A kormány intézkedéseit azzal vette védelmébe, hogy mások ennél lényegesen kisebb védettség mellett is dolgoznak írja a HVG.hu.

Gulyás Gergely nem aggódik, amiért a frissen beoltott pedagógusokat egyből visszaküldik az iskolákba
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az iskolák bezárása is téma volt az Országgyűlés szerdai ülésén, a kérdést a párbeszédes Burány Sándor vetette fel, majd pedig Gulyás Gergely válaszolt neki. Burány szerint:

A kormány súlyos veszélynek teszi ki a pedagógusokat azzal, hogy napokkal az első koronavírus elleni oltás beadása után visszaküldi őket a gyerekek közé. A teljes védettség csak hetekkel a második oltást követően alakul ki.

Felvetette azt is, a kormány a szociális munkások nagy részét kizárta abból a lehetőségből, hogy az első oltást soron kívül is megkaphassák.

Nem végül és nagy nehezen döntöttek a pedagógusok beoltásáról

– kezdett válaszába Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az operatív törzs döntésének megfelelően határoztak erről. A miniszter azzal érvelt amellett, hogy a pedagógusok biztonságban vannak, hogy Pfizer-vakcinát kapnak.

Az amerikai gyógyszerhatóság korábbi közlése szerint ennek az oltásnak az első adagja után 2-3 héttel "a védettség jelentős részben" kialakul. Azt is a kormány intézkedéseinek védelmében hozta fel, hogy ennél "lényegesen kisebb védettség mellett Magyarországon sokan ma is dolgoznak".

Közölte azt is a miniszter, hogy reményeik szerint április végéig több mint négymillió ember megkaphatja a védőoltást, illetve, jelenleg 3 millió 950 ezren regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára.

Forrás:HVG.hu
Címlapkép:MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@fideszes gyökér: Nem teszem kockára az életüket 1.5 hónap kedvéért, bele sem gondolnak, hogy nem csak a tanárokat, hanem a gyerekeket is veszélyeztetik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@Nessy: Az én gyerekem is oltás nélkül maszkban dolgozik. A tanárokat elsőbbséggel beoltják de még az sem tetszik nekik.
Az online oktatást középiskolától el lehet fogadni de de egy általános iskolás tudod mikor fog a gép elé ülni és tanulni, ha nincs otthon a szülő,, márpedig akiknek dolgozni kell nem kapnak annyi szabadságot, a gyerekeik meg csavarognak, játszanak stb.
Nessy
@magyar1: A legnagyobb gond a hamis illúzió! Az első oltás után pár nappal még minimális védettség sincs, csak propaganda szöveg! Nem tudom, szoktál e ebben a témában olvasgatni. A jelen vírus "nem tiszteli a gyerekeket", és nagyon goromba szövődményeket okoz. Tehát itt már a gyerekek is fertőzhetik egymást.
magyar1
@Nessy: Ha az én gyerekem oltás nélkül kell dolgozzon az téged sem zavar mi?
Divide et impera
Véleményem szerint Gulyás Gergelynek a 4. hullám miatt kell aggódnia! A szakemberek szerint is nagy a valószínűsége egy újabb hullám kialakulásának. Főleg, ha maradnak az eddig bejelentett nyitó intézkedések.
Miért is?
1. hullám bezárták az iskolákat-a legjobbak közé tartoztunk a járványkezelésben a statisztikai adatok alapján
2. hullám beindult az iskola- a gyerekek hozták-vitték a fertőzést - októberre "meredeken emelkedő szakaszba" jutottunk - novemberben digitális oktatás vezettek be a középiskolákban, főiskolákon, egyetemeken - a járvány megtorpant, mert jelentősen csökkent az iskolába járók száma
3. hullám az általános iskolások tovább járnak március 5-ig iskolába - hozzák-viszik továbbra is a fertőzést - átadják egymásnak, testvérnek, szülőnek, nagyszülőnek (legtöbben még nem kapták meg a védőoltásokat)
?4. hullám? április 19-től az iskolák nyitnak - a gyerekek továbbra is hozzák-viszik a fertőzést - átadják testvérnek, a be nem oltott szülőnek, nagyszülőnek
Hány éves egy általános iskolás gyereknek a szülője? A legtöbben a 20-as - 30-as éveikben járnak. Be lesznek oltva addigra és kialakult már náluk a védettség?
Ha az első három hullám adatait figyelem, akkor lehet hogy május vége felé jön a 4. hullám? Nagyon remélem, hogy nem!
vitriol
hamisgulyás akkor sem aggódna, ha az anyját kéne visszaküldeni az iskolába a covidos gyerekek közé!
ómió
@Szeparepa2: Merülj már alá, retkesbolsi internáci szarkupac, az efftársi latrinátokba! Odavaló vagy! És legalább külön nem is bűzlenél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.