A KRESZ módosításával kapcsolatban három éve folynak a tárgyalások, most végre pont kerülhet a módosítások végére – számolt be róla a napi.hu.

Több egyeztetés után hamarosan a célegyenesbe érhet a KRESZ módosítása, amellyel többek között az elektromos rollerek és kerékpárok megjelenésére is reagálnak

- mondta el az InfoRádióAréna című műsorában az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Fontos hír: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás – mutatjuk a részleteket
Kép:Pixabay

Révész Máriusz szerint valamennyi kerékpáros szervezetnek az az első kérése, hogy a kötelező kerékpárút-használatot el kell törölni, ami abból is adódik, hogy a gyakorlott kerékpárosok nagyobb veszélyben érzik magukat a családok, kisgyerekek között, különösen a keskeny, rossz állapotú kerékpárutakon, mint az autóút szélén kerékpározva.

Ami némiképp egybevág a baleseti statisztikákkal is, különösen a városokban, ahol a kerékpárutakat a járdán vezetik. A konfliktus tehát, hogy a versenykerékpárosok hol kerékpározzanak:

az út szélén vagy egy olyan kerékpárúton, ami a baleseti statisztikák szerint veszélyesebb, mintha az út szélén bicikliznének.

A KRESZ-módosítással kapcsolatban három éve folynak az egyeztetések, legutóbb az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) volt, amely végigtárgyalta az anyagot. Révész szerint:

a KRESZ-módosítás azonban nemcsak a fent említett kerékpáros szokások miatt szükséges, hanem mert rengeteg új elektromos mikromobilitási közlekedési eszköz jelent meg, elég csak az elektromos rollerekre gondolni, és ezeknek a szabályozását is meg kell határozni.

Forrás:promotions.hu/napi.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És hogy változnak a kerékpárosok piroson való áthaladásának szabályai? A zebrán való nemleszállás? És társai?
Pálinkás Pál
de akkor remélem ezzel egyidőben megszüntetik a kerékpárutakra elpocsékolt milliárdok kifizetését..meg az a biomajom a fővárosban eltünteti a körútról az autósok szivatását!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.