Az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) felhívást tett közzé, amelyben a jelenléti oktatás ellen a diákok, szülők, tanárok összefogását kérte. Azt írják: "egyikünk sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét vagy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát."

"Nem megyünk suliba április 19-től, maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul!" – ezt üzenik a diákok

Fotó: Facebook

Mint írták, több mint egy évnyi bezártság után

nagyon szeretnének barátaikkal, osztálytársaikkal találkozni, és ismerik a digitális oktatás hátrányait, most a szüleik, tanáraik életét tartják a legfontosabbnak.

Nem szeretnék, ha egy elhamarkodott nyitás miatt többé nem láthatnák nagyszüleiket, osztályfőnökeiket, krónikus betegségben szenvedő osztálytársaikat. Úgy gondolják, ki kell tartaniuk, hogy ne dőljön romba a járvány elleni hatékony védekezés.

Az iskolák túl korai újranyitása nagyobb károkat okozna, mint amennyit nyernének vele, egyesek szerint egy negyedik hullámot is elindíthatna. Ezért azt követelik a kormánytól, hogy:

- ne vezesse be a kötelező jelenléti oktatást április 19-étől,

- a középiskolákban addig maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul,

- a szülőknek ne legyen kötelező gyermeküket általános iskolába küldeni,

- a védettséget nem szerző tanárok választhassák az online tanítást!

Az ADOM Diákmozgalom indoklása szerint az érettségizőknek már nem jelent érdemi segítséget, ha visszatérnek az iskolába a vizsga előtti két hétre. Sokan tartanak viszont attól, hogy éppen akkor fertőződnek meg és nem tudják megírni az érettségit. Érthetetlennek tartják, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra nem érvényes.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Itt már a gyerekeknek is nagyobb felelősségérzetük van, mint a kormányfőnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Pipás: Valószínűleg van a kérdésben érintett családtagom. És egy szót sem szóltam a nyitás kockázatáról, egyszerűen nem erről beszéltem, tehát nem tudhatod, hogy mi erről a véleményem. Mennyire kell hülyének lenni, hogy ezt valaki ne lássa?
Yeromos
@Málna: Valóban a tanárok teljes fizetésért dolgoznak. Ez azért van mert elvégzik a munkájukat, nekik a távoktatás plusz feladatot jelent, nem kedvezményt. De tudod a képviselő, államtitkár "urak" is meg kapják a teljes fizetésüket és ügyen nem járnak be a parlamentbe, ezt láthatod ha megnézel egy tudosítást. És ha jól emlékszem most osztottak nekik milliós prémiumokat.
Nem beszélve a szeretett vezetőidről akiknek a legfontossabb dolga ebben az időszakban az Üzbegisztáni krumpi kutató inézetet avatása, még professzorá is fogadták őket (engem a Rákosi korszakra emlékeztet) A másik állat gyilkos meg csak a vadász kiállításra költi a milliárdokat.
Málna
@Yeromos: Én nem látom ezt a plusz feladatot. Annyi a plusz benne, hogy be kell kapcsolniuk a laptopot. Ezt időnként meg is teszik. Meg azt látom, hogy a szokásos napi 7-8 óra helyett most jó, ha átlag napi 2-3 óra van megtartva.
Yeromos
@Málna: Ez azért van mert te csak annyit akarsz látni a vilából amennyit a gazdáid engednek. Nincs saját véleményed csak a propagandát tolod. Ha így folytatod választások előtt, jutalomból te is fogsz kapni az üzbég krupliból.
Pipás
@Málna: A lényeg pedig ez. A nyitásnak nagy kockázata van. Te csak azt látod, hogy a tanárok otthon vannak.
Málna
@Yeromos: Vagy inkább azért van ez, mert a saját szememmel látom a digitális oktatásban részesülő gyerekem által?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.