Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – közölte a tárca az MTI-vel. A megbeszélés témája Petry Zsolt magyar állampolgár németországi munkaadója általi elbocsátása volt.

Szijjártóék bekérették a német nagykövetség ügyvivőjét Petry Zsolt kirúgása miatt
Fotó: Hertha BSC

A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

„Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket”

– olvasható a közleményben.

Petry Zsolttól azután vált meg a klubja, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között Gulácsi Péterről beszélt, hogy jobban tenné, ha a focival foglalkozna, illetve a bevándorláspolitikáról is szót ejtett, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt. A megjelenést nem egyeztette a csapatával, amelynek vezetői végül megváltak tőle.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Ez a kirekesztő önteltség, másokkal szembeni intolerancia nyilvánult meg Petry interjújában is. Mindebben a vicc az, hogy Petry Zsolt ugyanazokat mondja, amit a magyar “miniszterelnök”, Orbán Viktor. Orbán nem lehetne még kapusedző sem Európában, nemhogy egy uniós ország miniszterelnöke. Az a fasiszta bunkóság, amit Petry előadott, a magyar alaptörvény része. Novák Katalin, Varga Judit és a többi fidesz-szörnyeteg olyan ideológiát hirdet és tett magáévá, pénzért és karrierizmusból, amivel egy ember még kapusedző sem lehet civilizált emberek között."
nepszava.us/petry-zsolt-berlinben-is-azt-hitte-hogy-a-magyar-fasisztak-kozott-van/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yeromos
Gondolom kapnak majd egy hasonló választ mint amilyent a nagyvezérünk szokott adni, hogy ha kérdezik a mocskos üzleti ügyeikről. Üzlettel nem foglalkozom, Gondolom most megkapják, hogy politika nem szól belee a sportba válaskét, oszt jó napot
obela
Mi a köze a magyar külügynek egy foglalkoztatási szerződés felbontásához? A drága miniszterelnök nem foglakozik gazdasági ügyekkel - ha a rokonságáról és a strómanjáról van szó -, a futsalos kakadunak meg mi köze egy magánjogi szerződéhez? Égetik a renoménkat, de remélem, tisztában vannak az európai emberek, hogy Magyarországon csak néhány pöttyös seggű, Ázsiába vágyó átmeneti vitus tánca folyik.
Sámannus
Zsóti te nagy fiú vagy. A kapus edzők mióta tanítanak propagandát? Ki a túró kérte, hogy leokádd a másik kollégádat?
laszlobihari
ez a f@szkalap "edző" megsértette a szerződésben foglaltakat, ezért kirúgták, ennyi!
sokanvagyunk
Aggódhatnak most a karmelita kolostor kapuőrei... - kapnak egy kemény edzőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.