Pénteken a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatáról is tárgyalnak – írja a 444.hu.

A kormány az elmúlt héten több törvényjavaslatot is benyújtott, hogy újabb vagyonkezelő alapítványokat hozzon létre, amik eddig köztulajdonban lévő vagyontárgyakat kapnak meg.

Átlagos péntek: a közvagyon alapítványokba való kiszervezését tárgyalja a parlament
Fotó: Pixabay

Az ilyen alapítványoknak juttatott vagyon vagy támogatás már nem számít közpénznek, hiszen a kuratóriumok kikerülnek az állami befolyás alól.

Azonban a kuratóriumba gyakran fideszes politikusokat vagy egyéb NER-közeli szereplőket ültet be a kormány. 

Alapítványi fenntartásba kerülne a Demeter Szilárdnak lepasszolt ingatlanvagyon is, de külön törvényben gondoskodnának arról is, hogy hivatalban lévő polgármesterek is kaphassanak fizetést az ezekhez tartozó kuratóriumokból vagy felügyelő bizottságokból.

A napirend szerint a parlament aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden egyetlen pont szerepel csupán, amelyhez ugyanakkor tizenkilenc kormányzati törvényjavaslat kapcsolódik. Ezekről folytatnak együttes vitát folytatnak a képviselők.

Szerepel benne a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról szóló indítvány, de a felsőoktatást érintő változtatások és több vidéki egyetem alapítványi formába történő átalakítása is közte van.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Végül is miről tárgyalnak? a 133 bátor ember már eldöntötte, ogaz ék sem yudják mit, de ez most nem számít. A lényeg az ország magánzsebbe juttatása.
ómió
Talán, hogy az efftársak majd ne "privatizálhassák el"?!
tudode
Nagyon kilóg a pacipimpi patája amiatt, mert nem csak az egyetemek alapítványába, a PIM is részesül a közvagyonból, és ki tudja még kik, mik, becsempénzve az egyetemi alapítványok közé ki tudja hányfelé szórják a közvagyont, ahonnan egy gond sem bármelyik milliárdosnak magáévá tenni a cuccot
.
---- Hatalmas állami ingatlanvagyont szerveznek ki Demeter Szilárd alá
.
telex.hu/belfold/2021/04/01/demeter-szilard-magyar-kulturaert-alapitvany-andrassy-palota-kiszervezes-torvenyjavaslat
-----------------------------
.
""" Óriási ingatlanvagyon kerülhet Demeter Szilárd irányítása alá, ha a parlament elfogadja a Magyar Kultúráért Alapítványról szóló törvényjavaslatot. Az egyetemekhez hasonlóan itt is kuratóriumokhoz kerülne állami vagyon."" (...)
-------------------------------
.
Hát nem kispályás a felcfsúti nemzetizé ha hatalomról, és cuccolásról van szó!
.
Megéri a pénzét az az ország, amely/aki kormányon tart egy ehhez hasonló gyülekezetet!
folt
Döbbenetes! Hiába hoznak erre törvényeket, minden kicsit is normálisan gondolkodó ember tudja, hogy ez az ország kirablására, a közvagyon saját maguk zsebébe juttatására irányul.

Orbán tényleg teljesen tönkreteszi ezt az országot. De olyan szinten, hogy évtizedekig, de lehet, hogy már soha nem lehet helyrehozni azt a mennyiségű kárt, amit okozott ennek a jobb sorsra érdemes országnak.

És teszi ezt egy ember 2,5-3 millió pénzéhes, hataloméhes, becsapott, gyűlölködő, nem gondolkodó, Orbán változásai miatt az elveiket sorozatosan feladó, a kognitív disszonancia miatt önmagával állandó ellentmondásban lévő emberek - tízmilliós országot nézve - az agresszív kisebbség támogatásával.

Nekem mégsem a pénz elvesztése a legnagyobb problémám (azt lehet pótolni, bár a fejlődést mindenképpen visszaveti), hanem a magyar emberek lezüllesztése, elbutítása, testi- lelki megnyomorítása, elüldözése, bántása.
vitriol
A választási kampány alatt zavartalanul folyik tovább az ország és az emberek kifosztása orbánék által.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.