A főpolgármester nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek.

"Semmilyen formában nem támogatjuk, határozottan ellenezzük, hogy a magyar diákok számára elérhető és olcsó lakhatást jelentő Diákváros helyett a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épüljön Ferencvárosban."

- írta a Miniszterelnökséget vezető miniszternek címzett nyílt levelében a főpolgármester.

Karácsony Gergely ellenzi, hogy kínai kampusz épüljön a Ferencvárosban

Fotó: Facebook

Karácsony Gergely emlékeztette Gulyás Gergelyt, hogy Orbán Viktor megígérte: amit a Fővárosi Közgyűlés nem támogat Budapesten, az nem lesz.

"Ellenezzük, mert a kínai egyetem építése a kínai állam politikai, hatalmi és titkosszolgálati befolyásszerzésének eszköze lehet Magyarországon és Európában, ami ellentétes a megválasztott budapesti városvezetés elveivel, értékeivel és európai elkötelezettségével. (..) Ellenezzük azért, mert semmiféle kormányzati háttéralku nem lehet fontosabb több ezer magyar diák elérhető lakhatásának biztosításánál. Ellenezzük azért, mert meggyőződésünk szerint a kínai elit egyetemre fordítandó több százmilliárdnyi közpénz sokkal jobb helyen lenne a magyar köz- és felsőoktatás fejlesztési forrásai között."

- írta a főpolgármester.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Felcsútra vele, a vezér kertjének végébe, van még ott hely.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Felcsútra vele, a vezér kertjének végébe, van még ott hely.
Nyírfa
@Horizont: Sőt, a stadion gyepére, bele a közepibe! :)
csak úgy....
15-20 év és magyarország úgy járna mint tibet..
Nyírfa
@csak úgy...: 15.23

Abszolút! De Hongkong is intő példa.
csak úgy....
@Nyírfa: a nem létezö "soros terv" ehhez képest kismiska! orbánék a "kampusz" fedönév alatt ,elöször magyarországot majd európát árasztanák el kínaiakkal!
asszem nostredamus egyszer említett valami sárga veszedelmet..
Eladott Ország
A sanghaji Fudan Egyetem, amely vállaltan és nyíltan a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt áll, 2024-ben Budapesten nyitná meg első önálló európai kampuszát. Vagyis az orbánizmus hátán vetnék meg a lábukat felsőoktatási dimenzióban az Európai Unióban. A ma nyilvánosságra került információk szerint a beruházáshoz 100 milliárd forintot a magyar állam közvetlenül biztosítana, 450 milliárdot pedig Kína hitelezne, ergo a beruházás drágább volna, mint amennyi pénzt a kormány 2019-ben a magyar felsőoktatára összesen adott. Járulékos haszon mimagyaroknak: a hitelt teljes egészében a magyar állam fizetné vissza egy vagyonkezelő alapítványon keresztül, miközben az építkezésre a világ több pontján korrupció és kémkedés gyanújába (!) keveredett Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat tett ajánlatot, a munkálatokat pedig kínai munkások végeznék. Hogy mimagyaroknak jobb legyen. Az egyéb riasztó részletek felsorolása nélkül is jogos és hangos lenne a kérdés egy normális országban: miért jó a magyaroknak, hogy az Orbán-kormány kínai hitelből kínai érdekeket szolgáló beruházásokat valósít meg futószalagon, amelyek révén a Kínai Kommunista Párt magyarországi és európai befolyáshoz jut, a hitelt ráadásul generációk nyögik majd akkor is, amikor az orbánizmus már csak időnként visszatérő jeges rémálom lesz?
Qqberci
@durbincs: Dugulj el, címzetes halliszt!...
kissé felnőttem
magyar közpénz meg 30 évre kisai hitel oránnak semmi nem drága hát majd leülik remélem
Sámannus
A pohos egyenesen Kínába akarja irányítani az uniós pénzeket.
madlaci66
Zorbán válasza: Gergely bekaphatod, már kész a törvény arról, hogy nektek semmi közötök ahhoz a területhez. Meg egyébként is: Soros, Gyurcsány, migráncs...
tudode
Akko hugy is van a keleti nyitás keretében az országba littyentett kampusszal, akkor, amikor első felindulásában a felcsúti nemzetrontó "kormányhatározattal" 800 milliós épületet szándékozott ajándékozni, majd úgy tűnik meggondúta magát, valószínű amiatt, mert az ajándékbú nem lehet un. " alkotmányos költséget" csippenteni, oszt' kinai hitelből fabrikáztat a krampusz egy kampampulit:
.
Errű van nagybaszó:
.
---800 milliós épületet vehet meg az állam a kínai Fudan Egyetem számára
444.hu/2021/01/01/800-millios-epuletet-vehet-meg-az-allam-a-kinai-fudan-egyetem-szamara
-------------------------
.
Majd
..
----- Egyre közelebb a kínai sztáregyetem Budapesthez
index.hu/belfold/2021/04/06/elitegyetem-magyarorszag-kina-fudan-kemkedes-korrupcio-gigaberuhazas/
.
„””” Az elit kínai felsőoktatási intézmény, a Fudan Egyetem campusát építené fel Magyarországon a kormány. A magyar felsőoktatás gigaberuházása becslések szerint 540 milliárd forintba fog kerülni. Ezt jelentős részben kínai hitelből valósítanák meg, valamint kínai munkások építenék fel kínai alapanyagokból. „”” (…)
------------------------------------
.
Már a kormányhatározatakkal is úgy bánik SLAMPETTEN, mint a lábakapcácsKÁJÁVAL a felemás csizmácsKÁJÁBA!
Nyírfa
@csak úgy...: 15.37

Ez nekem is eszembe jutott: hogy a sárga veszedelem meg van írva. De azt hiszem, a Bibliában. És orbánék ennek a veszedelemnek a szolgálatába álltak. Nem semmi.
Azt sem gondoltam néhány évtizede, hogy ezt fogom egyszer mondani: még jó, hogy van a NATO.
Nyírfa
@Sámannus: Ja! Várom az EU reakcióját! És nem mondhatja orbán, hogy ez magyar belügy, mert, amiből ezt a belügyet intézi, az Európa pénze, amit nem erre kapott.
namihami
És ehhez a kínai kampuszhoz egy szorosan kapcsolódó képet sikerült passzítani, amin a Karácsonyt éppen beoltják. Csak a hülye nem érti, hogy a kép és a hír mégis hogyan kapcsolódhat egymáshoz. Vajon, mivel a kampusz és az egyéb beruházások a kínaiak érdekében épülnek, akkor legalább az oltás is legyen kínai termék?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.