És mindez persze teljesen törvényes.

Éltek a járvány alatt a hitelmoratóriummal, aztán rádöbbentek, hogy akár milliókkal is emelkedett a tartozásuk

Fotó: pixabay.com

A Blikk számolt be egy fiatal magyar nő történetéről, aki élt a koronavírus miatt lehetővé tett hiteltörlesztési moratóriummal, ezért viszont 1,4 millió kell fizetnie. Ennyi költséget számított fel a bank arra az 1 millió forintra, amit a moratórium ideje alatt nem fizetett a havi törlesztéssel – írja a bulvárlapra hivatkozva a 24.hu.

Ugyanakkor a Blikk úgy tudja, nemcsak Dorka járt így, sok lakáshiteles ügyfél szembesülhet azzal, hogy akár milliókkal is megnőtt a tartozása a covid alatt.

Az érintett bank a Blikkel annyit közölt, hogy teljes mértékben a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, a kamatfizetési és egyéb kötelezettségeket is ennek megfelelően állapították meg.

Forrás: Blikk

Címlapkép: pixabay.cm

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gondolta-e valaki, hogy a krmány bárkivel jót tesz ? Nyilván nem, mert a bank is a pénzből él. A kormány rögtön indított egy populista rendelettel, ám a bankok nem a népszerűséget hajszolják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Gondolta-e valaki, hogy a krmány bárkivel jót tesz ? Nyilván nem, mert a bank is a pénzből él. A kormány rögtön indított egy populista rendelettel, ám a bankok nem a népszerűséget hajszolják.
balos
Amit a fideSS a bankokaal szemben megenged az része a tömeggyilkos terveiknek!Lakosság cserére készülnek!Occo kinai "magyarokkal" tőltik fel az országot!
Nessy
A bankok nem jótékonysági intézmény. A kormány hoz rendeleteket, hogy annak ki mennyire lesz vesztese, már nem az ő gondja! Más kacsójával szedi szokás szerint a csalánt. A plebsz meg így járt! Ellenzékben azon lázongott, hogy hagyták az embereket egyre több hitel felvételébe. Ma hányféle hitel felvételére is buzdítanak?
ómió
Átütőbb hazugság még mindig nincs, efftársak!?
Béla333
Már akkor látszott, amikor a maffia vezér meghirdette a soha nem látott segítséget, a hitel moratóriumot, hogy ez is csak egy nagy hazugság.
Az is hülye, aki elhiszi ezeknek egy szavát is...
Málna
Valami nem stimmel a számokkal. Ha egy évig nem fizetett, és ezért 14 hónappal hosszabbodott meg a törlesztés ideje, akkor az "csak" 200 ezer forint körüli pluszt jelent.
Gazella
@Málna: na tetvedék... kussba legyél agy marha!!
A dagadékod ezt is kijátszotta... átver itt mindenkit aki hagyja magát!
magyar1
Mikor tanulja már meg a magyar ember, hogy itt a bankoknak minden gazságot megengednek. A svájci frankos hitelből nem tanult senki?
lusta
Itt a lényeg. A tőkerész nem változik, na de a kamatok!
˝Fülöp Norbert, a Bankmonitor pénzügyi elemzője szerint Dorka azért fizet rá ennyire, mert a moratórium előtt nem sokkal vette fel a hitelt, és ilyenkor a törlesztés nagyobb részét még a kamat teszi ki.˝
Pálinkás Pál
.én a kihirdetésénél mondtam már hogy megérdemli, aki él vele...feketén -fehéren látható volt hogy az adósság emelkedni fog..senkin nem segítenek ezzel ,csak a bankokon...így aki igénybe vette,az most fogja be...nem tudom sajnálni..azt aki hülye!
namihami
Hogy a bankokat sem kell félteni? Tény!
De, a bank csak azzal a törvénnyel él (oda-vissza), amit egy olyan kormány hozott, amelyiknek a többi intézkedései is hasonlóan fergeteges sikereket hoztak és hoznak.
És még annyit: a ""banknak"" nincs pénze. Pénzünk nekünk van, amit ott elhelyezünk. A feladata, a mi érdekünkben is, hogy ne veszteséget termeljen. Ha a bank rosszul gazdálkodik, akkor a mi pénzünk bánja.
Persze, a fizetett kamat és a hitelkamat ezt elég ritkán tükrözi. És még rengetdg sarat lehet dobálni, de a szabályokat a kormány hozza és az érvényes rájuk (egy határig).
babp1982
A felcsúti haspók már megint megvédte az embereket-:))) Szerintem inkább átbaszta:-)))
Málna
@Gazella: Anyáddal beszélgess így, te félnótás. Megérdemli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.