Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján György István, az országos oltási munkacsoport vezetője azt mondta, jól halad az oltási program, a magyarok negyede már megkapta a vakcinát, és több mint egymillió már a második dózist is.

Müller Cecília a 444.hu beszámolója szerint a szerdai tájékoztatón elmondta, a járványügyi adatok nem kedvezőek, de egyfajta stagnálást tapasztalnak. Ugyanakkor továbbra is sokan vannak kórházban, sokan fiatalok.

Az Astra Zeneca vakcinával kapcsolatos aggodalmakról azt mondta,

jelenleg hivatalosan nem fogalmazott meg véleményt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Hozzátette:

Ha mégis közzétesznek valamilyen állásfoglalást, arra a magyar hatóságok is reagálnak majd, és megfogadják az ajánlásukat.

A főorvos arra utalt, hogy néhány országban felfüggesztették a 60 év alattiak oltását az Astra Zenecával, mert felmerült, hogy a vakcina vérrögképődést okozhat. Erről az EMA egyik tisztviselője kedden azt mondta, szerinte kimondható, hogy van összefüggés, de az ügynökség még nem foglalt állást.

Megszólalt Müller Cecília az Astra Zeneca-ügyben: Ha az Európai Gyógyszerügynökség állást foglal, arra a magyar hatóságok is reagálni fognak

Kis Lászlóné ápolónő átadja az oltást igazoló dokumentumot egy férfinek, miután beoltották az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 7-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A halottak magas száma Müller szerint részben az adattorlódás eredménye, mert a húsvéti ünnepek alatt felgyülemlett adatokat korrigálni kellett.

A főorvos továbbá elmondta,

igyunk sok vizet, legyen otthon lázcsillapító, és soha ne feledkezzünk meg a szellőztetésről.

Forrás: 444

Címlapkép: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Érdekes módon a kinai meg az orosz vakcina esetében nem várták meg az EU állásfoglalást. Akkor most miért?
Klubtag
...azért, mert "Magyarország és Szlovákia kormánya vásárolt Szputynik V-t, kihasználva azt a lehetőséget, @Yeromos:...azért, mert "Magyarország és Szlovákia kormánya vásárolt Szputynik V-t, kihasználva azt a lehetőséget, hogy rendkívüli körülmények között az EMA engedélyével még nem rendelkező oltást is beadathatnak országuk lakóinak.
A szlovák miniszterelnök e döntése miatt lemondásra kényszerült, mert a kormányát támogató pártkoalícióban nem volt meg az orosz vakcina vásárlásához szükséges egyetértés."

NORMÁLISÉK ÍGY MŰKÖDNEK, PERSZE EHHEZ SZÜLSÉGELTETIK EGY TISZTESSÉGES MINISZTERELNÖK IS...
Klubtag
Helyesen:
@Yeromos:...azért, mert "Magyarország és Szlovákia kormánya vásárolt Szputynik V-t, kihasználva azt a lehetőséget, hogy rendkívüli körülmények között az EMA engedélyével még nem rendelkező oltást is beadathatnak országuk lakóinak.
A szlovák miniszterelnök e döntése miatt lemondásra kényszerült, mert a kormányát támogató pártkoalícióban nem volt meg az orosz vakcina vásárlásához szükséges egyetértés."

NORMÁLISÉK ÍGY MŰKÖDNEK, PERSZE EHHEZ SZÜLSÉGELTETIK EGY TISZTESSÉGES MINISZTERELNÖK IS...
gina
Ez ennek a vén szipirtyónak a virusvédelem? vizet inni, szellőztetni és ezért kap milliókat??? remélem fél minden nap,, remegjen is,,
gina
@Klubtag: Tisztesség és gerinc, ezt a magyar kormány nem ismeri...
cikicakk55
@Klubtag: Na meg ott nincs 2/3 és 133 bátor ember. Itt is már rég a kukacok ennék Viktort,ha nem lenne 2/3
Klubtag
@cikicakk55: ...mármint csalással, zsarolással, fenyegetőzéssel kieszközölt kétharmad...
cikicakk55
@Klubtag: Sajnos így utólag már teljesen mindegy milyen eszközökkel lett meg a 2/3. Minden esetre emlékszem,hogy a Fidesz 51% volt,az ellenzéki pártok 49%. Ez bár mennyire is számolom épp csak a fele. Semmi esetre sem 2/3. Sajnos a Fidesz matek más,mint amit mi tanultunk az iskolában. Az biztos,ha csak 50 - 50% lenne a Fidesz és az ellenzék,akkor fele ennyi mocskot nem tudtak volna ránk sózni az utóbbi 11 év alatt. Ráadásul nem lenne 22.000 halottja a vírusnak az országban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.