A kormány intézkedéseit azzal vette védelmébe, hogy mások ennél lényegesen kisebb védettség mellett is dolgoznak írja a HVG.hu.

Gulyás Gergely nem aggódik, amiért a frissen beoltott pedagógusokat egyből visszaküldik az iskolákba
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az iskolák bezárása is téma volt az Országgyűlés szerdai ülésén, a kérdést a párbeszédes Burány Sándor vetette fel, majd pedig Gulyás Gergely válaszolt neki. Burány szerint:

A kormány súlyos veszélynek teszi ki a pedagógusokat azzal, hogy napokkal az első koronavírus elleni oltás beadása után visszaküldi őket a gyerekek közé. A teljes védettség csak hetekkel a második oltást követően alakul ki.

Felvetette azt is, a kormány a szociális munkások nagy részét kizárta abból a lehetőségből, hogy az első oltást soron kívül is megkaphassák.

Nem végül és nagy nehezen döntöttek a pedagógusok beoltásáról

– kezdett válaszába Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az operatív törzs döntésének megfelelően határoztak erről. A miniszter azzal érvelt amellett, hogy a pedagógusok biztonságban vannak, hogy Pfizer-vakcinát kapnak.

Az amerikai gyógyszerhatóság korábbi közlése szerint ennek az oltásnak az első adagja után 2-3 héttel "a védettség jelentős részben" kialakul. Azt is a kormány intézkedéseinek védelmében hozta fel, hogy ennél "lényegesen kisebb védettség mellett Magyarországon sokan ma is dolgoznak".

Közölte azt is a miniszter, hogy reményeik szerint április végéig több mint négymillió ember megkaphatja a védőoltást, illetve, jelenleg 3 millió 950 ezren regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára.

Forrás:HVG.hu
Címlapkép:MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@fideszes gyökér: Nem teszem kockára az életüket 1.5 hónap kedvéért, bele sem gondolnak, hogy nem csak a tanárokat, hanem a gyerekeket is veszélyeztetik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
voltmárjobbis
Miért is aggódna, ő nem pedagógus, gondolom egyik családtagja sem az.
Ráadásul gyereke sincs a fapofának, akiért aggódnia kéne, hogy visszaküldik őket az iskolába.
www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__10055444-miert-nincs-meg-mindig-felesege-es-gyereke-dr-gulyas-gergely-miniszterelnoksege
tudode
Na édes fiam Gergő!
.
Ha annyi nem ragadt rá, hogy az oltás után pár hét kell ahhoz, hogy a vakcina kifejtse védő hatását, akkor azok közé tartgozik, akik bégetnek
.
------ Fidesz Birkamenet 2014
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
-----------------------------
.
Szavak halmaza, amit ezen a szinten normális államban senki nem engedhetné meg magának, mert nem másról, mint életekről van szó, mert összemaszatolhatják a tanárok/tanárok nem csak a családtagjukat, a rájuk bízott nebulókat is, visza, verza!
134.bátor
Nem neki kell visszamenni dolgozni. Nehèz is lenne,èletèben nem dolgozott ez a cinikus,pökhendi,orrszivogató,soha nem a kamerába nèző,igazi fideszes fasz
voltmárjobbis
"A parlamentben az első ciklusát töltő Gulyás több fideszes és kormányzati forrás szerint is a párt egy másik jogi szaktekintélyének, Szájer József európai parlamenti képviselőnek köszönheti villámgyors karrierjét. "Mindketten jogászok, és nagyon megértik egymás gondolkodását" - mondta a kormány egyik magas rangú tisztviselője"
www.origo.hu/itthon/20110228-gulyas-gergely-fideszes-kepviselo-portreja.html
voltmárjobbis
Lehet, hogy Mo.-on kéne ellenőrizni a városi ereszcsatornákat? Már csak azért, hogy nem lyukasak-e
Nessy
Nem rólad van szó Gergő! Hanem sok száz emberről! Rátok úgy vigyáznak, mint a világ legnagyobb gyémántjára, nehogy a plebszből valaki közel menjen hozzátok! Még megfertőzne benneteket józan gondolkodással, tisztességgel, igazmondással.
simmering73
Frissen oltottakat tűzvonalba küldeni annyi, mintha be se adták volna. Ezt marhagulyás is tudja, az aljas és cinikus.
gina
Miért is aggódna ez a meleg kis Mama buzija??? hiszen nem tanár csak egy kis paprikajancsi ////
division
Válaszul az én gyerekeim meg iskola közelébe nem mennek már az idei tanévben. Ehhez mit szólsz, Gergő?
division
@fideszes gyökér: Nem teszem kockára az életüket 1.5 hónap kedvéért, bele sem gondolnak, hogy nem csak a tanárokat, hanem a gyerekeket is veszélyeztetik.
csak úgy....
@division: érdekes lesz ha majd megjelenik nálatok az ifjuságvédelem és "elkobozza" a gyerekeket. -vagy a törvény rátok nem vonatkozik? különben neked drukkolok és igazat is adok de ..
division
@csak úgy...: Veszélyhelyzetben nem vagy köteles a gyereket vinni, és csak az utolsó megjegyzést linkelem neked ide a szabályzatból:
"Összefoglalva tehát: egy együttműködő iskola esetén van lehetőség arra, hogy a gyerekek otthonról tanuljanak és ne járjanak be, ha a szülő kockázatosnak érzi ezt a járványhelyzet miatt."
Nessy
@division: És ez oda, vissza működik! Viszont sok szülőt is meglehet érteni.Erre az időre semmi támogatást nem kap a fenemód családbarát kormányunktól. Vannak fontosabb dolgok, amire kell a pénz pártunknak és kormányunknak! Hogy szakadna már rájuk az ég!
rokker33
Mit érdekli őket csak a csekély 2.5 millió beoltottal dicsekednek,ami valljuk be a lakosság kb 15=20 % a és ez nem sokat ér!Nem baj pár tanár meghal az még belefér..
division
@Nessy: Nem hibáztatom a szülőket nyilván, de ha tudnád az ismerőseim közül mennyien fogják ugyanazt tenni mint én:-) Van akinek ez nem jelent áldozatot közülük, de van aki mindenképpen bevállalja a gyerekéért.
Nessy
@division: Tökéletesen igazat adok nekik. Nagyon komoly, életre szóló károsodást okozó szövődmények vannak a gyerekeknél, és egyre több. Látszólag tünetmentesek, de lehetnek fertőzöttek, vírushordozók.
division
@Nessy: Ahogy eddig is, csak a hordozáson kívül még más bajuk nem igazán volt. Ez most változni látszik.
Yoda69
Megértem.
Én sem aggódnék gulasgergelyt Kenyába küldeni, ebolas beteget látogatni - védő felszerelés nélkül.
nezelodo
Nem aggódik, mert az ország elsőszámú virológusa sem a járvány, hanem a foci miatt aggódik. A más véleményen lévő dokiknak meg majd előírják a némaságot.
magyar1
A frissen beoltott orvosok, ápolók miért lettek visszaküldve dolgozni? Nekik még nyári szünet sincs.
Nessy
@magyar1: mert különben még többen haltak volna meg! Ők valóban vállalták a veszélyt az emberek érdekében! Nem szép szavakkal, Hanem tettekkel. "Meg is becsüli" kormányunk a nővérek hivatás tudatát, helytállását! Nekik béremelés az ablakban, csak új szerződés.
ómió
Pedig "még a vakcinától is óvó" efftársak majd' betojnak!
magyar1
@Nessy: Az én gyerekem is oltás nélkül maszkban dolgozik. A tanárokat elsőbbséggel beoltják de még az sem tetszik nekik.
Az online oktatást középiskolától el lehet fogadni de de egy általános iskolás tudod mikor fog a gép elé ülni és tanulni, ha nincs otthon a szülő,, márpedig akiknek dolgozni kell nem kapnak annyi szabadságot, a gyerekeik meg csavarognak, játszanak stb.
Nessy
@magyar1: A legnagyobb gond a hamis illúzió! Az első oltás után pár nappal még minimális védettség sincs, csak propaganda szöveg! Nem tudom, szoktál e ebben a témában olvasgatni. A jelen vírus "nem tiszteli a gyerekeket", és nagyon goromba szövődményeket okoz. Tehát itt már a gyerekek is fertőzhetik egymást.
magyar1
@Nessy: Ha az én gyerekem oltás nélkül kell dolgozzon az téged sem zavar mi?
Divide et impera
Véleményem szerint Gulyás Gergelynek a 4. hullám miatt kell aggódnia! A szakemberek szerint is nagy a valószínűsége egy újabb hullám kialakulásának. Főleg, ha maradnak az eddig bejelentett nyitó intézkedések.
Miért is?
1. hullám bezárták az iskolákat-a legjobbak közé tartoztunk a járványkezelésben a statisztikai adatok alapján
2. hullám beindult az iskola- a gyerekek hozták-vitték a fertőzést - októberre "meredeken emelkedő szakaszba" jutottunk - novemberben digitális oktatás vezettek be a középiskolákban, főiskolákon, egyetemeken - a járvány megtorpant, mert jelentősen csökkent az iskolába járók száma
3. hullám az általános iskolások tovább járnak március 5-ig iskolába - hozzák-viszik továbbra is a fertőzést - átadják egymásnak, testvérnek, szülőnek, nagyszülőnek (legtöbben még nem kapták meg a védőoltásokat)
?4. hullám? április 19-től az iskolák nyitnak - a gyerekek továbbra is hozzák-viszik a fertőzést - átadják testvérnek, a be nem oltott szülőnek, nagyszülőnek
Hány éves egy általános iskolás gyereknek a szülője? A legtöbben a 20-as - 30-as éveikben járnak. Be lesznek oltva addigra és kialakult már náluk a védettség?
Ha az első három hullám adatait figyelem, akkor lehet hogy május vége felé jön a 4. hullám? Nagyon remélem, hogy nem!
vitriol
hamisgulyás akkor sem aggódna, ha az anyját kéne visszaküldeni az iskolába a covidos gyerekek közé!
ómió
@Szeparepa2: Merülj már alá, retkesbolsi internáci szarkupac, az efftársi latrinátokba! Odavaló vagy! És legalább külön nem is bűzlenél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.