Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – közölte a tárca az MTI-vel. A megbeszélés témája Petry Zsolt magyar állampolgár németországi munkaadója általi elbocsátása volt.

Szijjártóék bekérették a német nagykövetség ügyvivőjét Petry Zsolt kirúgása miatt
Fotó: Hertha BSC

A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

„Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket”

– olvasható a közleményben.

Petry Zsolttól azután vált meg a klubja, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között Gulácsi Péterről beszélt, hogy jobban tenné, ha a focival foglalkozna, illetve a bevándorláspolitikáról is szót ejtett, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt. A megjelenést nem egyeztette a csapatával, amelynek vezetői végül megváltak tőle.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Ez a kirekesztő önteltség, másokkal szembeni intolerancia nyilvánult meg Petry interjújában is. Mindebben a vicc az, hogy Petry Zsolt ugyanazokat mondja, amit a magyar “miniszterelnök”, Orbán Viktor. Orbán nem lehetne még kapusedző sem Európában, nemhogy egy uniós ország miniszterelnöke. Az a fasiszta bunkóság, amit Petry előadott, a magyar alaptörvény része. Novák Katalin, Varga Judit és a többi fidesz-szörnyeteg olyan ideológiát hirdet és tett magáévá, pénzért és karrierizmusból, amivel egy ember még kapusedző sem lehet civilizált emberek között."
nepszava.us/petry-zsolt-berlinben-is-azt-hitte-hogy-a-magyar-fasisztak-kozott-van/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"Ez a kirekesztő önteltség, másokkal szembeni intolerancia nyilvánult meg Petry interjújában is. Mindebben a vicc az, hogy Petry Zsolt ugyanazokat mondja, amit a magyar “miniszterelnök”, Orbán Viktor. Orbán nem lehetne még kapusedző sem Európában, nemhogy egy uniós ország miniszterelnöke. Az a fasiszta bunkóság, amit Petry előadott, a magyar alaptörvény része. Novák Katalin, Varga Judit és a többi fidesz-szörnyeteg olyan ideológiát hirdet és tett magáévá, pénzért és karrierizmusból, amivel egy ember még kapusedző sem lehet civilizált emberek között."
nepszava.us/petry-zsolt-berlinben-is-azt-hitte-hogy-a-magyar-fasisztak-kozott-van/
justhpeter
Eddig is csak nevettek a tarajos minisztériumán külföldön, de most már itthon is ezt tesszük. Nincs a világon olyan magyar magánszemény, aki jobban le tudja járatni az országot mint a külügyminisztérium vezetése. Mi mást tudna tenni sok tahó, ha összefújta őket a szél ?
CsipkeRózsa
Azt hittem, most nincs ideje ezekre a bekéretésekre, a sok orosz-kínai vakcina szállítás miatt.
Yeromos
Egy szaros kirekesztő focista miatt diplomáciai botrányt kell kavarni. Ők hány embert rugtak ki vélemény nyilvánitás miatt.
solidedge
Lukács Viktor. Azért rúgták ki, mint sportriporter, mert lájkolta Gulácsi a család az család bejegyzését. Ha Szíjjártó teljes munkát akar végezni, akkor Orbánt is berendeli és a sárga földig lehordja.
cikicakk55
Pont Szíjjártó beszél szólás szabadságról? Itt csak a pórnépnek van még lehetősége bár mit is mondani,mert úgy vannak vele,hogy mi nem tudunk nekik ártani. Ám egy közügyekkel foglalkozótól már nem tűrik,hogy mást mondjon,mint amit a csuti akar. Ott már megy a megtorlás. Még nem lövik a Dunába,még nem viszi el a Fekete autó, de lassan közeledünk arra felé. Ma még csak pszichológiai gyilkosságokat követnek el azokkal szemben,akik ki mernek állni a véleményük mellett,ráadásul nem is egyek a sok közül. Na nekik már a családjuk,munkahelyük elvesztése, súlyos anyagi károk érhetik tiszta véletlenül.
Horizont
Vihar a biliben...szánalmas egy banda!
Mi a franc közük van egy részvényesek által fenntartott futballklubhoz??
Kakadunk túlmegy minden határon. Megfelelni a főnije fociimádatának?
Petry meg tanulja meg a dolgokat. Nincs olyan, hogy itthon pofázok ott meg aláírom a chartájukat.
sgl
Elmebajos kretén csürhe!
Hrutkát kirúgják a Sporttv-től, Lukács Viktor csak egy lájkot adott Gulácsira kirúgták az M4-től. Éz ezekenek a bélférgeknek van pofájuk bohóckodni?
ébresztő2022
Petry 17 éve él Németországban. Ott ő egy magyar migráns! Úgy tűnik egy erkölcsi nulla is, ha nem tudja, hogy nem szarunk oda, ahol eszünk!!! Ha olyan rossz nyugaton élni, miért nem jön haza! Itthon, ha már nyalni akar, akkor közvetlenül is hozzáférhetne orbán seggéhez!
gina
Te rohadék ez a fontos ugye ebben az időben, dolgoznál te vizfejű szemétláda, itt az eredménye a munkálatotoknak "Sok ápolónak több tízezer forinttal csökkent a bére, miután aláírták a szolgálati jogviszony-szerződést "
Sámannus
Másszál petya az ereszen oszt jó napot! Csókolgasd a józsikádat. Mennyé má a hülye köcsög haverjaidhoz ott játsszad az agyadat.
tudode
Fura figura az,
.
------ Akinek Orbán volt az álma
index.hu/belfold/2012/05/17/akinek_orban_volt_az_alma/

--------------------------
.
Majd az idő dönti el azoknak is a dörgölőzését ahhoz, aki a rendszerváltás reménysége volt, és jajj annak, aki példaképként néz fel-, vagy le rá!.
.
Petya képtelen túlnőni őfélesége lejárt lemezű frakcióvezetőjeként, annyi diplomáciai érzékkel nem rendelkezve, mint egy hangya (bocsi hangyák)!!!
Nyírfa
@solidedge: Elképzeltem. Ezektől úgyis minden kitelik. :)
namihami
Ezek szerint a német munkáltatónak nincs joga eldönteni, hogy kit alkalmaz?
Netán a német futbalélet már a magyar ""külügyminiszter"" felügyelete alá tartozik?
Nincs több kérdésem...
Yeromos
Gondolom kapnak majd egy hasonló választ mint amilyent a nagyvezérünk szokott adni, hogy ha kérdezik a mocskos üzleti ügyeikről. Üzlettel nem foglalkozom, Gondolom most megkapják, hogy politika nem szól belee a sportba válaskét, oszt jó napot
obela
Mi a köze a magyar külügynek egy foglalkoztatási szerződés felbontásához? A drága miniszterelnök nem foglakozik gazdasági ügyekkel - ha a rokonságáról és a strómanjáról van szó -, a futsalos kakadunak meg mi köze egy magánjogi szerződéhez? Égetik a renoménkat, de remélem, tisztában vannak az európai emberek, hogy Magyarországon csak néhány pöttyös seggű, Ázsiába vágyó átmeneti vitus tánca folyik.
Sámannus
Zsóti te nagy fiú vagy. A kapus edzők mióta tanítanak propagandát? Ki a túró kérte, hogy leokádd a másik kollégádat?
laszlobihari
ez a [email protected] "edző" megsértette a szerződésben foglaltakat, ezért kirúgták, ennyi!
sokanvagyunk
Aggódhatnak most a karmelita kolostor kapuőrei... - kapnak egy kemény edzőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.