok összefogását kérte. Azt írják: "egyikünk sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét vagy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát."

"Nem megyünk suliba április 19-től, maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul!" – ezt üzenik a diákok

Fotó: Facebook

Mint írták, több mint egy évnyi bezártság után

nagyon szeretnének barátaikkal, osztálytársaikkal találkozni, és ismerik a digitális oktatás hátrányait, most a szüleik, tanáraik életét tartják a legfontosabbnak.

Nem szeretnék, ha egy elhamarkodott nyitás miatt többé nem láthatnák nagyszüleiket, osztályfőnökeiket, krónikus betegségben szenvedő osztálytársaikat. Úgy gondolják, ki kell tartaniuk, hogy ne dőljön romba a járvány elleni hatékony védekezés.

Az iskolák túl korai újranyitása nagyobb károkat okozna, mint amennyit nyernének vele, egyesek szerint egy negyedik hullámot is elindíthatna. Ezért azt követelik a kormánytól, hogy:

- ne vezesse be a kötelező jelenléti oktatást április 19-étől,

- a középiskolákban addig maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul,

- a szülőknek ne legyen kötelező gyermeküket általános iskolába küldeni,

- a védettséget nem szerző tanárok választhassák az online tanítást!

Az ADOM Diákmozgalom indoklása szerint az érettségizőknek már nem jelent érdemi segítséget, ha visszatérnek az iskolába a vizsga előtti két hétre. Sokan tartanak viszont attól, hogy éppen akkor fertőződnek meg és nem tudják megírni az érettségit. Érthetetlennek tartják, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra nem érvényes.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Itt már a gyerekeknek is nagyobb felelősségérzetük van, mint a kormányfőnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Itt már a gyerekeknek is nagyobb felelősségérzetük van, mint a kormányfőnek.
magyar1
Az orvosok,ápolót stb. miért mentek még oltás nélkül is dolgozni, azok még sokkal veszélyeztetettebek voltak, vannak mert eleve betegekkel dolgoznak. A tanárok már munka nélkül szeretnének pénzt kapni.
Málna
@Horizont: Na mesélj, milyen az online oktatás?
Málna
Kényelmes ez így tanárnak, diáknak egyaránt. Persze, hogy húznák az időt.
gina
Már a gyerekeknek is nagyobb az IQ juk mint OV nak, egy elmebeteg zsiros disznó, akinek elment az a kis esze ami volt is a hatalomtól,,
Yeromos
@Málna: Nem időhúzásról van szó, a tanároknak diákoknak több eszük van mint a nagyvezérednek. Ahelyett, hogy mindent politikai szemmel néznétek, néha megpróbálhatnátok gondolkodni, hogy jelen helyzetben cészerű-e 25-30 embert naponta több órára összezárni egy 40-50 m2-es osztályba. Akkor mikor a kereskedelemben 10 m2/fő a limit.
gina
@Málna: Te mehetnél vissza az iskolapadba, mert ami van eszed ,azt sem használod ez látszik !!!
ómió
Anno időnként én is de szívesen nem mentem volna...!
csipetke
Hát igen.Még a gyerekeknek is több eszük van,mint orbánnak. Azért ez óriási gáz..
levarosbukta
@Málna: Lóf@szt kényelmes! Kérdezd meg azokat akik fizetés nélkül vannak otthon a gyerekkel azoknak mennyire kényelmes, és ne gyere nekem azzal hogy kapnak bértámogatást a cégek mert NEM kapnak. Jobb ha tőlem tudod!

Amúgy meg üzletbe 10 m2-enként lehet bent vásárló akkor egy 30 m2-es tanteremben hogy a jó istenbe lehet elhelyezni 30-40 embert?
Málna
@Yeromos: Nincs több eszük, csak jó nekik így. És nem politikai szemmel nézem, csak látom amit látok...Nem kell korán kelni, utazni, a napi átlag 7 órából jó, ha 2-3 van megtartva. Kényelmes ez így mindenkinek.
Málna
@levarosbukta: Szerintem ezt nem azok a gyerekek írták, akikkel még otthon kell lenni...
Katalina62
@Málna: most nem arra válaszoltál ám amit lekvárosbukta, a hozzászólásának második felében kérdezett! Pedig itt ez a lényeg!
Eladott Ország
@magyar1: ma, 13:57 ◘ A tanárok nem azonosak a gerinctelen, bűnöző, cinikus és pofátlan fidesszel!
magyar1
@Málna: Bizony, hogy nem, mert akiknek dolgozni kell (a tanárokon kívül) a kisebb gyerekkel nemigen tudják megoldani az otthonmaradást.
magyar1
@Horizont: Egyébként bevásárolni is maszkban járunk - nem? Meg sokan akik dolgoznak azok is maszkban dolgoznak.
Pipás
@Málna: Neked pedig sem eszed, sem lelkiismereted nincs.
Málna
@Pipás: Mondanám, hogy ezt indokold meg, de tudom, hogy nem sikerülne.:-)
levarosbukta
@Katalina62: Rájöhettél volna már hogy málna mindig csúsztat.
Málna
@levarosbukta: Csúsztatok? Arra reagáltam, amiről szó van. Hogy miért akarják ezt a diákok. Te meg arra, hogy van-e ennek értelme. Ez nem csúsztatás, hogy nálam más a téma, mint nálad.
Csúztatás például az, hogy szerinted nem kapnak bértámogatást a cégek.
Yeromos
@Málna: Mellé beszélsz, itt most a legfontossabb szempont az, hogy ne tegyük ki a magyar embereket indokolatlanul nagy kockázatnak. Az, hogy kis termekbe összezárunk sok diákot, tanárt az kockázatos, mert megfertőzik egymást és haza viszik a fertőzést a családjukba is.
Ráadásul olyan emberekről beszélünk akik nincsenek beoltva, mert a diákok nincsenek oltva.
Málna
@Yeromos: Nem beszélek mellé, én arról alkottam véleményt, hogy mi a diákok mozgatórugója. Miért olyan nehéz ezt megérteni?
csak úgy....
@Málna: neked mi vagy ki a mozgatórugód? :)
Yeromos
@Málna: Azért nehéz megértenem, mert én nem a negativumot látom, nem azt vélelmezem, hogy a pandémiás helyzetből haszont akarnak húzni, ha nem azt gondolom, hogy szeretnék megóvni a saját és környezetük egészségét, el akarják kerülni a fertőzést. És nem akarják a több mint 22 ezres halottak táborát tovább gyarapítani.
Aki Én
@Málna: diákok mozgatórugója, mi?
Arra gondolnak, amit a hazaáruló tolvaj gazdád le sem szar, hogy nem a gyerekek meg a tanárok vannak veszélyben, hanem mindenki, akivel utána találkoznak.
Propaganda mindenek elött, de talán 1 millió ember védett. Nem a gyerekek, hanem számtalan szakember mondja, hogy nem kellene még, ahogy nyitni sem napi 300 halottal.
Nem ártott volna neked sem, legalább az online oktatás. Akkor talán nem kellene magadat dícsérgetni állandóan.
levarosbukta
@Málna: Nem szerintem nem kapnak. Ha nem nem kapnak. Nem kell mindent elhinni amit a lakájmédia meg a csüngőhasú és a slepje mond.
Málna
@Yeromos: Ugyan már, lusta kamaszokról beszélünk. Akiknek most nem kell korán kelni, és akár az ágyban fekve tudják hallgatni az órákat. Azt még el is hiszem, ha saját magukat vagy a családjukat féltik, na de a tanárokat...Azt meg pontosan látom, hogy a tanárok milyen intenzitással dolgoznak - teljes fizetésért. A helyükben én sem törném kezem-lábam, hogy visszaálljon a régi rend.
Málna
@levarosbukta: Nem nekik hiszek, hanem azoknak, akik kapnak bértámogatást. De itt is volt már erről cikk, amikor panaszkodtak, hogy keveset kaptak. Tehát kaptak.
csak úgy....
@Málna: "Azt meg pontosan látom, hogy a tanárok milyen intenzitással dolgoznak - teljes fizetésért." ezt honnan , miböl látod? te látnok vagy jósnö is egyszerre?
" A helyükben én sem törném kezem-lábam, hogy visszaálljon a régi rend. "
te egy többszörösen bukott szamár lehetsz,hogy ki nem állhatod a tanarakat! :)
próbáltál már úgy is gondolkodni,hogy közben nincs a fejeden a fideszes bili?
Bástya Béla Elvtárs
Majd a Pál Utcai Fiúk mondják meg, hogy mi legyen! PUF - még pártot is alapíthatnak!
tudode
Azok akik átélték a II. világháborút kis-, nagydiákként, vesztettek egy évet, mert nem a vírusw, hanem a bomba, és a lövedékek, a rrepülőkről a felnőttek által ledobott robbanójátékoknak volak kitéve.
.
Belátva azt, hogy akkoriban a többbyermekes anyák ,a dolgozó családfő jogán, fizetett háztartásbeliek voltak, volt tisztes szegénység is!
.
A IIl világháború után 76 évvel nem dönthetnek a csxaládanyák arról, hogy egzisztenciát, vagy kiegyensúlyozott gyermekeket szándékoznak nevelni, mivel milliók arra kényszerűlnek, hogy másodállásban lássák el a háztartási teewndőket, jó ha nem anyahotelben huzzák meg magukat amiatt, mert előbbre való a betonszarkofágok építése, mint a hajlékok építése, mint az un. klasszisokkal élhetőbb átkosban
.
----- Hatvan éve, egy nyomortelep helyén épült fel Budapest első lakótelepe - képek
www.origo.hu/gazdasag/20210311-jozsef-attila-lakotelep-az-elso-panelhaz-budapesten.html
---------------------------------
.
Többek között lakhatási válság sújta az országot akkor, amikor
.
----- stadionra költött közpénz 2021-ig.
Nagyjából 3 800 találat (0,48 másodperc)

www.google.com/search?q=stadionra+k%C3%B6lt%C3%B6tt+k%C3%B6zp%C3%A9nz+2021-ig&sxsrf=ALeKk00kDuVSgrRIcPtvCjx7o57G6C_vaA%3A1617824751093&ei=7wtuYOSVBeCFwPAPy46j-A0&oq=stadionra+k%C3%B6lt%C3%B6tt+k%C3%B6zp%C3%A9nz+2021-ig&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAw6BwgjELADECdQ0h5Y0h5gy3BoAXAAeACAAV2IAbYBkgEBMpgBAKABAaoBB2d3cy13aXrIAQHAAQE&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwikyePs8uzvAhXgAhAIHUvHCN8Q4dUDCA0
---------------------------
.
Arra oda "kell" figyelnie a regnálóknak, hogy már a nebulók is telve vannak félelemmel, ki tudja hányan hátrányban amiatt, mert a család anyagi helyzete nem engedi meg a kütyük biztosxítását számukra, külösen ha több gyermek kényszerül távoktatásra, stb., stb.
.
Pipás
@Málna: Egy hülyét úgysem lehet meggyőzni semmiről. Nem érted, nem akarod megérteni a kockázatát az lehamarkodott orbáni nyitásnak. Valószinűleg nincs a kérdésben érintett családtagod.
ómió
@Bástya Béla Elvtárs: Pedig a Lenin fiuk szeretnék!
Málna
@Pipás: Valószínűleg van a kérdésben érintett családtagom. És egy szót sem szóltam a nyitás kockázatáról, egyszerűen nem erről beszéltem, tehát nem tudhatod, hogy mi erről a véleményem. Mennyire kell hülyének lenni, hogy ezt valaki ne lássa?
Yeromos
@Málna: Valóban a tanárok teljes fizetésért dolgoznak. Ez azért van mert elvégzik a munkájukat, nekik a távoktatás plusz feladatot jelent, nem kedvezményt. De tudod a képviselő, államtitkár "urak" is meg kapják a teljes fizetésüket és ügyen nem járnak be a parlamentbe, ezt láthatod ha megnézel egy tudosítást. És ha jól emlékszem most osztottak nekik milliós prémiumokat.
Nem beszélve a szeretett vezetőidről akiknek a legfontossabb dolga ebben az időszakban az Üzbegisztáni krumpi kutató inézetet avatása, még professzorá is fogadták őket (engem a Rákosi korszakra emlékeztet) A másik állat gyilkos meg csak a vadász kiállításra költi a milliárdokat.
Málna
@Yeromos: Én nem látom ezt a plusz feladatot. Annyi a plusz benne, hogy be kell kapcsolniuk a laptopot. Ezt időnként meg is teszik. Meg azt látom, hogy a szokásos napi 7-8 óra helyett most jó, ha átlag napi 2-3 óra van megtartva.
Yeromos
@Málna: Ez azért van mert te csak annyit akarsz látni a vilából amennyit a gazdáid engednek. Nincs saját véleményed csak a propagandát tolod. Ha így folytatod választások előtt, jutalomból te is fogsz kapni az üzbég krupliból.
Pipás
@Málna: A lényeg pedig ez. A nyitásnak nagy kockázata van. Te csak azt látod, hogy a tanárok otthon vannak.
Málna
@Yeromos: Vagy inkább azért van ez, mert a saját szememmel látom a digitális oktatásban részesülő gyerekem által?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.