„Mindenki megnyugodhat: ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.”

Összegyűjtötték Orbán Viktor 200 hazugságát

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az úgynevezett tényellenőrzési tesztet a 444.hu végezte el, most ebből szemelgetünk. Az első 100 hazugság 2017-ben jelent meg, az újabb adagot csütörtökön reggel jelentették meg.

Ahogy a portál újságírója fogalmaz: 

"Az azóta eltelt időben a hazugság csak sűrűsödött, és nem csak a fideszes médiagépezet üzeneteit illetően. Ahogy Donald Trump elnöksége a végéhez közeledett, úgy hazudott egyre többet a volt amerikai elnök is. Ezért megnéztem, össze tudok-e szedni újabb 100 hazug állítást Orbántól. Sikerült."

105. Németországban többen halnak meg a koronavírustól, mint Magyarországon

Ezt október közepén mondta Orbán. Nem is lenne meglepő, ha Németországban tényleg több koronavírusos fertőzött halna meg, hiszen a lakosságszáma nyolcszorosa Magyarországénak. Csakhogy ahogy akkor arra rámutattunk: „szeptember óta Németországban 412, Magyarországon pedig 437 elhunytat regisztráltak”, és az „elmúlt két napban éppen Németországban haltak meg többen, de bőven voltak napok az utóbbi időben, amikor a fordítottja volt igaz”. A kilengéseket kiszűrve, 7 napos mozgóátlagot nézve a magyar halálozás látványosan meghaladta a németet, és akkor még nem is beszéltünk arról, lakosságarányosan mennyivel rosszabbul álltunk, simán utolértük őket összesítésben. Később Magyarországon arányaiban még rosszabb lett a helyzet.

111. Nincs megtakarítása

Régi hazugság, hogy Orbánnak alig van megtakarítása, tavaly viszont már teljesen el is fogyott. Közben milliárdosokká tette a rokonait, és magánrepülővel járkál magánutakra, ami két opciót valószínűsít: vagy van megtakarítása, amiből a magánrepülőzést tudja fizetni, vagy korrupt. A legmegengedőbb verzió szerint csak hazudott.

112. „Az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk”

Orbán ősz óta többször állította, hogy elkészült az oltási terv, de hónapokkal később még egyetlen minisztérium sem vállalta fel, és december végén egy érdeklődő kérdésére azt írták az operatív törzs ügyfélszolgálatától, hogy még dolgoznak az oltási terv kialakításán. Egy januári levél szerint is még csak felmérték akkoriban, hol lehetne oltani, szóval minden jel szerint nem volt igaz, hogy már kész volt az oltási terv.

115. „Hozzám csak úgy oda lehet lépni, senkit nem taszigálnak el testőrök”

Orbán ezt a Ripostnak mondta a 2018-as választás előtt. Pedig már 2013-ban elrángatták előle a riporterünket a testőrei, és 2019-ben is útját állták az újságírónknak a szerkesztőségünk előtt.

117. A Fidesz függesztette fel egyoldalúan a jogai gyakorlását, nem pedig a többiek

Ezt állította Orbán, miután az Európai Néppártban (EPP) felfüggesztették a tagságukat. Az EPP választmánya döntött a Fidesz felfüggesztéséről, amihez a Fidesz csak hozzájárult, de a döntés a hozzájárulás nélkül is megszületett volna.

120. „Majd ha eljön az ideje”, aláírják a CEU-val a megállapodást

Ez 2018 őszén hangzott el. A kormány meg sem próbált megállapodni az egyetemmel, sosem írták alá a megállapodást.

128. „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”

Orbánt emiatt kiröhögték Strasbourgban. Nem véletlenül, hiszen a kétharmados Orbán-kormányok egyik legfontosabb és állandó törekvése éppen az, hogy ne lehessen hallani ellenvéleményeket: például megszállták a közmédiát, annak összes rádió- és tévéadóját, bezárták a Népszabadságot, szétverték, majd újra elfideszesítették a Magyar Nemzetet, a Heti Választ, megvették a TV2-t, a Hír TV-t, az Origót, a Figyelőt, a Borsot, az Indexet, az összes megyei napilapot és egy halom rádiót, emellett pedig ellehetetlenítették az újságírók parlamenti munkáját is.

166. Ha bezárják a vírus miatt az iskolákat, fizetés nélküli szabadságra kéne küldeni a tanárokat

Tavaly március 13-án reggel még erről beszélt Orbán, de még aznap kiderült, hogy ez nem igaz. Bevezették a digitális oktatást, igaz, nem zökkenőmentesen.

176. Ausztriában és Németországban is nagyobb a korrupció, mint Magyarországon

Októberben állította ezt Orbán. A korrupciós jelentésekben rendre hátul végzünk, a legutóbbi szerint az EU-ban Bulgária mellett Magyarország a legkorruptabb.

197. „Mindenki megnyugodhat: ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani”

Én nem tudom, hogy Orbán mit akart ezzel kifejezni szeptemberben, de több mint 20 ezer halott után már nem tűnik nagyon megnyugtatónak.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

143 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
@kereső: nem cáfolja, inkább előszed egy közismerten hazug médiát és azzal akar terelni.
Tegnap Fletó és Jakab vádaskodását sem cáfolták, hanem félrebeszéltek.
Nem tudnak cáfolni mert a tény az tény, ezer bizonyítékkal, inkáb ráhazudnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Horizont: Már megint hazudsz, bolsi fajgörény!? Vagy te arra szoktál válaszolni, amire szarsz? Fura efftársi "gusztus"!
folt
Orbán 201. hazugsága: "Van is egy remek sorrendem. Tehát azt mondták a nemzeti konzultáción, hogy először az iskolákat kell kinyitni"

A nemzeti konzultáción nem volt ilyen kérdés - még érintőlegesen sem.

nemzetikonzultacio.kormany.hu/

Csak nekem tűnik úgy, hogy a válaszok százalékosan nézve úgy hangzanak, amit Orbán hallani akar?

Talán az ötös kérdésnél értettek félre valamit, amikor a "tornatermet" tanteremnek olvasták (a Fideszesek között egyre több az olvasni-írni nem tudó ember - a bátor vak lovak)
Istenakinincsen
Ennél sokkal több van!Viktorka a mellébeszélés nagy mestere.Olyan mint elefánt,aki nehezen tanul,de könnyen felejt.Csak egy példa ami régen volt és azt mondá Viktorka:Amelyik kormánynál háromszáz forint fölé megy az euró annak a kormánynak le kell mondania!
...hmmm
és ez csak egy a sok közül.
Peller Anikó
@Szeparepa2: "Pénzéhes gátlástalan határon kívüli idegenszívű bozgor zsoldos csőcselékből, köztörvényes bűnözőkből és tanulatlan focihuligánokból álló troll-kommandó söpredéket uszított a náci hazaáruló rablógyilkos NER maffia a Propeller hírgyűjtő portálra! Minden áldott napon reggeltől estig főállásban ontják az aljas NER talib maffia szervilis náci hazaáruló hazugságaikat és provokációkat."

Ezek románok? És itt ontják (rontják) némi pénzért az aljasságaikat? Jade.
ómió
@Szeparepa2: Merülj már alá, retkesbolsi internáci szarkupac, az efftársi latrinátokba! Odavaló vagy! És legalább külön nem is bűzlenél!
cikicakk55
@rokker33: Április 9 02:09

Na ezért nem szabad addig egyetlen Fideszes kinyírni,mert akkor a pénz,amit elloptak az a nagyon de nagyon sok ezer milliárd hiányozna egy Újrakezdéshez. Itt az Országban minden újra kell kezdeni. Megemelni úgy a béreket,hogy a külföldön dolgozóknak megérje haza jönni. Olyan projekteket beindítani amiben a kisvállalkozók is ugyan úgy lehetőséget kapnak,mint a közepes vállalkozók.Az Összes Stróman cégét el kell venni és szétosztani az olyan emberek közt,akik értik is,hogy mit kell csinálni. A tanárok fizetését is helyre kell hozni.Az Alkotmányt vissza állítani. Az összes Orbán által hozott törvényt el kell törölni. Szerintem az összes Fideszest,rokonait,barátait,el kell zárni. A feleségeket szobafogságra, a férjeket börtönbe. legalább 10 év kell mire itt minden rendbe jöhet,na meg annak a sok ezer milliárdnak vissza kell kerülnie a közpénzbe. A Köztársaság Elnöki posztot meg mind addig megszüntetni,még nem leszünk újra köztársaság. A bajszos szart,meg össze zárni a haverjaival. Mindet egyetlen cellába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. May 7., 21:07
Megyeri Csilla fogyni akar – így néz ki most
Itthon - 2021. May 7., 20:19
Elhunyt Gömöry Pál