Víztisztító berendezést adott át kirgizisztáni látogatásán csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közép-ázsiai ország hadseregének mobilkórháza számára.

Ünnepélyes keretek között adott át egy víztisztítót Szijjártó a kirgiz hadseregnek
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

"Most az egész világ a koronavírus-járvány elleni védekezésre koncentrál, de közben nem szabad megfeledkeznünk azokról a fenyegetésekről, amelyek korábban keletkeztek, és továbbra is itt vannak: a terrorizmus, a szélsőséges ideológiák terjedése és a különböző fegyveres konfliktusok"

- jelentette ki a miniszter az átadó ünnepségen.

Magyarország és az Európai Unió az elmúlt hat évben közvetlenül szembesült ezeknek a biztonsági fenyegetéseknek a következményeivel. Ugyanis világszerte tömeges migrációs hullámokat indítottak el, amelyek Európának súlyos biztonsági és kulturális kockázatot jelentenek. Sőt, ezek a migrációs hullámok a világjárvány terjedését is gyorsítják – tette hozzá.

"Ma Afganisztán az egyik legfőbb forrása a világon a biztonsági fenyegetéseknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a közép-ázsiai országok mekkora erőfeszítéseket tesznek ezeknek a fenyegetéseknek az elhárítására, továbbterjedésük megakadályozására. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a térség biztonsága és stabilitása az Európai Unió és Magyarország egyértelmű érdeke"

- hangsúlyozta Szijjártó Péter. 

Magyar technológiával készült víztisztító berendezést adtam ma át a kirgiz hadsereg mobilkórháza részére, ezzel is segítve az ország békefenntartó tevékenységét.

Közzétette: Szijjártó Péter – 2021. április 8., csütörtök

"Nagyra becsüljük Kirgizisztánnak a békefenntartásban és a stabilitás fenntartásában betöltött szerepét itt a térségben és azon kívül is. Pontosan tudjuk, hogy az ilyen missziók során megsebesülő katonákat a támaszpontoktól távol kell ellátni. Tudjuk, hogy az ilyen típusú egészségügyi berendezések működtetéséhez tiszta vízre van szükség. A mobilkórházak mit sem érnek abban az esetben, ha nem megoldott a vízellátás. Ezért Magyarország úgy járul hozzá Kirgizisztán békefenntartói sikereihez, hogy egy olyan víztisztító berendezést adományoz a hadsereg mobilkórházának működtetéséhez, amely világszerte elismert magyar technológián alapul" – mondta.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez hülye.
1. A technológi már ezer éve ismert a világon.
2. A kiváló szaktudású magyar szakembereknek köszönhetően működik a vízkezelő és ebbe a körbe még véletlenül sem tartozik a tök hülye Szíjj Ártó Panama Pubi..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Itthon a kórházak, az iskolák WC-i már rendben vannak, lehet azokat használni?
CsipkeRózsa
A mobil kórházról eszembe jutott, a járvány miatt készült itthoni mobil kórházat igénybe vették?
Qqberci
@Shikarescu: Esélyed sincs. A [email protected] ott is elválik...
justhpeter
Ott kellett volna maradnia éjjeliőrnek. Arra talán ott még alkalmas, ott nem ismerik annyian a képességeit.
simmering73
Ezen a biológiai fegyveren már megint nincs szájmaszk.
Nyírfa
Ahogy ott áll, dölyfösen, számonkérően, lekezelően mint egy ellenőr a lusta melósok előtt.
És senki nem szól neki, hogy haver, nem otthon vagy.
Amúgy hívták a kirgizek vagy csak úgy arra járt, és volt nála egy víztisztító minden eshetőségre készen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok